16.8 C
Nicosia
Δευτέρα 6 Μάιος 2024 | 9:13

Η Κύπρος θρηνεί – Στην γειτονιά των αγγέλων ο Κυπριανός και η Αναστασία (LIVE)

Η Κύπρος θρηνεί την απώλεια δύο άτυχων νέων. Οι δύο φοιτητές, ο Κυπριανός και η Αναστασία βρίσκονται πλέον στη μαύρη λίστα των θυμάτων της μοιραίας σύγκρουσης που σημειώθηκε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου 23 ετών από το Αυγόρου και η Αναστασία Αδαμίδου 24 ετών από την Πάφο είναι οι δυο Κύπριοι που έχασαν  τη ζωή τους μαζί με δεκάδες άλλες ψυχές. Ο Κυπριανός σπούδαζε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ η Αναστασία ήταν μεταπτυχιακή φοιτήτρια αφού πέρσι αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου.

Ο Κυπριανός είχε πάει μαζί με την αρραβωνιαστικιά του ταξίδι στην Αγιά Μαρίνα της Άνδρου προκειμένου να ευλογήσουν τα στέφανά τους. Η Αναστασία είχε μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί σε ορκωμοσία φίλης της.

Οι οικογένειες των δυο παιδιών ενημερώθηκαν επίσημα απ’ τις ελληνικές Αρχές. Τα προηγούμενα 24ωρα συγγενείς των δυο νεαρών παιδιών είχαν μεταβεί στην Ελλάδα προκειμένου να δώσουν δείγμα DNA.

 

15:39 ΕΛΑΜ για τραγωδία στα Τέμπη

Δυο νέα παιδιά από την Κύπρο, φοιτητές στην Ελλάδα, που βρίσκονταν στο φονικό τρένο προς Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνονται στη λίστα των νεκρών της μοιραίας σύγκρουσης που σημειώθηκε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου 23 ετών από το Αυγόρου και η Αναστασία Αδαμίδου 24 ετών απ’ την Πάφο είναι οι δυο Κύπριοι που έχασαν τόσο άδοξα και άδικα τη ζωή τους μαζί με δεκάδες άλλες ψυχές.

Ο Πρόεδρος, το Πολιτικό Συμβούλιο, η Κεντρική Επιτροπή και όλη η οικογένεια του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των δύο αδικοχαμένων παιδιών μας.

15:35 Η ανάρτηση του ΥΠΕΞ για τον Κύπρο και την Αναστασία

14:02 Συγκλονιστικό σχέδιο για τον άδικο χαμό της Αναστασίας και του Κυπριανού

Σχέδιο στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών Αναστασίας Αδαμίδου και Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αφιερώνει ο Κύπριος καλλιτέχνης Χρήστος Κακουλλή (CRS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

13:52 Το ΤΕΠΑΚ εκφράζει βαθιά θλίψη για το πολύνεκρο, σιδηροδρομικό, δυστύχημα στην Ελλάδα

Οι Πρυτανικές Αρχές, το Συμβούλιο και η κοινότητα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εκφράζουν τον συγκλονισμό και τη βαθιά τους θλίψη για το πολύνεκρο, σιδηροδρομικό, δυστύχημα στην Ελλάδα.

Ως Πανεπιστήμιο, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τις οικογένειες και τους οικείους των αδικοχαμένων θυμάτων και αγνοουμένων, ανάμεσά τους και δυο Κύπριοι φοιτητές, και ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

Η σκέψη μας είναι αυτή την ώρα με τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες. Μπροστά σε μια τόσο μεγάλη τραγωδία, είναι πολλά τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση”, αναφέρουν, σε γραπτή τους δήλωση, τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Εις ένδειξη πένθους και αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό για την ανείπωτη αυτή τραγωδία, οι σημαίες στα κτήρια του ΤΕΠΑΚ κυματίζουν από χθες μεσίστιες.

