24.8 C
Nicosia
Τρίτη 16 Απρίλιος 2024 | 21:48

Στα λευκά αποχαιρέτησαν τον Κυπριανό – Το τελευταίο αντίο και στην Αναστασία

Τελέστηκαν τη Δευτέρα, δημοσία δαπάνη, οι κηδείες των δύο Κυπρίων φοιτητών, του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου και της 24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το πρωί της Δευτέρας, στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Αυγόρου, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον Κυπριανό Παπαϊωάννου.

Η παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντος σε όσους παρέστησαν στην κηδεία ήταν να φορούν λευκά ρούχα κατά την εξόδιο ακολουθία.

Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου φοιτούσε ο Κυπριανός Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του 23χρονου.

Η κηδεία της Αναστασίας Αδαμίδη τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο.

Η παράκληση της οικογένειας της εκλιπούσης ήταν όπως αντί στεφάνων να γίνουν εισφορές για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στις κηδείες παρέστη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Και οι δύο οικογένειες είχαν ζητήσει από τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν την επιθυμία τους να μην καλυφθεί δημοσιογραφικά η νεκρώσιμος ακολουθία και ταφή.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τα δύο της παιδιά που έχασαν άδικα την ζωή τους στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη αποχαιρέτησε σήμερα η Κύπρος.

Η Αναστασία Αδαμίδου και ο Κυπριανός Παπαϊωάννου κηδεύτηκαν σήμερα. Η οικογένεια και οι φίλοι τους, είπαν το τελευταίο τους αντίο.

Οι κηδείες των άτυχων φοιτητών πραγματοποιήθηκαν δημοσία δαπάνη, στην παρουσία του Προέδρου Χρστοδουλίδη καθώς και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ντυμένοι στα λευκά και με λευκά μπαλόνια στο χέρι φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον Κυπριανό το πρωί.

Η κηδεία του 23χρονου, Κυπριανού τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πατέρας του, πάτερ Χριστόδουλος ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως θυμάται την τελευταία του συνομιλία που είχε με τον γιο του: «προχώρα και θα είμαι δίπλα σου», του είχε πει.

Αντί στεφάνων η οικογένεια παρακάλεσε να δοθούν εισφορές για την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στις 2:00 το μεσημέρι, η Πάφος αποχαιρέτησε την άτυχη Αναστασία. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο ενώ η οικογένεια δεν δέχθηκε συλλυπητήρια.

Αντί στεφάνων έγιναν εισφορές για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι σοροί των δύο Κυπρίων φοιτητών, έφθασαν το απόγευμα της Κυριακής στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, πτήση της Aegean μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη τις σορούς του Κυπριανού Παπαϊωάννου και της Αναστασίας Αδαμίδου στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Εκεί ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στην τελευταία τους κατοικία οδηγούνται ο Κυπριανός και η Αναστασία

Τελούνται σήμερα, με δημόσια δαπάνη, οι κηδείες των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι σοροί των δύο Κυπρίων φοιτητών, έφθασαν το απόγευμα της Κυριακής στην Κύπρο. Συγκεκριμένα,  πτήση της Aegean μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη τις σορούς του Κυπριανού Παπαϊωάννου και της Αναστασίας Αδαμίδου στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Εκεί ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου.

Σύμφωνα με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου, στις 10 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Αυγόρου, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον Κυπριανό Παπαϊωάννου. Χθες τελέστηκε και ολονύχτια Θεία Λειτουργία.

Η παράκληση της οικογένειας είναι τα λευκά ρούχα να συνοδεύουν την εξόδιον ακολουθία.

Αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές διά την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εις μνήμην του αδικοχαμένου Κυπριανού.

Η κηδεία της Αναστασίας Αδαμίδη θα τελεστεί την Δευτέρα 06/03/2023 και ώρα 14:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας της εκλιπούσης, δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.

Επίσης παράκληση της οικογένειας είναι όπως αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Και οι δύο οικογένειες παρακαλούν δημόσια τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όπως σεβαστούν την επιθυμία τους να μην καλύψουν δημοσιογραφικά τη νεκρώσιμο ακολουθία και ταφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

DBRS: Αναμένεται επιδείνωση στα ΜΕΔ ορισμένων ευρωπαϊκών τραπεζών

Κάποια επιδείνωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) σε ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες, ιδιαίτερα σε σχέση με ορισμένους τομείς που δέχονται πιέσεις, όπως τα εμπορικά...

Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων

Το Εφετείο απέρριψε έφεση σε απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για αγωγή ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την Κεντρική Τράπεζα σε σχέση με την...

Πάφος: Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο

Οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο για την επαρχία Πάφου ήταν συνολικά 6.359 ανέφερε ο Αναπληρωτής Έπαρχος Πάφου και Έφορος Εκλογών της Εκλογικής Περιφέρειας...

ΥΠΟΙΚ: Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας

Καθοδήγηση, για την ορθή εφαρμογή του νέου άρθρου 5ιη (5r) του Κανονισμού 833/2014 της 12ης δέσμης περιοριστικών μέτρων, σε νομικά πρόσωπα, οντότητες και φορείς με...

Λεμεσός: Διασώθηκαν ενώ το σκάφος τους βυθιζόταν

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος που βυθιζόταν στον κόλπο της Λεμεσού, διασώθηκαν από μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Σε ανακοίνωση του ΚΣΕΔ...

Πτώση παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο

Πτώση παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, λόγω του αρνητικού κλίματος που επικράτησε στις διεθνείς αγορές, εν μέσω ανησυχιών για τις γεωπολιτικές εξελίξεις....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!