21 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 9:54

Βλάβη στο Βασιλικό προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε διάφορες περιοχές

Βλάβη σε μονάδα στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού οδήγησε σε διακοπή ρεύματος σε διάφορες περιοχές παγκύπρια, γύρω στις 16:40 και για 15-20 λεπτά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου Βραχίμης Κουτσόλουκας.

Ανέφερε πως «υπήρξε βλάβη σε μια μονάδα στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού και αποσυνδέθηκε η μονάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί παραγωγή οπότε λειτούργησε το σχέδιο απόρριψης φορτίου λόγω υποσυχνότητας».

Όπως εξήγησε, το σχέδιο αυτό, τίθεται αυτόματα σε λειτουργία όταν υπάρχει απώλεια μονάδας και τίθενται σε λειτουργία οι μηχανές ταχείας εκκίνησης, ώστε να αποκατασταθεί η τροφοδότηση στους καταναλωτές.

Από την πλευρά της, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι η διακοπή οφειλόταν στο σύστημα παραγωγής, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν αρκετές περιοχές παγκύπρια για 15-20 λεπτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χάος σε πτήση: Κόπηκε το ρεύμα κατά την απογείωση και οι επιβάτες άρχισαν να κλαίνε

Χάος σε πτήση της AirAsia κατά τη διάρκεια απογείωσης από το αεροδρόμιο της Αυστραλίας. Το αεροπλάνο έχασε την ισχύ του πριν προλάβει να πετάξει, με τους...

Ποδόσφαιρο: Κρίσιμες μάχες για την 9η αγωνιστική των playoffs

Κρίσιμες μάχες για την ανάδειξη του πρωταθλητή περιλαμβάνει η 9η αγωνιστική της φάσης των playoffs στην προτελευταία στροφή πριν το τέλος του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!