20.9 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 0:09

Ανησυχία αρμοδίων για συναθροίσεις πολιτών λόγω Τσικνοπέμπης – Με μέτρο το τραπέζι για να μην χαλάσουμε ότι χτίσαμε

Η αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών σήμανε «καμπανάκι» στο Υπουργείο Υγείας και στην επιδημιολογική ομάδα υπό τον φόβο ενός νέου πισωγυρίσματος, την ώρα μάλιστα που έγινε unlock σε αρκετούς τομείς.

Χθες, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 323 κρούσματα, με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 0,97%, προκαλώντας νέα ανησυχία.

Λόγω φαινομένων απειθαρχίας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε κινητοποίηση τέθηκε και η Αστυνομία με αυξημένους ελέγχους σε παγκύπρια βάση.

Με συντονισμένο σχέδιο δράσης επιχειρούν στο μεταξύ οι αρχές να «διαλύσουν» τα όποια πάρτι και παράνομες συναθροίσεις παρατηρηθούν, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στη Λεμεσό, όπου υπάρχει η παράδοση του γλεντιού και της διασκέδασης. Πάνω από 60 μέλη της Αστυνομίας θα περιπολούν σήμερα στους δρόμους της Λεμεσού. Επίκεντρο σημεία, στα οποία παραδοσιακά συναθροίζονται και διασκεδάζουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι πολίτες στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το έργο της Αστυνομίας ενισχύεται από μέλη της Εθνικής Φρουράς και του Τελωνείου, που αν και δε μπορούν να προβαίνουν σε καταγγελίες, θα συνοδεύουν τους αστυνομικούς στις περιπολίες τους.

Υπομονή να μην γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε… Φοβούνται τις συναθροίσεις οι ειδικοί

Την ίδια ώρα και δεδομένης της εύθραυστης επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η σημερινή μέρα φοβίζει και τους επιδημιολόγους, καθώς κάποιοι ίσως να προβούν σε παράνομες συναθροίσεις, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Δρ. Μαρία Κολιού.

«Η κατάσταση είναι ασταθής και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουμε συναθροίσεις σήμερα, πέραν του επιτρεπτού και να έρθουμε αντιμέτωποι αργότερα με μία νέα έξαρση. Από την στιγμή που υπάρχει όριο επισκέψεων, όλοι θα πρέπει να το τηρήσουμε», τόνισε η Δρ. Κολιού.

Όπως σημείωσε η επιδημιολόγος, αυτό που πρέπει να κάνουν οι πολίτες είναι να επιδείξουν υπομονή, καθώς μέχρι το τέλος Απριλίου θα είμαστε πιο ασφαλείς, αφού αναμένεται σύμφωνα και με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας να εμβολιαστεί το 40-45% του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων και των ευπαθών ομάδων.

Το μήνυμα υπογράμμισε για σήμερα είναι, «να μην γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε για μία ημέρα».

Ανησυχία για τις αλυσίδες μετάδοσης στα σχολεία που μεγαλώνουν…

Στο μεταξύ, έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες υπηρεσίες προκαλούν και οι 2 αλυσίδες μετάδοσης που ξεπερνούν τα 50 άτομα η κάθε μία, σε δύο Δημοτικά σχολεία της Λεμεσού.

Σε μία προσπάθεια γρήγορης ανίχνευσης κρουσμάτων και πρόληψης στις σχολικές μονάδες, από σήμερα ξεκινούν και οι μαζικές δειγματοληψίες.

Οι αλυσίδες μετάδοσης των τελευταίων ημερών σε σχολικούς και εργασιακούς χώρους αποδεικνύουν μη τήρηση μέτρων και πρωτοκόλλων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας ιχνηλάτησης Βαλεντίνο Σιλβέστρο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ο αγωγός που σήμανε την άνοδο και την πτώση της παγκοσμιοποίησης

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Σολβάιγκ Άρτσμαν, συνταξιούχος στο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας, ξύπνησε με τρομερά νέα. Ο Nord Stream 1 και ο Nord...

Έντονες βροχές σε περιοχές της Λευκωσίας

 ΄Εντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας. Λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα, σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας, άνοιξαν οι κρουνοί...

Η Κύπρος γιορτάζει την επέτειο των 20 χρόνων της ένταξης της στην ΕΕ – Δείτε live την εκδήλωση στο Προεδρικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση που διοργανώνει η Κυπριακή Κυβέρνηση, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών από την ημέρα που η Κύπρος εντάχθηκε στην...

Δέντρο ελιάς στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου φύτεψαν Χριστοδουλίδης και Φον ντερ Λάιεν

Δέντρο ελιάς φύτεψαν το απόγευμα της Τετάρτης, πλησίον της εισόδου του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και η Πρόεδρος της...

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης άφησε στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας την τελευταία της πνοή η μάχιμη και αγαπητή δημοσιογράφος, Γεωργία Ψαριά, μετά...

Λεμεσός: Συνελήφθη 23χρονος για κατοχή 1980 κροτίδων !

Ως ύποπτος για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών συνελήφθη 23χρονος, μετά τον εντοπισμό 1980 κροτίδων στην οικία του, στη Λεμεσό. Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, μετά...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!