25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 14:07

Διαμαρτυρία υπαλλήλων εμπορικού κέντρου στην Πάφο κατά απόφασης τερματισμού λειτουργίας του

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα υπάλληλοι του Εμπορικού Κέντρου Κόροιβος διαμαρτυρόμενοι για την έκδοση δικαστικού διατάγματος για τερματισμό της χρήσης και λειτουργίας του στην Πάφο όπου στεγάζονται διάφορες εμπορικές δραστηριότητες.

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τον Κόροιβο», «δώστε μας τις δουλειές μας πίσω» και «έτσι αλλάζει η Πάφος» οι εργαζόμενοι του εμπορικού κέντρου πραγματοποίησαν πορεία από το πολυκατάστημα με αφετηρία το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Ακολούθως επέδωσαν υπόμνημα στον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου το οποίο παρέλαβε ο  Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Πάφου Θέμης Φιλιππίδης, μέσω του οποίου, εξέφρασαν την λύπη τους για την εξέλιξη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά μετά τις 14 Νοεμβρίου 2021, να είναι άνεργοι μέσα στις γιορτινές αυτές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και πολλές δεκάδες χιλιάδες καταναλωτών να μην μπορούν  να εξυπηρετηθεί.

Κάλεσαν επίσης τον Δήμαρχο Πάφου να παρέμβει άμεσα και να κάνει ότι είναι αναγκαίο να γίνει για να μην τερματιστεί η λειτουργία του εμπορικού κέντρου σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ίδιους, τον κόσμο και την οικονομία του τόπου.

Ανέφεραν επίσης πως το εμπορικό κέντρο, είναι αδειοδοτημένο και λειτουργεί από το 2001, πέραν των 20 χρόνων, ομαλά με ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα ως πολυκατάστημα. Σύμφωνα με το υπόμνημα πληροφορήθηκαν επίσης και διαπίστωσαν ότι υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με ημερομηνία 11/12/18 με την οποία εξουσιοδοτείται ο Δήμος Πάφου να εκδώσει την τροποποιητική πολεοδομική άδεια στο Εμπορικό Κέντρο Κόροιβος για να λειτουργήσει ως πολυκατάστημα.

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων Κωνσταντίνα Σαράφη η οποία επέδωσε και το υπόμνημα σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου είναι η τελευταία τους ελπίδα, προσθέτοντας ότι ως εργαζόμενοι του εμπορικού κέντρου απευθύνουν έκκληση προς τον Δήμαρχο Πάφου να αποτρέψει το κλείσιμο του πολυκαταστήματος που πέραν από τους διακόσιους υπαλλήλους του, απασχολεί και πολλούς προμηθευτές, μεταφορείς, φορτοεκφορτωτές και φρουρούς.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παρέστη ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου Χαράλαμπος Πάζαρος ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του προς τους εργαζόμενους του εμπορικού κέντρου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πάφου αναφέρεται ότι «η εν λόγω υπεραγορά λειτουργεί παράνομα ως πολυκατάστημα με αυθαίρετες μεγάλης έκτασης προσθηκομετατροπές, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στο χώρο στάθμευσης, για τις οποίες εκκρεμεί ποινική υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου».

«Αντί οι ιδιοκτήτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν τους εργαζομένους στην επιχείρηση με προφανή σκοπό να εκβιάσουν τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο», προστίθεται, μεταξύ άλλων.

Ο Δήμος Πάφου καλεί την ιδιοκτήτρια εταιρεία «να σεβαστούν έστω και τώρα την απόφαση του Δικαστηρίου και δείχνοντας έμπρακτα έγνοια για τους υπαλλήλους της επιχείρησης, να προχωρήσουν τάχιστα στην άρση όλων των παρανομιών στο εν λόγω κτίριο ώστε να εξασφαλίσουν τις άδειες που ορίζει η νομοθεσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό γυναίκας

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε σήμερα, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε άνδρα ηλικίας 67 ετών, συντρέχουσες ποινές φυλάκισης με την υψηλότερη να είναι αυτή...

Μέχρι 31 Μαϊου οι αιτήσεις για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών 2024

Ως την 31η Μαΐου μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών 2024. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, αίτηση μπορούν...

ΕΤΑΠ: Στην Πάφο υπάρχουν 20.000 κλίνες σε 6000 αυτοεξυπηρετούμενά καταλύματα

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Πάφου έχει πρόσφατα ολοκληρώσει καταγραφή με βάση την οποία σε ολόκληρη την επαρχία Πάφου υπάρχουν περίπου 20.000 κλίνες...

Ιωάννου: Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης με 50 ενέργειες για μετανάστες

Αποδίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση πολιτικών και δράσεων, που στοχεύουν στην κατά το δυνατό ομαλότερη συμπερίληψη των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην...

Που θα παρευρεθούν Πρόεδρος και Υπουργοί στις εκδηλώσεις για την 1η Απριλίου

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί...

Επαναδιεκδικεί τη Δημαρχία Λάρνακας ο Α. Βύρας

Με σύνθημα «Λάρνακα, Συνεχίζουμε», εξήγγειλε σήμερα επίσημα την υποψηφιότητα του για επανεκλογή στη δημαρχία Λάρνακας ο Ανδρέας Βύρας. Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «σε μήνυμα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!