24 C
Nicosia
Τετάρτη 22 Μάιος 2024 | 8:52

Τσίρειο: Ο απολογισμός των επεισοδίων είναι 1 τραυματίας, ζημιές στις κερκίδες, σε 4 αυτοκίνητα και υποστατικά

Ένας τραυματίας αστυνομικός, ζημιές στις κερκίδες και στο ταρτάν του Τσιρείου σταδίου, ζημιές σε τέσσερα οχήματα και σε υποστατικά της γύρω περιοχής, ήταν το αποτέλεσμα των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στο τοπικό ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ, που ποτέ δεν ξεκίνησε.

Το πρωί οι υπεύθυνοι του Τσιρείου σταδίου άρχισαν να καθαρίζουν το χώρο και όπως δήλωσε ο υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών του γηπέδου, Κώστας Χριστοδούλου Τσιγαρίδης , «κατά την προθέρμανση των ποδοσφαιριστών, οπαδοί άρχισαν να ρίχνουν κομμάτια μπετόν από τις κερκίδες».

Ως αποτέλεσμα, ήταν να αναγκαστούν οι ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στα αποδυτήρια, ενώ ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα κινδύνεψαν από πετροβολισμούς που δέχθηκαν από οπαδούς της ΑΕΛ.

Μετά από ανάλυση των γεγονότων, η Αστυνομία ενημέρωσε πως, για λόγους ασφαλείας, ο αγώνας δεν μπορούσε να διεξαχθεί και ως εκ τούτου αναβλήθηκε.

Τα έκτροπα, πρόσθεσε ο κ.Τσιγαρίδης, συνεχίστηκαν και οπαδοί αφαίρεσαν καρέκλες, τις οποίες συγκέντρωσαν σε σωρό και άναψαν φωτιά, έριξαν φωτοβολίδες και κομμάτια μπετόν, προσθέτοντας πως η μεγαλύτερη ζημιά καταγράφεται από την ανατολική κερκίδα. Το ύψος της ζημιάς δεν έχει ακόμη υπολογιστεί και αναμένεται εκτίμηση από τον πολιτικό μηχανικό, συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι τις τελευταίες μέρες υπήρχαν πληροφορίες πως κάποιοι σκόπευαν «αντί να γιορτάσουν το τελευταίο παιχνίδι στο Τσίρειο», να προκαλέσουν ζημιές και σχετικά είχε ενημερωθεί, μέσω αλληλογραφίας, η Αστυνομία.

Οι βανδαλισμοί συνεχίστηκαν εκτός γηπέδου και σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, έγινε χρήση δακρυγόνων και του αντιοχλαγωγικού οχήματος «Αίαντας», σε οπαδούς που έριχναν πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες, ενώ στην περιοχή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στα επεισόδια τραυματίστηκε μέλος της Αστυνομίας, από ρίψη φωτοβολίδας και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει έγκαυμα στο δεξιό ημιθωράκιο.

Προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, με τη ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων και πετρών, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε τρία υποστατικά με τη χρήση φωτοβολίδων και κάηκαν ολοσχερώς τρεις πλαστικοί κάλαθοι σκουπιδιών.

Σημειώνεται δε ότι κατά τους ελέγχους που έγιναν κατά την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο, συνελήφθη 20χρονος που είχε στην κατοχή του τρεις πυρσούς.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ εξετάζονται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του γηπέδου, καθώς και της γύρω περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συμπλοκή στο κέντρο της Λευκωσίας με δύο τραυματίες

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης (21/05) μετά από πληροφορία για συμπλοκή μεταξύ προσώπων στο κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στη...

Συνεχίζει να μοιράζει κέρδη το ΧΑΚ – Άνοδος 1,37% και ξεπέρασε τις 160 μονάδες

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 160,34 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,37%. Άνοδο σε...

Λεωφορείο έπεσε στον Νείλο – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ένα μίνι λεωφορείο που μετέφερε εργάτες έπεσε στον Νείλο, βόρεια του Καΐρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο...

Singapore Airlines: Από τις αναταράξεις 1 νεκρός, σε κρίσιμη κατάσταση 7 τραυματίες – Δείτε μαρτυρίες και εικόνες μέσα από το αεροπλάνο (φώτο,βίντεο)

Βρετανός υπήκοος, ηλικίας 73 ετών, είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του εν μέσω αναταράξεων στο αεροπλάνο της Singapore Airlines, το οποίο εκτελούσε την...

Σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό, σχετικά με κλοπές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ως μία πολύ σοβαρή εξέλιξη ανέδειξε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, τη σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών...

Πάφος: Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι 15χρονο αγόρι μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία στην Πάφο. Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, περί...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!