13:41 Συλληπητήρια για την Αναστασία Αδαμίδου από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πάφου

13:40 Κεντρικό μαθητικό του πρώτου λυκείου Πάφου

«Πάντα τα δυσάρεστα και τα άσχημα ταξιδεύουν γρήγορα. Η Αναστασία είναι ήδη ένας Άγγελος. Μέχρι και την τελευταία στιγμή περιμέναμε για ένα θαύμα, αλλά δεν έγινε. Στις τάξεις που καθόμαστε τώρα, καθόσουνα , στους διαδρόμους που περπατούμε, περπάτησες. Είχες όνειρα και στόχους, αλλά σκορπίστηκαν σε ράγες τρένων. Σε αποχαιρετούμε με μία υπόσχεση «Θα είσαι για πάντα ΕΔΩ, κοντά μας»

13:30 Συγκινούν οι μαθητές της Α’ Τεχνικής

12:17 ΕΔΕΚ: Η Κύπρος θρηνεί την Αναστασία

Συνεχίζονται τα τραγικά νέα από την Ελλάδα. Η Κύπρος θρηνεί και δεύτερο νέο άνθρωπο, θύμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, τη φοιτήτρια Αναστασία Αδαμίδου.

Το μαύρο πέπλο του πένθους έχει καλύψει την πατρίδα μας.

Συγκλονισμένος ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη της ΕΔΕΚ, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους της Αναστασίας.

Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή της.

12:16 Συλλυπητήρια Δημοκρατικού Συναγερμού στις οικογένειες της Αναστασίας και του Κυπριανού

Η Κύπρος σήμερα πενθεί και για τα δικά της παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα μαζί με άλλους νέους στην ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών.

Πρόεδρος, ηγεσία, βουλευτές και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζουμε την οδύνη μας και τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες και τους οικείους της Αναστασίας Αδαμίδου και του Κυπριανού Παπαϊωάννου.

Ο πόνος τους είναι και πόνος όλων μας όπως και ολόκληρης της Κύπρου.

Συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος, οι σημαίες στο κτίριο του Δημοκρατικού Συναγερμού θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και την ημέρα των κηδειών, στις οποίες θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Αιωνία τους η μνήμη.

12:15 Αρχή Λιμένων: Οδύνη και συγκλονισμός

Βαθύτατη οδύνη και συγκλονισμό εκφράζουν η Διοίκηση, η Διεύθυνση και το προσωπικό της Αρχής Λιμένων Κύπρου για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Σε ανακοίνωση της ΑΛΚ, εκφράζονται ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων και θερμές ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Αναφέρει ότι η Αρχή Λιμένων Κύπρου συμμετέχει στο βαρύ πένθος για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε τον ελληνικό λαό.

προσευχές μας είναι μαζί σας

Η Κύπρος θρηνεί και τα δικά της παιδιά, την Αναστασία και τον Κυπριανό που χάθηκαν τόσο άδικα μαζί με δεκάδες άλλους συνανθρώπους μας στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι προσευχές και οι σκέψεις μας είναι μαζί σας.

ΑΚΕΛ: Βαθιά θλίψη για τον άδικο θάνατο του Κυπριανού και της Αναστασίας

Η Κεντρική Επιτροπή ΑΚΕΛ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο θυμάτων, του Κυπριανού και της Αναστασίας που βρήκαν άδικο θάνατο στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Εις ένδειξη πένθους οι σημαίες σε όλα τα οικήματα του ΑΚΕΛ κυματίζουν μεσίστιες.

11:44 Αννίτα Δημητρίου: Κουράγιο στις οικογένειες του Κυπριανού και της Αναστασίας

11:42 ΕΔΕΚ: Σήμερα, όλη η Κύπρος πενθεί τον Κυπριανό

Σε βαρύτατο πένθος περιήλθε όλη η Κύπρος, από χθες το βράδυ όταν γνωστοποιήθηκε η ταυτοποίηση της σορού του Κύπριου φοιτητή Κυπριανού Παπαϊωάννου, ο οποίος ήταν στον κατάλογο των αγνοουμένων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην κοιλάδα των Τεμπών, στην Ελλάδα.

