15 C
Nicosia
Κυριακή 5 Μάιος 2024 | 9:24

ΥΠΕΞ: Άγνωστος ο αριθμός των Κυπρίων που επέβαιναν στο τρένο

Κορυφώνεται η αγωνία για τους δύο Κύπριους φοιτητές που αγνοούνται μετά την μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον 23χρονο φοιτητή Νομικής Κυπριανό Παπαϊωάννου από το Αυγόρου και την 24χρονη φοιτήτρια Αναστασία Αδαμίδου από την Πάφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Αναστασία και ο Κυπριανός είναι οι δύο Κύπριοι που αγνοούνται (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Κορνήλιος Κορνηλίου ανέφερε πως εξαιτίας του πανικού δεν υπήρξε ταυτοποίηση όλων των επιβατών επομένως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των Κύπριων που επέβαιναν στο τρένο.

Για τους δύο Κύπριους φοιτητές σημείωσε πως «δεν βρίσκονται ούτε στο κατάλογο των θυμάτων, ούτε στο κατάλογο των τραυματιών, οπόταν θεωρούνται αγνοούμενοι».

Στη Λάρισα και το πλευρό των δύο οικογενειών βρίσκεται και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος ο οποίος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο είπε ότι ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες που αφορούν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Ο κ. Κενεβέζος τόνισε «δεν έχω βιώσει ξανά μία τέτοια κατάσταση με την αναζήτηση τόσων πολλών ανθρώπων που έχουν χαθεί χωρίς κανένα λόγο».

Φίλοι και συγγενείς στην Πάφο αναζητούν την Αναστασία Αδαμίδου με ανάρτηση φωτογραφίας της στο διαδίκτυο

Με  κάθε τρόπο φίλοι και συγγενείς της νεαρής φοιτήτριας Αναστασίας Αδαμίδου προσπαθούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό της.

Η 24χρονη κοπέλα επέβαινε στο τρίτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που κατευθυνόταν από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη και το οποίο συγκρούσθηκε το βράδυ της Τρίτης  με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Φίλοι και συγγενείς της νεαρής έχουν προχωρήσει σε αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εκφράζοντας την αγωνία τους για το ότι δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Η Αναστασία Αδαμίδου αποφοίτησε πρόσφατα από την οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ και συνέχιζε τις σπουδές της προκειμένου να εξασφαλίσει μεταπτυχιακό τίτλο.

Στο στο μοιραίο τραίνο επέβαινε και ο φοιτητής Γεωπονίας Χρήστος Αγαθοκλέους από την Πέγεια, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Ο Χρήστος βρισκόταν στα πίσω βαγόνια και ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε. Κατάφερε μαζί με άλλους επιβάτες να σπάσουν τα παράθυρα και να εξέλθουν.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δημοσιευμένες φωτογραφίες και άλλων αγνοούμενων προσώπων. Συγγενείς και φίλοι τους απευθύνουν έκκληση για πληροφορίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αξιοποιήσαμε όσο έπρεπε την Ε. Ένωση ;

Είκοσι χρόνια μετά την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι κατά πόσον ωφέλησε ή όχι την Κύπρο...

Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου – Εργαζόμαστε για απελευθέρωση της πατρίδας – Διασφαλίζουμε οικονομική σταθερότητα

Εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας, ανέφερε στο τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος...

Στην Κύπρο το Άγιο Φως με όλες τις τιμές – Όλα έτοιμα για την Ανάσταση

Προσευχόμαστε όπως το Αγιο Φως φωτίσει το νου και τις καρδιές των ισχυρών της γης, ώστε να εργαστούν ειλικρινά για την ειρήνη και τη...

Η Ρωσία έβαλε στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» τον Ζελένσκι

Στη λίστα «καταζητούμενων προσώπων» έβαλε η Ρωσία τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών. Κίνηση η οποία έγινε χωρίς...

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από πυροβολισμό στη Σταυρούπολη

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Τσιτσάνη, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το...

Live – Ιεροσόλυμα: Παρακολουθήστε την τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Στις 19.30 αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως, από τα Ιεροσόλυμα. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!