18.2 C
Nicosia
Σάββατο 11 Μάιος 2024 | 23:52

Αμέτρητες ζημιές από την χθεσινή κακοκαιρία σε ολόκληρη την Κύπρο

Πλημμύρες υποστατικών και δρόμων και ζημιές, καταγράφηκαν σε Λεμεσό και ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που καταγράφηκαν από χθες βράδυ στις δύο Επαρχίες.

Πυροσβεστική και Αστυνομία, για μια ακόμη βρίσκονταν επί ποδός σπεύδοντας σε διάφορες περιοχές των δύο Επαρχιών, ούτως ώστε να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η ΠΟΥ ανταποκρίθηκε από χθες βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί σε συνολικά σε 17 περιστατικά τα οποία είχαν να κάνουν με τις έντονες βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, στην Επαρχία Αμμοχώστου η Πυροσβεστική ανταπροκρίθηκε σε 5 περιστατικά σε Δερύνεια , Παραλίμνι και Σωτήρα. Για την αντιμετώπιση τους εργάστηκαν 2 συνεργεία αντιμετώπισης πλημμυρών, πραγματοποιώντας αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους τριών κατοικιών, ενός κατηχητικού, ενός μηχανουργείου το οποίο έπαθε ζημιές στον εξοπλισμό ως επίσης ζημιές έπαθαν και 4 οχήματα που βρίσκονταν εντός.

Την ίδια ώρα, στην Επαρχία Λεμεσού η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 12 περιστατικά στις περιοχές Ασώματος , Τραχώνι , Ζακάκι ,Ομονοίας.

Για την αντιμετώπιση τους εργάστηκαν τρία συνεργεία αντιμετώπισης πλημμυρών από Πυροσβεστικούς Σταθμούς (Μονοβόλικου , Αγίου Ιωάννη, Αγίου Νικολάου ), πραγματοποιώντας Αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους πέντε κατοικιών στην μία κατοικία έπαθαν ζημιές ηλεκτρικές συσκευές. Τρεις αντλήσεις ομβρίων υδάτων από ισόγεια διαμερίσματα , τρία ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων από δημόσιους δρόμους και μία πτώση και μετακίνηση δέντρου.

Το σκηνικό σήμερα το πρωί είναι βελτιωμένο, ωστόσο η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί το κοινό πως σε πολλές περιοχές παγκύπρια, λόγω των χθεσινών βροχοπτώσεων, το οδόστρωμα είναι ολισθηρό και καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σε ισχύ και σήμερα η κίτρινη προειδοποίηση…

Σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση για καταιγίδες και με την ένταση της βροχής σύμφωνα με τη Μετεωρολογία να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης.

Η κίτρινη προειδοποίηση έχει ισχύ από χθες μέχρι και σήμερα τις 16:00 το απόγευμα.

Σύστηµα χαµηλής πίεσης µε κέντρο τη Ρόδο, κινείται αργά νοτιοανατολικά, επηρεάζοντας τον καιρό της περιοχής.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραµείνει γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Από το µεσηµέρι όµως και µετά αναµένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Την Κυριακή, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε περιόδους µε αυξηµένη συννεφιά, η οποία το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένεται να δώσει µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και στα νότια.

Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο µέχρι την Κυριακή και µη αξιόλογη µεταβολή τη ∆ευτέρα, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα – Απομάκρυνση αμάχων από Χάρκοβο

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία στην ουκρανική επαρχία του Χαρκόβου, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Όλεχ Σινεχούμποφ...

Δίωξη για ανθρωποκτονία στους γονείς του νεογνού που βρέθηκε στη χωματερή Βραυρώνας

Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα του νεογνού, το οποίο εντοπίστηκε  νεκρό μέσα σε σακούλα σε χωματερή της...

Μύκονος: Ανθρωποκυνηγητό για δολοφονία Πακιστανού-15 προσαγωγές

Εντατικούς ελέγχους στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν ένας άνδρας έχασε...

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ισραήλ: Πιθανή η χρησιμοποίηση αμερικανικών όπλων κατά αμάχων στη Γάζα

Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κατατέθηκε στο Κογκρέσο  πιθανολογεί τη χρησιμοποίηση από τον ισραηλινό στρατό αμερικανικών όπλων παραβιάζοντας το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο στη Λωρίδα...

Η ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα έφερε μαγικό Βόρειο Σέλας (βίντεο)

Ενα μαγικό Βόρειο Σέλας είχαν την ευκαιρία να δουν κατά τη διάρκεια της νύκτας εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ και σχεδόν σε ολόκληρο το Ηνωμένο...

Eurovision 2024: Απόψε ο τελικός με τη συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου – Εκτός Τελικού η Ολλανδία

Η ημέρα του μεγάλου τελικού της Eurovision 2024 έφτασε. Μετά από τις δύο ημιτελικές φάσεις, απόψε σε απευθείας σύνδεση (στις 22:00) από την τηλεόραση...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!