Με μεγάλη θλίψη, ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη της ΕΔΕΚ εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του Κυπριανού.

Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του.

Υπουργός Εσωτερικών:  Οι υπηρεσίες της ΚΔ δίπλα στις οικογένειες

Ανακοίνωση Κινήματος Οικολόγων

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες της Αναστασίας και του Κυπριανού

Με βαθιά θλίψη ενημερωθήκαμε πως ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος που έγινε στα Τέμπη, βρίσκονται η 24χρονη Αναστασία Αδαμίδου από την Πάφο και ο 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου από το Αυγόρου.

Η είδηση του χαμού των δυο παιδιών σκορπίζει τη θλίψη και τον πόνο στο νησί μας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Αιωνία τους η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει.

11:09 Θρηνεί η Κύπρος – Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος – Δημοσία δαπάνη η κηδεία των Κύπριων φοιτητών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κηρύσσει τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας των δύο Κυπρίων φοιτητών, οι σοροί των οποίων ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των επιβατών που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος.

Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη, προστίθεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

11:06 Μαθητές σχημάτισαν το όνομα του Κυπριανού με τις τσάντες τους

Οι μαθητές του Μουσικού Λυκείου Αμμοχώστου, όπου ο 23χρονος είχε φοιτήσει ως μαθητής, βγήκαν στην αυλή και σχημάτισαν με τις σάντες τους, το όνομά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

10:50 Αναστασιάδης: Ολόψυχη η συμπαράσταση μου στις οικογένειες της Αναστασίας και του Κυπριανού

10:23 Ραγίζει καρδιές η μητέρα του Κυπριανού: “Να προσεύχεστε για τη ψυχούλα του γιου μου”

Βαρύ είναι το κλίμα στην κοινότητα Αυγόρου, μετά την είδηση της ταυτοποίησης της σορού του άτυχου Κύπρου Παπαϊωάννου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, μετά τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Ο Κοινοτάρχης Αυγόρου Παναγής Μιχαηλάς, μετέφερε τις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξε με την μητέρα του Κυπριανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ναι, στον Επίτροπο Άμυνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Πολύ ορθά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποστήριξε  δημόσια τη θέση της Προέδρου της Κομισιόν για τη δημιουργία θέσης Επιτρόπου Άμυνας στην ΕΕ. Αυτή η προοπτική...

Έφυγε από τη ζωή ο κύπριος ηθοποιός, Σώτος Φιλιππίδης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, άφησε ο αγαπημένος κύπριος ηθοποιός, Σώτος Φιλιππίδης. Την είδηση θανάτου του έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ηθοποιών...

Ιερουσαλήμ: Επεισόδιο με προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου και ισραηλινές δυνάμεις (βίντεο)

Με παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε ελεύθερος προσωπικός φρουρός του Έλληνα πρόξενου στην Ιερουσαλήμ μετά από επεισόδιο με ισραηλινές δυνάμεις. Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στην...

Ουκρανία: 2 νεκροί και 6 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Ντονέτσκ

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα της Ουκρανίας. Πλήγμα με ρουκέτες στην επαρχία Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενώ τουλάχιστον έξι...

Στο Παρίσι σήμερα ο Σι Τζινπίνγκ: Οι 2 στόχοι του Μακρόν

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ φτάνει σήμερα στο Παρίσι για μια σπάνια επίσημη επίσκεψη. Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έχει 2 στόχους: να τον πιέσει για...

Αϊτή: Απόδραση κρατουμένων από φυλακή – 4 νεκροί

Συνεχίζονται οι αποδράσεις από τις φυλακές της Αϊτής, που βιώνει τρομακτική πολιτική και κοινωνική κρίση. Το βράδυ της Παρασκευής 8 έγκλειστοι απέδρασαν από φυλακή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!