16.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 22:43

ΠΟΕΔ: Έγκαιρος προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά

Η ιδιαίτερη κατάσταση που επικράτησε και φέτος στα σχολεία λόγω της πανδημίας, επιβάλλει τον έγκαιρο προγραμματισμό από πλευράς ΥΠΠΑΝ, έτσι ώστε τη νέα χρονιά να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των σχολικών μονάδων για να αντιμετωπιστούν οι όποιες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο σε όλους τους τομείς, γνωστικό, κοινωνικό και συναισθηματικό, αναφέρει, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Βασιλείου είπε ότι σε ένα περίπου μήνα, αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.

«Μια χρονιά που δυστυχώς θα έχει ξανά να διαχειριστεί, ανάμεσα σε άλλα, ζητήματα που προκύπτουν από την πανδημία, που δυστυχώς δεν έχει ξεπεραστεί», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, η νέα σχολική χρονιά «θα πρέπει να βρει τα σχολεία μας έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά με τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες σε διδακτικό και ευρύτερο εκπαιδευτικό έργο του σχολείου».

«Επομένως, ως ΠΟΕΔ αναμένουμε να υπάρξει επαρκής και έγκαιρη στελέχωση, η οποία είναι πολύ σημαντική για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το κλειδί σε αυτό είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός από πλευράς Υπουργείου Παιδείας. Μέχρι τώρα έχουν γίνει δύο σειρές μεταθέσεων, μονιμοποιήσεις συναδέλφων και τοποθετήσεις-μετακινήσεις μόνιμου προσωπικού στα σχολεία. Εκκρεμεί ο διορισμός των συμβασιούχων συναδέλφων και η αξιολόγηση τυχόν ενστάσεων των εκπαιδευτικών», σημείωσε.

Ως προς τη στελέχωση, συνέχισε η κα. Βασιλείου, «να αναφέρουμε ότι φέτος αναμένεται να ξεκινήσει η επέκταση του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος σε τέσσερις τάξεις στα Δημοτικά Σχολεία».

«Επιπλέον, λόγω επέκτασης του ορίου ηλικίας παραμονής στην Προδημοτική, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε αριθμό εκπαιδευτικών στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην Ειδική Εκπαίδευση όπου και εκεί υπάρχουν αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, συνυφασμένες με την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι και οι έγκαιρες αποφάσεις και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, στη βάση αναθεωρημένων πρωτοκόλλων, αφού από ό,τι φαίνεται τα μέτρα προστασίας από την πανδημία θα συνεχίσουν.

«Η εμπειρία των δύο προηγούμενων σχολικών χρόνων δεν αφήνει περιθώρια ελλείψεων. Η ιδιαίτερη κατάσταση που επικράτησε και φέτος στα σχολεία λόγω της πανδημίας, επιβάλλει τον έγκαιρο προγραμματισμό από πλευράς ΥΠΠΑΝ, έτσι ώστε τη νέα χρονιά να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των σχολικών μονάδων για να αντιμετωπιστούν οι όποιες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο σε όλους τους τομείς: γνωστικό, κοινωνικό και συναισθηματικό», πρόσθεσε.

Η κα. Βασιλείου είπε, επιπρόσθετα, ότι θέλει να πιστεύει «ότι μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα δοθεί λύση όσον αφορά το καθεστώς εργοδότησης των συναδέλφων στα Απογευματινά και Βραδινά ή άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας».

«Όσον αφορά τη Δημοτική Εκπαίδευση, τα προγράμματα αυτά αφορούν τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αλλά και το πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης» (ΔΡΑ.Σ.Ε.). Η ΠΟΕΔ παραμένει στις επάλξεις για ακόμη ένα καλοκαίρι, ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει όσο γίνεται πιο ομαλά πάντοτε σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!