Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επιβάλει στον Βγενόπουλο πρόστιμο €705,000 και στον Μπουλούτα €805,000 για παραβάσεις του Άρθρου 11(2)(β) του περί Πράξεων Προσώπων που κατέχουν Εμπιστευτικές Πληροφορίες και των Πράξεων Χειραγώγησης της Αγοράς, του Άρθρου 20(4) του περί Δημόσιας Προσφοράς και Ενημερωτικού Δελτίου Νόμου του 2005 και του Άρθρου 40(1) του Νόμου που προνοεί για τις Προϋποθέσεις Διαφάνειας αναφορικά με Πληροφορίες που αφορούν Εκδότη του οποίου οι κινητές αξίες έχουν εισαχθεί προς Διαπραγμάτευση σε Ρυθμιζόμενη Αγορά. Τα πρόστιμα αυτά δεν καταβλήθηκαν, γι’ αυτό και η Κεφαλαιαγορά προχώρησε με την καταχώρηση αγωγής για πληρωμή τους.

Οι Βγενόπουλος και Μπουλούτας προσέφυγαν στο Εφετείο, προσβάλλοντας ως εσφαλμένη την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας να απορρίψει την αίτηση τους με την οποία ζητούσαν να απορριφθεί η αγωγής της Επιτροπής,  λόγω έλλειψης δικαιοδοσίας.

Το Εφετείο παρόλο που δέχθηκε τρεις από τους εφτά λόγους έφεσης, έκρινε ότι η παράλειψη καταβολής του προστίμου ισοδυναμεί με παράβαση εκπλήρωσης εκ του νόμου απορρέοντος καθήκοντος για το οποίο παρέχεται στην Επιτροπή αγώγιμο δικαίωμα και δη αστική θεραπεία.

Έκρινε επίσης ότι ορθά έγινε η επίδοση της αγωγής σε αντιπρόσωπο τον δύο εναγομένων εκτός Κύπρου.