23.9 C
Nicosia
Κυριακή 23 Ιούνιος 2024 | 5:45

Ελεύθερος με όρους ο «Σήφης» για απόπειρα κατά Ν. Ροδοθέου

Αναστάλθηκαν οι κατηγορίες 1-13 σε βάρος του 44χρονου Ιωσήφ Ιωσήφ, γνωστού ως «Σήφη», για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου στις 26/11/2018 στο κέντρο της Λευκωσίας.

Αυτή η εξέλιξη οριστικοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, όπου ήταν ορισμένη δικάσιμος για την υπόθεση. Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Βασίλης Μπίσας, εξήγησε ότι μετά την απόσυρση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας (30χρονος Α. Χ.), δεν είναι δυνατό να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες 1-13 και κατά συνέπεια είπε πως πρέπει να ανασταλούν. Ζήτησε, επίσης, χρόνο προκειμένου να τύχει χειρισμού η υπόθεση, αφού πλέον απομένει μόνο μια κατηγορία (η 14η). Ορίστηκε, λοιπόν, η υπόθεση για τις 19 Οκτωβρίου.

Μετά από την πιο πάνω εξέλιξη δεν υπάρχουν λόγοι περαιτέρω κράτησης του κατηγορούμενου ως υποδίκου, όπως αναφέρθηκε και στη διαδικασία. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής μετά από συμφωνία για τους συνηγόρους υπεράσπισης ορίστηκαν οι όροι εγγύησης. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος θα καταβάλει το ποσό των 10.000 ευρώ και θα υπογράφει μια φορά την εβδομάδα στον αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη δικάσιμο, ο 30χρονος Α. Χ., είχε αναφέρει ότι δεν πρόκειται να καταθέσει ενόρκως. Όπως σημειώναμε επρόκειτο για ουσιώδους σημασίας εξέλιξη, καθώς στη βάση της μαρτυρίας του ίδιου προσώπου είχαν καταδικαστεί για το ίδιο έγκλημα με 17ετή κάθειρξη οι Άνταμ Αμπουραμαντάν και Ντίντι Ρούντολφ. Αμφότεροι φέρονταν να είχαν ως συνεργό τον Ιωσήφ κατά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Ο Α.Χ. είχε αναφέρει ενώπιον του τριμελούς δικαστικού σώματος: «Έχω να δηλώσω ότι έχω στείλει επιστολή (σ.σ. εννοούσε προς τη Νομική Υπηρεσία) και δεν προτίθεμαι να καταθέσω για την υπόθεση». Εξήγησε ότι «έχει φθαρεί η μνήμη μου και δεν θυμάμαι τα γεγονότα».

Εδώ να σημειωθεί ότι όταν στις 4/9/2021 το Κακουργιοδικείο έκρινε ως ένοχους τους Ρούντολφ και Αμπουραμαντάν για την ίδια εγκληματική πράξη, δηλαδή την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου, η μαρτυρία του τότε 28χρονου Α.Χ. είχε χαρακτηριστεί ως κλειδί για την καταδίκη των προαναφερθέντων και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο μάρτυρας κατηγορίας, στις 06/03/2019 είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, για συνέργεια μετά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου. Σημειώνεται πως τότε κατηγορείτο ότι παρείχε βοήθεια σε δύο πρόσωπα με σκοπό να τους παράσχει τη δυνατότητα να διαφύγουν της τιμωρίας. Είχε καταδικαστεί κατόπιν δικής του παραδοχής.

Όπως είχε αναφέρει τότε, του έκανε υποδείξεις για συνέργεια τρίτο πρόσωπο. Η απόπειρα φόνου σε βάρος του Νίκου Ροδοθέου (αδερφός του Άντρου που είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2017) είχε διαπραχθεί στις 26 Νοεμβρίου του 2018, γύρω στις 23:10 το βράδυ στην περιοχή του ξενοδοχείου Hilton. Δύο άτομα που επέβαιναν μοτοσικλέτας, πυροβόλησαν πέντε φορές στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του 60χρονου Κύπριου επιχειρηματία.

Μετά από μαρτυρία που προέκυψε, το ΤΑΕ Λευκωσίας είχε προχωρήσει στη σύλληψη τριών προσώπων, ενώ η Αστυνομία είχε γνωστοποιήσει τότε πως για την υπόθεση καταζητούσε ακόμη δυο άτομα. Ο λόγος για τους Ντίντι Ρούντολφ και Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως «Σήφη». Και οι δυο είχαν διαφύγει στα κατεχόμενα, με τον πρώτο να παραδίδεται στις κυπριακές Αρχές τον Ιούλιο του 2019 και τον δεύτερο, τον Μάρτιο του 2021.

Όταν ο Ιωσήφ κατηγορήθηκε για την παρούσα υπόθεση ο δικηγόρος του είχε θέσει διάφορα ζητήματα προδικαστικά, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η έναρξη της δίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στη Λευκωσία (φωτό)

Ζημιές σε οικίες προκάλεσαν το απόγευμα του Σαββάτου οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή της Λακατάμιας στη Λευκωσία. Από την ένταση των ανέμων,...

Ύδρα: Συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού για τη φωτιά από τα πυροτεχνήματα

Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς χθες το...

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα– Μάχη με τις φωτιές σε Θράκη, Εύβοια, Άνδρο και Πελοπόννησο

Μάχη με δεκάδες φωτιές σε όλη τη χώρα δίνουν και σήμερα οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας Την τελευταία ώρα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες...

Η υπουργός Γεωργίας στις πληγείσες από πυρκαγιές κοινότητες Λευκωσίας

Τις κοινότητες της επαρχίας Λευκωσίας που πλήγηκαν στις 15 Ιουνίου από την πυρκαγιά επισκέπτεται η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου μαζί...

Η Γεωργία κατάφερε να πάρει βαθμό από την Τσεχία (1-1)

Τον πρώτο της βαθμό σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου απέσπασε η Εθνική ομάδα της Γεωργίας, απέναντι στην Τσεχία σε αγώνα για τη 2η...

Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφη

Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφη από πριν από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!