19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:36

Στήριξη Σακς στην πρωτοβουλία Αναστασιάδη για την Κλιματική Αλλαγή

H πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής είναι τεράστιας σημασίας, ανέφερε χθες βράδυ ο Πρόεδρος του Δικτύου Αειφόρου Ανάπτυξης των ΗΕ (SDSN) Τζέφρι Σακς.

Μιλώντας στο δείπνο, που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προς τιμήν των συμμετεχόντων στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες στην Πάφο, ο κ. Σακς διαβεβαίωσε ότι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία.

Πρόσθεσε ότι το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής φέρνει κοντά όλες τις χώρες και αποτελεί ένα ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής τους, επανενώνοντας τον κόσμο και αφήνοντας πίσω τις όποιες διενέξεις. Η Κλιματική Αλλαγή είναι στο επίκεντρο της ανησυχίας μας για τα παιδιά και τα εγγόνια μας και διαπερνά την πολιτική, καθώς επίσης και τις διενέξεις, μετατρέποντας ως μια δύναμη για επανένωση μιας πολύπλοκης περιοχής, είπε.

Επεσήμανε ότι με το όραμα του Πρόεδρου Αναστασιάδη, μέσα από την πρωτοβουλία του για το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής, διανοίγονται νέοι ορίζοντες για την περιοχή, τόσο στον περιβαλλοντικό όσο και στον οικονομικό τομέα με τη δημιουργία νέων τομέων στην εργασία, καθώς και μια νέα εποχή στα πολιτικά δρώμενα.

Εξήρε, παράλληλα, την ηγετική ικανότητα του Προέδρου Αναστασιάδη, την πρωτοβουλία του για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη σκληρή δουλειά που επιτελείται προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!