25.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 19:00

Διερευνώνται τα αίτια της πρόκλησης της φωτιάς στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο

Διερευνώνται τα αίτια της πρόκλησης της φωτιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, στη γωνία Αλάσιας και Δημοφώντος, στο κέντρο της Λευκωσίας, ενώ η Αστυνομία άρχισε τη λήψη καταθέσεων.

Επί τόπου στον χώρο της πυρκαγιάς μετέβη και ο Ρώσος Πρέσβης και άλλα μέλη της ρωσικής Πρεσβείας. Σε ανάρτηση της στο facebook, η ρωσική Πρεσβεία γράφει: “Φωτιά ξέσπασε σήμερα στο κτίριο του Ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού στη Λευκωσία. Η φωτιά κατασβέστηκε. Χωρίς θύματα. Τα αίτια διερευνώνται”.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην πλευρά του κτηρίου, που βρίσκεται στην οδό Δημοφώντος. Η είσοδος του κτηρίου βρίσκεται στην οδό Αλάσιας.

Με επτά οχήματα και πέραν των 20 πυροσβεστών ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κλήση, που έλαβε για το ξέσπασμα φωτιάς στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Τύλληρο, Υπεύθυνο του Πυροσβεστικού Σταθμού Λευκωσίας, η κλήση ότι ξέσπασε φωτιά, έγινε στις 13:45.

«Ήταν μια δύσκολη και απαιτητική πυρκαγιά. Χρειάστηκε να συντονιστούμε για την κατάσβεση, αλλά και την απομάκρυνση των ατόμων, που ήταν μέσα. Έγιναν ευτυχώς και τα δύο γρήγορα και με ασφάλεια», είπε.

Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, πρόσθεσε ο κ. Τύλληρος, έγιναν κάποιες προκαταρκτικές έρευνες, οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο. Ερωτηθείς σχετικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο να προηγήθηκε έκρηξη της πυρκαγιάς, όπως είπαν πολλοί περίοικοι.

Σε σχέση με το εύφλεκτο υλικό η μυρωδιά του οποίου ήταν έντονη, ο κ. Τύλληρος είπε ότι είναι μονωτικό υλικό από την οροφή του κτιρίου που κάηκε.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ελευθεριάδης, που εργάζεται για την ανακαίνιση του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου ανέφερε ότι σήμερα δεν εκτελούνταν εργασίες εντός του κτιρίου. Ο κ. Ελευθεριάδης είπε ότι ο ίδιος ήρθε στο κτίριο να πάρει κάποια εργαλεία, άκουσε τις πόρτες να τρίζουν κι όταν βγήκε έξω είδε φωτιά να έχει ξεσπάσει στο εξωτερικό του κτιρίου. Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, όπως ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες ανακαίνισης γίνονται σε τμήμα του κτιρίου, όπου είναι η αίθουσα θεάτρου κι ότι στον χώρο όπου ξέσπασε η φωτιά εξωτερικά ήταν οι παλιές καρέκλες του θεάτρου.

Άλλοι περίοικοι δήλωσαν ότι η φωτιά ξέσπασε και μεγάλωσε πάρα πολύ γρήγορα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η Ρωσία έβαλε στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» τον Ζελένσκι

Στη λίστα «καταζητούμενων προσώπων» έβαλε η Ρωσία τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών. Κίνηση η οποία έγινε χωρίς...

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από πυροβολισμό στη Σταυρούπολη

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Τσιτσάνη, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το...

Live – Ιεροσόλυμα: Παρακολουθήστε την τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Στις 19.30 αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως, από τα Ιεροσόλυμα. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον...

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, στο Βαθύ. Όπως έγινε γνωστό, τον πατέρα της σκότωσε η 49χρονη κόρη του, μέσα στο...

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου, γνωστή από το ρόλο της “Μαντάμ Σουσού” (φωτό, βίντεο)

Με ανάρτησή του στα social media ο Σταμάτης Κραουνάκης γνωστοποίησε πως πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Χριστίνα από το «Ντόλτσε Βίτα», η «Μαντάμ Σουσού»,...

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε ελαστικά σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού

Σε κινητοποίηση τέθηκαν τα ξημερώματα μέλη της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας από φωτιά που έθεσαν νεαροί σε ελαστικά σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!