17.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 1:41

Αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια οι αρμόδιοι για την πυρκαγιά στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο

Συνεχίζονται οι έρευνες από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει την Τετάρτη στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, στη Λευκωσία, με το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας να φαίνεται ότι αποκλείεται από τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, ενώ σήμερα είναι πιθανόν να διαβιβαστεί στην Αστυνομία η έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα γεγονότα της πυρκαγιάς.

«Στο παρόν στάδιο, με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας και το μαρτυρικό υλικό που έχουμε στα χέρια μας, δεν έχει διαφανεί οτιδήποτε που να υποδηλοί εγκληματική ενέργεια», δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου σε σχέση με την πυρκαγιά στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Λευκωσία για την οποία υπάρχουν ρωσικές αναφορές για εμπρησμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση βλέπει πίσω από την πυρκαγιά στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο ο Πριμάκοφ

«Εμείς συνεχίζουμε τις εξετάσεις εν αναμονή και του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων ώστε να διαλευκανθεί τι ακριβώς και πώς ξεκίνησε η φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο», είπε.

Ερωτηθείς, ανέφερε ότι η έκθεση της Αστυνομίας για τα συμβάντα θα ετοιμαστεί όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.

Στο μεταξύ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής είπε στο ΚΥΠΕ, πως το ενδεχόμενο η πυρκαγιά στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο να προκλήθηκε από αποτσίγαρο, είναι ένα δημοσιογραφικό συμπέρασμα από ένα τηλεοπτικό κανάλι και ένα έντυπο και ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ουδέποτε μίλησε επίσημα για κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα εξακολουθούν να διερευνώνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Λευκωσία παρακολουθεί το θέμα με φωτιά στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο

Ο κ. Κεττής ανέφερε ότι πιθανό σήμερα η έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα γεγονότα της πυρκαγιάς να διαβιβαστεί στην Αστυνομία.

Διευκρίνισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία διερευνά τη σκηνή και μόνο της πυρκαγιάς κι ότι η διερεύνηση γίνεται με την συνεργασία της Αστυνομίας και άλλων κρατικών υπηρεσιών, ενώ η Αστυνομία διερευνά εκτός από τη σκηνή και μαρτυρικό υλικό ή άλλο υλικό, το οποίο μπορεί να έρθει κοντά της.

«Εμείς όσον αφορά τη σκηνή έχουμε καταλήξει στο πού ήταν η εστία και ετοιμάζεται η έκθεση, στο περίπου τι υλικά είχε εκεί, πολυσύνθετα και εύφλεκτα, το πώς εξελίχθηκε η πυρκαγιά, την ταχύτητα και τον ρυθμό που έλαβε και ποιες πιθανές αιτίες θα μπορούσαν να δώσουν τον σπινθηρισμό ή τη θερμότητα για να γίνει μια έναρξη πυρκαγιάς στον συγκεκριμένο χώρο», είπε.

Η εστία της πυρκαγιάς, εντοπίστηκε κοντά σε μικρή είσοδο από την οποία εισέρχονταν οι εργάτες για την ανακαίνιση του κέντρου. Εκεί βρίσκονταν αρκετά εύφλεκτα υλικά όπως θίνερ, μπογιές, πολυστερίνη κ.ά.

Κληθείς να σχολιάσει αν η αιτία είναι αποτσίγαρο, ο κ. Κεττής ανέφερε ότι «αυτό λέχθηκε από δύο μέσα ενημέρωσης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έδωσε κάτι επίσημο επί του θέματος. Ίσως να είναι μια από τις πιθανές αιτίες που διερευνούμε».

Όσον αφορά ισχυρισμούς από ρωσική πλευρά, για ρίψη βόμβας τύπου μολότοφ, είπε πως «από την έρευνα που έγινε δεν φαίνεται να υπήρχε έτσι δραστηριότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!