26.8 C
Nicosia
Παρασκευή 10 Μάιος 2024 | 16:14

Ο καύσωνας έχει και συνέχεια – Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος την Παρασκευή

Νέα κίτρινη προειδοποίηση, για υψηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στα υψηλότερα ορεινά.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής και θα διαρκέσει μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παροδικά όμως θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος κατά διαστήματα όμως θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη κυρίως στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 24 βαθμούς στα νότια και στα ανατολικά παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυτοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, και γύρω στους 33 στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση κατά το τριήμερο για να κυμανθεί μέχρι τη Δευτέρα κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κόκκινος Συναγερμός για κίνδυνο δασικών πυρκαγιών την Παρασκευή

Παραμένει σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» και την Παρασκευή ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών, πληροφορεί το κοινό το Τμήμα Δασών με ανακοίνωσή του.

Τονίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Σημειώνεται ότι το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Απευθύνεται, επίσης, «θερμότατη έκκληση» προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τουλάχιστον 4 νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι στην Αγία Πετρούπολη (BINTEO)

να λεωφορείο γεμάτο επιβάτες έπεσε από μια γέφυρα στον ποταμό Μόικα, στην Αγία Πετρούπολη, σήμερα Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το τοπικό τμήμα του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της...

Δολοφονία από στραγγαλισμό ο θάνατος του Θανάση – Η απόφαση του Δικαστηρίου

Την θέση του πορίσματος Καραγιάννη ότι η ο θάνατος του Θανάση Νικολάου αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια και συγκεκριμένα στραγγαλισμό, υιοθέτησε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής,...

Το Harris Kyriakides Foundation υποστηρίζει Κύπριους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Το Harris Kyriakides Foundation και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπέγραψαν πενταετή συμφωνία χρηματοδότησης για σκοπούς χορήγησης υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές νομικής. Το Harris Kyriakides Foundation...

Νέα διαδικτυακή απάτη – Απέσπασαν €19.000 από 56χρονη

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας ηλικίας 56 ετών. Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου 2023...

Αλλαγές για ΣΥΟΠ: Αποφάσισε τη μισθολογική αναβάθμιση τους το Υπουργικό

Την μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ που ήδη υπηρετούν αλλά και αυτών που θα προσληφθούν στο μέλλον, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, οι ΣΥΟΠ...

Μια πόλη στην Ιαπωνία κρύβει το όρος Φούτζι με γιγαντοοθόνη για να διώχνει τους τουρίστες

Υπάρχει πόλη που έχει χορτάσει από τους τουρίστες; Σίγουρα, αν δεν υπάρχουν κι άλλες, αυτή είναι η πόλη Fujikawaguchiko στην Ιαπωνία, η οποία όχι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!