16.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 22:30

Κλειστοί δρόμοι στη Λάρνακα λόγω του Κατακλυσμού

Κλειστοί θα είναι οδοί και λεωφόροι στη Λάρνακα, λόγω της εορτής του Κατακλυσμού με τις διάφορες εκδηλώσεις να αρχίζουν την Παρασκευή 2 και να ολοκληρώνονται την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «σε συνεργασία με την Τροχαία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με κλείσιμο λεωφόρων και οδών κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τον Κατακλυσμό που θα αρχίσουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 7 του μήνα».

Συγκεκριμένα η Λεωφόρος Αθηνών (Φοινικούδες) θα είναι κλειστή την Παρασκευή 2 Ιουνίου και την Τρίτη 6 του μήνα μεταξύ των ωρών 16.00-2.00 της επομένης, το Σάββατο 3/6/ και την Τετάρτη 7/6/ μεταξύ των ωρών 14.00-2.00 της επομένης και την Κυριακή 4/6/ και τη Δευτέρα 5/6/ μεταξύ των ωρών 7.00-2.00 της επομένης».

Η οδός Κοσμά Λυσιώτη θα κλείσει «την Παρασκευή 2/6/ και την Τρίτη 6/6/2023 μεταξύ των ωρών 18.00-01.00 της επομένης, το Σάββατο 3/6/ μεταξύ των ωρών 16.00 – 02.00 της επομένης, την Τετάρτη 7/6/ μεταξύ των ωρών 18.00 – 01.00 της επομένης, την Κυριακή 4/6/ και τη Δευτέρα 5/6/ μεταξύ των ωρών 16.00 -02.00 της επομένης».

Επιπρόσθετα «η Λεωφόρος Αθηνών μέχρι την οδό Κοσμά Λυσιώτη θα κλείσει για την τροχαία κίνηση την Πέμπτη 1, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Ιουνίου μεταξύ των ωρών 16.00 – 01.00 της επομένης, καθώς και την Κυριακή 4/6/ μεταξύ των ωρών 13.00 -01.00 της επομένης».

Επίσης για σκοπούς καθαριότητας η Λεωφόρος Αθηνών θα κλείνει προσωρινά από το Σάββατο 3 μέχρι και την Πέμπτη 8 Ιουνίου, μεταξύ των ωρών 04.00 -07.00 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα ισχύσουν ειδικές ρυθμίσεις για τις Λεωφόρους Μακαρίου και Γρηγόρη Αυξεντίου από την Παρασκευή 3 μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιουνίου. Συγκεκριμένα η κυκλοφορία από τη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου προς τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ θα αποκοπεί στη διασταύρωση παρά το Costa Cafe, με υποχρεωτική πορεία προς την οδό Κίμωνος ή Λόρδου Βύρωνος, από τις 4.00 μ.μ. – 2.00 π.μ.

Ακόμα «η κυκλοφορία από τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ προς τη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, θα αποκοπεί στη συμβολή με την οδό Κωστή Παλαμά, με υποχρεωτική πορεία προς την οδό Κωστή Παλαμά, από τις 4.00μ.μ. – 2.00 π.μ. Η κυκλοφορία από την οδό Ζήνωνος Κιτιέως προς τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ θα αποκοπεί στη συμβολή της οδού Βασιλέως Παύλου και της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, με υποχρεωτική πορεία προς τη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, από τις 4.00 μ.μ. – 2.00 π.μ.».

Σημειώνεται ότι «η στάθμευση στο χώρο στάθμευσης της Αρχής Λιμένων θα είναι δωρεάν, ενώ στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης και στα παρκόμετρα, θα είναι δωρεάν από τις έξι το απόγευμα και μετά».

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ακόμα ότι «κατά τις ημέρες που θα είναι κλειστή η Λεωφόρος Αθηνών, λόγω της Γιορτής του Κατακλυσμού, θα γίνεται άρση της μονοδρόμησης της οδού Φίλιου Ζαννέτου από τη συμβολή της με την οδό Ζήνωνος Κιτιέως μέχρι την είσοδο του χώρου στάθμευσης Λευκαρίτη, για σκοπούς εισόδου και στάθμευσης στον συγκεκριμένο χώρο».

Κατά την περίοδο των συγκεκριμένων ρυθμίσεων θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα τροχαίας, απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης. Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθ’ όλη τη διάρκεια των προσωρινών κυκλοφοριακών διευθετήσεων.

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι «η παράνομη στάθμευση θα καταγγέλλεται. Κατά τη διάρκεια που η Λεωφόρος Αθηνών θα είναι κλειστή, η στάθμευση σ΄ αυτή θα απαγορεύεται και τα οχήματα θα μετακινούνται με ρυμουλκό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!