22.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 17:18

Προδρόμου: Τερματίζεται η αγορά υπηρεσιών σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας

Τερματίζεται η διαδικασία της αγοράς υπηρεσιών σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι λαμβάνοντας υπ’ όψιν αποφάσεις δικαστηρίων, τη μελέτη που διεξήχθη, τις διαβουλεύσεις με συνδικαλιστικούς φορείς και τις τοποθετήσεις από κοινοβουλευτικά κόμματα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τερματισμό της διαδικασίας αγοράς υπηρεσιών στη βάση μιας συνολικής και συγκροτημένης μελέτης που έχει κατατεθεί για τα 14 προγράμματα στα οποία χρησιμοποιείτο η πρακτική της αγοράς υπηρεσιών.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι «σύμφωνα με τον σχεδιασμό που κατατέθηκε, στα διάφορα προγράμματα που αναδιαμορφώνονται αναλόγως θα απασχολείται πλέον προσωπικό με συμβάσεις».

Για τον σκοπό αυτό, πρόσθεσε, εξουσιοδοτήθηκαν ο Υπουργός Παιδείας και ο Υπουργός Οικονομικών να συνεργαστούν και να αποφασίσουν από κοινού ούτως ώστε να προταθούν πρόνοιες σχετικά με την απασχόληση, έτσι που από το επόμενο σχολικό έτος σε προγράμματα όπως το ΔΡΑΣΕ+, το Ολοήμερο Σχολείο, τα Ινστιτούτα Επιμόρφωσης κ.ο.κ. να προσφέρονται συμβάσεις, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και με συνεννοήσεις που θα γίνουν με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. 

Επίσης, ο Υπουργός σημείωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία ενός Κέντρου Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας στην Αθαλάσσα, όπου θα συσσωματωθούν το Γαλλοκυπριακό Σχολείο, το Ινστιτούτο Κύπρου και το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών με σχεδιασμό και οφέλη για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων.

Ακόμη, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι εγκρίθηκε η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την Ειδική Εκπαίδευση, η οποία προνοεί τη λειτουργία ενός Κέντρου Αξιολόγησης της Ειδικής Εκπαίδευσης, καθώς και πρόταση για την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

Ο ΥΠΑΝ υπογράμμισε ότι θα προετοιμαστεί τροποποιητική πρόταση ούτως ώστε να κατατεθεί στη Βουλή για αναδόμηση του πλαισίου της Ειδικής Εκπαίδευσης, ούτως ώστε να ξεπεραστούν τα λειτουργικά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί λόγω της πολύ μεγάλης αύξησης στους αριθμούς και του υπερκερασμού της λειτουργίας των μέχρι τώρα νομοθετημένων επαρχιακών επιτροπών και της αδυναμίας τους να αντεπεξέρχονται σε ωφέλιμο χρόνο. Πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν πρόνοιες στη νομοθετική πρόταση σχετικά με την εξυπηρέτηση από σχολικούς βοηθούς-συνοδούς, σημειώνοντας ότι θα γίνει αναλυτική ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην έγκριση της πρότασης για την περαιτέρω επέκταση της δοκιμαστικής λειτουργίας του Ολοήμερου Γυμνασίου Διαθεματικής-Διεπιστημονικής Μάθησης σε δύο άξονες, τον επιστημονικό-τεχνολογικό άξονα STEAM και την Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό.

«Από το επόμενο σχολικό έτος θα έχουμε ένα Ολοήμερο Γυμνάσιο σε κάθε πόλη ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η δοκιμαστική εφαρμογή και στη συνέχεια να ληφθούν αποφάσεις για την έκταση στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί το Ολοήμερο Γυμνάσιο», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Έρευνα: Απογοήτευση και θυμός των πολιτών στην Ελλάδα

Σαφές κοινωνικό υπόβαθρο έχει το άκρως τεταμένο πολιτικό σκηνικό καθώς όπως δείχνουν οι ποιοτικές μετρήσεις τα συναισθήματα των πολιτών δεν είναι καθόλου χαρωπά. Το ΙΝ...

Πότε διαλύεται πιο εύκολα ένας γάμος;

Ο γάμος και η ηλικία των ατόμων κατά τον γάμο έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα της σχέσης και τη διάρκειά της, σύμφωνα με επιστημονικές...

Αντί για κούρεμα, κατέληξε να κοιμάται… 3 ώρες

Ένας καλόκαρδος κουρέας δημοσίευσε ένα viral βίντεο στο TikTok με το πώς αυτός και οι συνάδελφοί του άφησαν έναν εξαντλημένο πελάτη τους να κοιμηθεί...

Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024

Ποσά ύψους €551,8 εκατομμυρίων, έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση για την περίοδο από την έναρξη της διαδικασίας συμψηφισμού οφειλών (Νοέμβριο 2013) μέχρι το τέλος...

ΤΙΤΑΝ: Ρεκόρ κερδοφορίας για τρίτο συνεχόμενο έτος

Ο ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε την Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2023, η οποία παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του σε...

Η 1η Απριλίου 1955: Βαρύτατες οι ευθύνες πολιτικών  αλλά και πολιτών

Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος* Μέσα σε πρωτοφανες κλίμα  πολεμικών συγκρούσεων  στον ταραγμένο πλανήτη και με  το χρονίζον Κυπριακό  Ζήτημα να παραμένει άλυτο,  ο  Κυπριακός  Ελληνισμός...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!