17.9 C
Nicosia
Πέμπτη 18 Απρίλιος 2024 | 23:46

Άρχισε τη λειτουργία του το δεύτερο Εμβολιαστικό Κέντρο Λάρνακας

Άρχισε σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, τη λειτουργία του το δεύτερο Εμβολιαστικό Κέντρο της Λάρνακας, που φιλοξενείται στο οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ.

Στο Κέντρο υπάρχουν δύο αίθουσες με εμβολιαστικά κέντρα, μία αίθουσα στην οποία τοποθετήθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλο γραφειακό υλικό και ένα καθιστικό όπου οι πολίτες πρέπει να περιμένουν 15 λεπτά μετά τον εμβολιασμό τους, ούτως ώστε να βεβαιωθούν επαγγελματίες υγείας ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση από το εμβόλιο.

Σε δηλώσεις του ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ, Διεύθυνσης Λάρνακας – Αμμοχώστου Γεώργιος Καροτσάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «σήμερα εγκαινιάζουμε το δεύτερο κέντρο εμβολιασμού στη Λάρνακα, αφού το πρώτο ήδη λειτουργεί στο παλαιό Νοσοκομείο της πόλης».

Ο κ. Καροτσάκης εξέφρασε ευχαριστίες «σε όλους τους συντελεστές, ιδιαίτερα στην Ελένη Κυθρεώτου, Προϊσταμένη των Νοσηλευτών της Διεύθυνσης Λάρνακας – Αμμοχώστου και τον Ευαγόρα Ταμπούρη, Αναπληρωτή Διευθυντή των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, που όλοι μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό προσπαθούμε να συνδράμουμε ως ΟΚΥπΥ και να στηρίξουμε το Υπουργείο Υγείας σ’ αυτή την προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας».

Από την πλευρά του ο Ευαγόρας Ταμπούρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών είπε ότι «από το πρωί που ξεκίνησε τη λειτουργία του το δεύτερο μεγάλο Εμβολιαστικό Κέντρο στη Λάρνακα, έγινε ο έλεγχος όλης της διαδικασίας, δηλαδή ότι ακολουθούνται πιστά τα πρωτόκολλα και γίνονται ορθά οι εμβολιασμοί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Το Κέντρο για μαζικό εμβολιασμό των πολιτών κατά της Covid -19, διαθέτει πέντε σημεία εμβολιασμού και στελεχώνεται από ομάδα επαγγελματιών υγείας, που αποτελείται από επισκέπτες και επισκέπτριες υγείας, νοσηλευτικούς λειτουργούς και γιατρό, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και υγεία όλων των ατόμων που προσέρχονται για τον εμβολιασμό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ταμπούρης είπε πως «σήμερα από την ώρα που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Εμβολιαστικό Κέντρο εμβολιάστηκε η πρώτη ομάδα ατόμων. Συνολικά σήμερα προγραμματίζεται μέχρι τις τρεις το μεσημέρι και με βάση τα ραντεβού που έχουν διευθετηθεί, να γίνουν 214 εμβολιασμοί».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι σήμερα στη Λάρνακα έχουν λάβει το εμβόλιο οκτώ χιλιάδες άτομα, ενώ παγκύπρια έχουμε ξεπεράσει το ρεκόρ που είχε τεθεί και μέχρι χθες έλαβαν το εμβόλιο 71,925 άτομα. Στην παρούσα φάση το Εμβολιαστικό Κέντρο εξυπηρετεί εκτός από την επαρχία Λάρνακας και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ωστόσο σε περίπτωση που προκύψουν ανάγκες για περαιτέρω επέκταση θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες».

Ο κ. Ταμπούρης εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες προς όλους τους επαγγελματίες υγείας που συνδράμουν στην προσπάθεια για τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών, το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ για την άψογη συνεργασία που έχουμε, το Συμβούλιο της ΠΑΣΥΔΥ για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου της για την διενέργεια του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών της Λάρνακας, τον Εκτελεστικό Γενικό Διευθυντή ΟΚΥπΥ, Διεύθυνσης Λάρνακας – Αμμοχώστου Γεώργιο Καροτσάκη και την Νοσηλευτική Διευθύντρια του ΟΚΥπΥ για τη συνεργασία, την προμήθεια των αναλωσίμων και του εξοπλισμού».

Ταυτόχρονα κάλεσε «τους πολίτες να προσέρχονται στο Εμβολιαστικό Κέντρο Λάρνακας στην ώρα του προκαθορισμένου ραντεβού τους, ώστε να μην προκαλείται αχρείαστος συνωστισμός» και σημείωσε πως «οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 συνεχίζονται βάσει του εμβολιαστικού πλάνου του Υπουργείου Υγείας, έχοντας πάντα υπόψη την διαθεσιμότητα των εμβολίων στην Κύπρο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μητσοτάκης: Είναι σαφές ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων σχετίζεται με το κυπριακό

Στις 13 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός, κατά τις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όπως είπε...

Θα επιτρέπεαι η υποβολή αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% ακόμα και εντός ενός έτους από την απόκτηση της κατοικίας

Εντός ενός χρόνου από την απόκτηση κατοικίας θα επιτρέπεται πλέον σε δικαιούχους να υποβάλουν αίτηση για να επωφελούνται του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5%, με...

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Τουρκία – Αναφορές για ζημιές σε κτίρια

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην βορειοανατολική Τουρκία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την AFAD που επικαλείται το Reuters, το επίκεντρο...

Κόμπος: Πετύχαμε σύνδεση του κυπριακού με ευρωτουρκικά – Στην ‘Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα

Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για τα χθεσινοβραδινά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και θεωρεί ότι είναι πλέον στην πλευρά...

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,51%, κλείνοντας στις 145,23 μονάδες. Άνοδο 1,53% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 88,15 μονάδες. Ο...

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν μετά την επίθεση σε βάρος του Ισραήλ

Μια σειρά σαρωτικών κυρώσεων κατά ηγετών και οντοτήρων που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, το υπουργείο Άμυνας της Τεχεράνης...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!