19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:39

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Θα βρίσκεται σε ισχύ από της 7:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το δωδεκάωρο.

 

 

Αναλυτικά ο καιρός:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα νότια παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι και παροδικά αρχικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα ανατολικά, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά, μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά, αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. Στα ορεινά αναμένεται αρχικά να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα δυτικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, ταραγμένη στα νότια παράλια και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Τη Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Πέμπτη και την Παρασκευή σταδιακά άνοδο και θα κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο αναμένεται μικρή πτώση.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 4 εκατοστά.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 15°C 4°C 51%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 19°C 6°C 48%
Λεμεσός: 15°C 8°C 49%
Αεροδρόμιο Πάφου: 16°C 10°C 55%
Φρέναρος: 17°C 7°C 50%
Πρόδρομος: 3°C 0°C 86%
Πόλις Χρυσοχούς: 16°C 11°C 55%

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!