29.8 C
Nicosia
Σάββατο 18 Μάιος 2024 | 14:41

Η εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης στη Βουλή

Με τις εκκρεμότητας που αφορούν την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης ασχολήθηκε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών  στο Συνεδριακό Κέντρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων της Βουλής, Βουλευτή του ΔΗΚΟ Πάφου, Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη, την Επιτροπή απασχόλησε σήμερα ένα αποκλειστικό θέμα που έχει σχέση με δύο τροποποιητικά νομοσχέδια και ένα σχέδιο κανονισμού τα οποία ήρθαν ενώπιον τους, από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Μεταφορών με σκοπό να ξεκαθαρίσουν και να καθορίσουν κάποιες εκκρεμότητες όσον αφορά την εγκατάσταση και τη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης.

Τα σημεία στα οποία στοχεύει στο να ξεκαθαρίσουν με τα δύο νομοσχέδια και το σχέδιο κανονισμών, είπε ο κ. Πιττοκοπίτης, είναι ο καθορισμός προθεσμίας ενενήντα ημερών για σκοπούς επίδοσης της ειδοποίησης που προσφέρει την ευκαιρία πληρωμής εξωδίκου προστίμου, για διάπραξη αδικημάτων, που προβλέπονται στον Νόμο και αυτές οι ειδοποιήσεις να ξεκαθαρίζει στο να επιδίδονται τόσο στον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη του οχήματος, όσο και σε άτομα που θα υποδειχθεί από τον ιδιοκτήτη ότι ήταν ο οδηγός τη συγκεκριμένη στιγμή, που έγινε το παράπτωμα.

Επίσης  συνέχισε, ένας άλλος στόχος είναι, «η δημιουργία μαχητών τεκμηρίων σε περίπτωση άρνησης του εγγεγραμμένου οδηγού του οχήματος να παραλάβει την ειδοποίηση ή σε περίπτωση που το άλλο άτομο που θα υποδειχθεί από τον ιδιοκτήτη ότι οδηγούσε την συγκεκριμένη στιγμή αρνηθεί να παραλάβει την ειδοποίηση».

Ακόμη, σημείωσε ο κ. Πιττοκοπίτης, προβλέπει θέματα, όσον αφορά τη συνέχιση της διαδικασίας εναντίον του ιδιοκτήτη και του υποδειχθέντα από τον ιδιοκτήτη οδηγού του οχήματος, σε περίπτωση που το άτομο που αναγνωρίστηκε ως οδηγός και εντοπιστεί, δεν αποδεχτεί την διάπραξη του αδικήματος.

Επεσήμανε ακόμη πως έγινε μια πρώτη συζήτηση στην Επιτροπή Μεταφορών, προσθέτοντας πως έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά στα μέλη της Επιτροπής ειδικότερα όσον αφορά, όπως είπε, τη διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών,  αυτά τα στοιχεία δεν θα τα επεξεργάζεται μόνο η Αστυνομία, αλλά και αυτός που έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για εγκατάσταση και λειτουργία αυτών των καμερών.

Είναι για αυτό  το λόγω σημείωσε, που και η περαιτέρω συζήτηση έχει αναβληθεί και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη στην οποία έχουν ζητήσει να παραστούν οι Γενικοί Διευθυντές των δύο Υπουργείων Δικαιοσύνης και Μεταφορών, να παραστεί ο Αρχηγός της Αστυνομίας, καθώς και η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων, ώστε να γίνει μια λεπτομερής ανάλυση του τρόπου λειτουργίας της όλης διαδικασίας, προτού οι βουλευτές πάρουν τελική απόφαση όσον αφορά την θέση απέναντι σε αυτά τα νομοσχέδια και τους κανονισμούς.

Παράλληλα πρόσθεσε, όλοι οι βουλευτές, και όλες οι πλευρές, τόνισαν την ετοιμότητά τους, όπως τάχιστα προχωρήσει η συζήτηση και για κάλυψη αυτών των νομοσχεδίων, ούτως ώστε το ταχύτερο δυνατό να μπει σε λειτουργία και το θέμα με την εγκατάσταση της φωτοεπισήμανσης σε μια προσπάθεια περιορισμού των αδικημάτων τροχαίας μορφής.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ.  Πιττοκοπίτης απάντησε πως έχει αποδειχθεί και στην πράξη, έστω και στο πολύ λίγο χρονικό διάστημα που είχε γίνει στο παρελθόν εγκατάσταση καμερών, ότι υπήρξε δραστική μείωση παραπτωμάτων και ατυχημάτων που είχαν σχέση με την υπερβολική ταχύτητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΕΤΥΦΑ: Απορρίπτει ισχυρισμούς Κινεζικής Κοινοπραξίας για τερματικό

Έκπληξη εκφράζει η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) σε σχέση με ανακοίνωση της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας, που ηγείται της Κοινοπραξίας, που ανέλαβε την Κατασκευή...

ΧΑΚ: Με νέα άνοδο κατέκτησε τις 158 μονάδες – Στα 4,26 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

Νέα οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ, κλείνοντας σε νέο υψηλό, με τις μετοχές των τραπεζών...

Σε νέα δίωρη επέμβαση υπεβλήθη ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση,...

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο: Υποστήριξε στο Κογκρέσο την ανάγκη ισχυρής αμυντικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Πιστώσεων της Βουλής για Κρατικές, Ξένες Επιχειρήσεις και Συναφή Προγράμματα, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νικ Λαρυγγάκης, για παροχή ισχυρής...

Γαλλικό think tank: Οι στόχοι Ερντογάν πίσω από τη μετατροπή της Μονής της Χώρας

Η εκ νέου μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, της δεύτερης εμβληματικής βυζαντινής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είναι «μια άκρως συμβολική απόφαση» που αντανακλά...

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον

Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και την διακοπή ηλεκτροδότησης σε σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν το νοτιοανατολικό Τέξας. «Έχουμε μια καταιγίδα με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!