25.7 C
Nicosia
Τρίτη 23 Απρίλιος 2024 | 20:03

Άρχισε η εκτύπωση του ψηφοδελτίου για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Το ψηφοδέλτιο για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου ήδη βρίσκεται στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο και ψες άρχισε να τυπώνεται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, Διευθυντής Ελεγκτικού Τμήματος Εκκλησίας της Κύπρου, Ιωάννης Χαριλάου, ερωτηθείς σχετικά.

Ερωτηθείς ποια θα είναι από εδώ και πέρα η διαδικασία, ο κ. Χαριλάου είπε ότι ετοιμάζονται οι εκλογές, πρέπει να στηθούν τα εκλογικά κέντρα, να διοριστούν οι Προεδρεύοντες, οι βοηθοί, να ετοιμαστεί πλήρως η εκλογική διαδικασία για εκείνη την μέρα.

Αναφορικά με την άσκηση των δικαιωμάτων κάθε ενδιαφερόμενου προσώπου, το οποίο επιθυμεί για οποιοδήποτε λόγο το όνομα του να μην περιλαμβάνεται και/ή να αφαιρεθεί από τους Εκλογικούς Καταλόγους των επερχόμενων Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, αποστέλλοντας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το αίτημα του με τίτλο «Αφαίρεση από τους Εκλογικούς Καταλόγους για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές 2022», ο κ. Χαριλάου απάντησε ότι η προθεσμία αποστολής αιτημάτων έληξε στις 12:00 σήμερα και πρόσθεσε ότι θα τα συγκεντρώσουν και θα κάνουν τη διαδικασία, ως ήταν και η χθεσινή ανακοίνωση τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την ικανοποίηση του δικαιώματος και τη διαγραφή, θα αποστέλλεται σχετική επιβεβαίωση διαγραφής στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πολίτη που αιτήθηκε και μετά την πιο πάνω προθεσμία, ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, αφού γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις/ αφαιρέσεις, θα προχωρήσει στην οριστικοποίηση των Εκλογικών Καταλόγων, που θα αναρτηθούν για σκοπούς υποβολής τυχόν ενστάσεων.

Σε ερώτηση αν έχουν ένδειξη κατά πόσο έχουν αποσταλεί αιτήματα για διαγραφή από τους εκλογικούς καταλόγους, ο κ. Χαριλάου είπε ότι δεν έχει ακόμα αυτή την ένδειξη.

Νέες εγγραφές Κυπρίων πολιτών ηλικίας άνω των 18 ετών

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η Εκκλησία της Κύπρου, προκειμένου να είναι σε θέση να διεξαγάγει έγκυρα και έγκαιρα τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο Κύπριο πολίτη, άνω των 18 ετών, Χριστιανό Ορθόδοξο και ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος στον Εκλογικό Κατάλογο της Πολιτείας και επιθυμεί να εγγραφεί στους Εκκλησιαστικούς Εκλογικούς Καταλόγους των προσεχών Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, να αποστείλει τo αίτημά του με τίτλο «Νέα Εγγραφή στους Εκλογικούς Καταλόγους για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές 2022» μέχρι και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, η ώρα 12:00.

Προκειμένου να καταστεί δυνατή και να ολοκληρωθεί η εγγραφή, το αίτημα θα πρέπει να αποστέλλεται μέχρι και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 η ώρα 12:00 μ. στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει ονοματεπώνυμο, αριθμό δελτίου ταυτότητας και διεύθυνση διαμονής του, προκειμένου να γίνει εφικτή η ταυτοποίηση και εγγραφή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που επιλέγουν να εγγραφούν στους Εκκλησιαστικούς Εκλογικούς Καταλόγους των προσεχών Αρχιεπισκοπικών Εκλογών γίνεται δυνάμει του άρθρου 23 του Καταστατικού Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυστραλία: Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία (βίντεο,φωτό)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία καθώς την ώρα που μία οικογένεια ψάρευε στη Δυτική Παραλία της Αδελαΐδας, ο μικρός γιος έπιασε έναν καρχαρία,...

Τυνησία: 22 νεκροί μετανάστες σε ναυάγια

Τις σορούς 22 μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ανέσυραν από το Σάββατο οι τοπικές αρχές. Οι σοροί εντοπίστηκαν στις...

Πάνω από 130 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη μετά από διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

Σε 130 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διεθνούς κύρους πανεπιστημίου NYU στη Νέα Υόρκη, μετά...

Αφρικανική σκόνη έπνιξε περιοχές της Ελλάδας – Απόκοσμες εικόνες

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο… Σαχάρα έφεραν σε περιοχές της χώρας οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η αφρικανική σκόνη σκέπασε κυρίως τα νότια ηπειρωτικά, ενώ κατά...

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του ως άνω Συνεδρίου, με θέμα «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής...

Γαλλία: Δήμαρχος καθιερώνει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

Μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών, θα καθιερώσει ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!