17.9 C
Nicosia
Τετάρτη 29 Μάιος 2024 | 5:24

Χάθηκε η επικοινωνία με Τουρκοκύπριους αθλητές που βρίσκονταν στην Τουρκία την στιγμή του σεισμού

Την είδηση ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με ομάδα Τουρκοκύπριων αθλητών που βρισκόταν στην Τουρκία την στιγμή του μεγάλου σεισμού, μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», στο «προεδρικό μέγαρο» συστάθηκε γραφείο κρίσης υπό την προεδρία Ερσίν Τατάρ. Η ομάδα, στην οποία συμμετάσχουν στελέχη της τ/κ ηγεσίας, ο «πρέσβης» και Τούρκοι στρατιωτικοί, συνεδριάζει από τις 08.00. Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί και το «υπουργικό συμβούλιο».

Σύμφωνα με τον «Μπαϊράκ» και άλλα τουρκοκυπριακά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ έδωσε στην δημοσιότητα την πληροφορία ότι η «πρόξενος» των κατεχομένων στο Άντεπ, Φατμά Ντεμίρελι ταξίδεψε στο Αντίγιαμαν προκειμένου να επικοινωνήσει με τουρκοκυπριακή αθλητική ομάδα που βρίσκεται στην περιοχή.

«Η πρόξενος μας βρίσκεται καθ’ οδόν για να φτάσει στην αθλητική ομάδα στο Αντίγιαμαν. Λάβαμε καλές πληροφορίες στο πρώτο στάδιο. Θα λάβουμε σαφέστερες πληροφορίες τις επόμενες ώρες», ανέφερε ο κ. Ουστέλ.

Νωρίτερα, η «Γενί Ντουζέν» μετέδωσε την πληροφορία ότι σύμφωνα με τον διευθυντή του τ/κ εκπαιδευτικού ιδρύματος «Maarif», Σαβάς Μοραλί, η ομάδα νεανίδων του σχολείου, η οποία βρισκόταν στο Μάρας τοποθετήθηκε σε ειδικό ασφαλισμένο κέντρο που διαμόρφωσαν οι τουρκικές αρχές. Σύμφωνα με τον κ. Μοραλί, καταβάλλονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η επικοινωνία με 28μελή ομάδα βόλεϊ κοριτσιών και αγοριών που βρίσκεται στο Αντίγιαμαν.

Η «Γενί Ντουζέν» μετέδωσε επίσης, την πληροφορία ότι ομάδες από δυο σχολεία της κατεχόμενης Αμμοχώστου βρισκόντουσαν στο Μάρας στην στιγμή του μεγάλου σεισμού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση υγείας και των μελών των δυο ομάδων στο Μάρας είναι καλή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «ομοσπονδίας πετοσφαίρισης», Ενβέρ Καγιά ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για επικοινωνήσουν με τρεις ομάδες που βρίσκονται στο Αντίγιαμαν.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ μιλώντας στην «Γιενί Ντουζέν» ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εντοπιστεί ομάδα Τ/κ αθλητών που βρίσκεται στο Αντίγιαμαν. Η τ/κ πλευρά ερευνά την υπόθεση σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές.

Καλή η κατάσταση υγείας Τουρκοκύπριων μαθητών στο Αντίγιαμαν, ειδική αποστολή από τα κατεχόμενα στο Άντεπ

Καλή είναι η κατάσταση υγείας μιας ομάδας μαθητών-αθλητών γυμνασίου που την ώρα του μεγάλου σεισμού βρισκόταν στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με 14 μαθητές και 2 δασκάλους ενός γυμνασίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, οι οποίοι την στιγμή του μεγάλου σεισμού βρισκόντουσαν στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας.

Οι μαθητές και δάσκαλοι θα επιστρέψουν στα κατεχόμενα δια μέσου της Άγκυρας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν», η «πρόξενος» των κατεχομένων στο Άντεπ, Φατμά Ντεμίρελ ανέφερε ότι υπάρχει η πληροφορία ότι ορισμένοι Τουρκοκύπριοι μαθητές κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από ένα ξενοδοχείο που γκρεμίστηκε στο Αντίγιαμαν.

Η κ. Ντεμίρελ μεταβαίνει στο Αντίγιαμαν.

Από την πλευρά του, ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την αποστολή στην Τουρκία μιας ομάδας «πολιτικής άμυνας», η οποία απαρτίζεται από 30 άτομα και 8 ειδικά εξοπλισμένα οχήματα.

Η ομάδα αναχωρεί από την κατεχομένη Κερύνεια με καράβι και θα μεταβεί στο Άντεπ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τα κατεχόμενα, γίνεται προσπάθεια για πραγματοποίηση πτήσεων από τα κατεχόμενα προς Μάρας, Άντεπ και Ντιγιάρμπακιρ.

Από την άλλη, μήνυμα συμπαράστασης στους πολίτες της Τουρκίας έστειλε σε γραπτή ανακοίνωση το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συνάντηση ΥΠΑΜ στις Βρυξέλλες με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας

Διμερή συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, Jiří Šedivý, είχε την Τρίτη ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, στις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε...

Ο Ρώσος Πρόεδρος αμφισβητεί τη νομιμότητα του Ζελένσκι

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αμφισβήτησε για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες τη νομιμότητα του Ουκρανού Προέδρου, δηλώνοντας σήμερα ότι η Ουκρανία πρέπει...

Ο στρατός των ΗΠΑ διέκοψε τις διά θαλάσσης παραδόσεις βοήθειας στη Γάζα

O αμερικανικός στρατός ανέστειλε τις διά θαλάσσης παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στην προσωρινή αποβάθρα συνεπεία κακοκαιρίας, μετέδωσε...

Κρίσιμη η αυριανή συνεδρία του Ανωτάτου για την παύση του Ελεγκτή

Με παράθεση νομικής επιχειρηματολογίας για το εάν ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ή όχι αρμόδιος να ζητά την παύση του Γενικού Ελεγκτή, αρχίζει αύριο ενώπιον...

Υψωσαν παλαιστινιακή σημαία μέσα στη γαλλική Βουλή

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση του γαλλικού κοινοβουλίου καθώς βουλευτής του κόμματος La France Insoumis (LFI), άρχισε να κυματίζει την παλαιστινιακή σημαία. Το περιστατικό συνέβη...

Μητσοτάκης: Το 2027 οι εθνικές εκλογές – Δεν θα γυρίσουμε πίσω στο 2015

«Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτό είναι το στοίχημα των ευρωεκλογών. Και αυτό μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ψήφο στη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο πρωθυπουργός...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!