34.3 C
Nicosia
Τετάρτη 22 Μάιος 2024 | 15:50

Χριστοδουλίδης στην πυρκαγιά: Θα είναι μια δύσκολη νύκτα – Αίτιο ο ανθρώπινος παράγοντας (δείτε φωτό)

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι του Σαββάτου σε περιοχή του χωριού Ακρούντα της επαρχίας Λεμεσού και η οποία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Τμήμα Δασών, εισήλθε εντός του Κρατικού Δάσους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χρισοδουλίδης κατέφθασε στην περιοχή της πυρκαγιάς και συγκεκριμένα στη Διερώνα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προσπάθειες να τιθασευτεί η φωτιά.

Πρόεδρος: Θα είναι μια δύσκολη νύχτα, πληροφορίες για ανθρώπινο παράγοντα

Σε δηλώσεις του από το Συντονιστικό Κέντρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως φαίνεται πως η νύχτα θα είναι δύσκολη. «Είμαι εδώ μαζί με τον Υπουργό. Από δικής μου πλευράς θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους αυτούς οι οποίοι αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται απόψε για να αντιμετωπίσουν αυτή την πυρκαγιά. Η κατάσταση είναι δύσκολη.

Την ίδια στιγμή σημειώνουμε το γεγονός πως δεν απειλούνται κατοικίες. Ζητήθηκε προληπτικά από την Πολιτική Άμυνα από κάποια σπίτια να μετακινηθούν οι ένοικοι, ώστε να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος. Επαναλαμβάνω η νύχτα θα είναι δύσκολη. Έχουμε δει εάν χρειάζεται να ζητήσουμε βοήθεια από άλλα κράτη, ωστόσο αυτή την στιγμή δεν προκύπτει μια τέτοια ανάγκη. Φυσικά θα το παρακολουθούμε». Σχετικά με τα αίτια είπε «έχω ενημερωθεί για κάποιες πρώτες πληροφορίες που φαίνεται να υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας, αλλά να αναμένουμε τους ειδικούς να μας πουν, αφού ελεγχθεί η πυρκαγιά. Στόχος είναι να ελεγχθεί απόψε».

Συνοδευόμενος από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρο Ξενοφώντος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έφτασε στο συντονιστικό κέντρο που στήθηκε στο κοινοτικό γήπεδο Διερώνας. Εκεί βρίσκονται επίσης ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Γεωργίας Ανδρέας Γρηγορίου.

Σύμφωνα με ενδιάμεση ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, η πυρκαγιά, που είναι σε εξέλιξη, έχει κάψει μέχρι στιγμής περίπου 15 εκτάρια γεωργικών καλλιεργειών, πεύκων και θαμνώδους βλάστησης.

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο σημείο, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και με συνοδεία του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας και του Υπουργού Γεωργίας, επιθεώρησε το μέγεθος της καταστροφής που σημειώθηκε, αφού η φωτιά επεκτάθηκε εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού. Αυτή την ώρα, όπως πληροφορούμαστε, ο Πρόεδρος μεταβαίνει στο συντονιστικό κέντρο, που έχει στηθεί στην περιοχή.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με τις δυνάμεις να αναπτύσσονται στο βορειοανατολικό μέτωπο, που κινείται προς την κοινότητα της Διερώνας.

Η μεγάλη προσπάθεια άρχισε μετά τις 19:00, όπου οι συνθήκες κατάσβεσης είναι ευνοϊκότερες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

EURO U-17: Την Πέμπτη με Σερβία η Εθνική Κύπρου

Να αφήσει πίσω της το κακό ξεκίνημα με την Τσεχία θέλει η Εθνική ομάδα των Παίδων, η οποία συνεχίζει τις υποχρεώσεις της στην τελική...

Ολοκληρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη Μονή Αββακούμ – Θα παραδοθούν στη ΓΕ ως πακέτο

Σε προχωρημένο στάδιο και προς την ολοκλήρωση τους βαίνει η διερεύνηση της Αστυνομίας των υποθέσεων που αφορούν στην Μονή Οσίου Αββακούμ. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ...

Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος

Όπως είχε προαναγγελθεί η Ιρλανδία αναγνώρισε επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης. Στο ισπανικό κοινοβούλιο μιλά ο Πέδρο Σάντσεθ. Σφοδρές αντιδράσεις και προειδοποιήσεις από το Ισραήλ. Η Νορβηγία θα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!