23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 21:01

Αξιοζήλευτη η πρόοδος του ΚΥΠΕ το 2022, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ Ι. Ιωσήφ

Το 2022, το ΚΥΠΕ παρουσίασε αξιοζήλευτη και αξιοσημείωτη πρόοδο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του στο ΚΥΠΕ, Ιωσήφ Ιωσήφ. Ο κ. Ιωσήφ μιλούσε στο πλαίσιο της κοπής της βασιλόπιτας του ΚΥΠΕ για το νέο έτος, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΥΠΕ καθώς και οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο. Μετά την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε δεξίωση.

Αρχικά, ο κ. Ιωσήφ ανέφερε ότι το 2022 «ήταν μια καλή χρονιά παρά τα προβλήματα της πανδημίας και του πολέμου», προσθέτοντας ότι το ΚΥΠΕ πήγε καλά όσον αφορά την αποδοτικότητα, τη στελέχωση και τα οικονομικά του, γι’ αυτό και έχει λάβει αρκετά εύσημα από την Κυβέρνηση και τη Βουλή.

Εν συνεχεία, ευχαρίστησε το προσωπικό του Πρακτορείου για τη δουλειά που έκανε την περσινή χρονιά και του ζήτησε να προχωρήσει και φέτος με τον ίδιο ζήλο και την ίδια εργατικότητα, ούτως ώστε να ανυψωθεί περαιτέρω το όνομα και το κύρος του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ακόμη, σημείωσε ότι το ΔΣ προσπαθεί να αυξήσει τα εργαλεία που έχουν οι δημοσιογράφοι του Πρακτορείου στη διάθεσή τους, ούτως ώστε το ΚΥΠΕ να προσφέρει περισσότερα στην κυπριακή κοινωνία. Ο κ. Ιωσήφ ευχήθηκε καλή νέα χρονιά στους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, προσωπική ευτυχία και καλή πρόοδο.

Επιπλέον εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα χρονιά θα κυλήσει τόσο ομαλά όσο το 2022 όσον αφορά την απόδοση του προσωπικού και την προσφορά του ΚΥΠΕ στην κυπριακή κοινωνία. «Το 2022, παρά τα προβλήματα του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας, το ΚΥΠΕ παρουσίασε αξιοζήλευτη και αξιοσημείωτη πρόοδο», επεσήμανε.

Κατ’ αρχάς, συνέχισε ο κ. Ιωσήφ, «το 2022 πετύχαμε την τεχνολογική αναβάθμιση του πρακτορείου, το οποίο είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και ένα στοίχημα πολλών ετών». Ακόμη, εξέφρασε την υπερηφάνειά του που προΐσταται του Συμβουλίου «που πέτυχε την τεχνολογική αναβάθμιση του ΚΥΠΕ, καθιστώντας το Πρακτορείο ένα από τα πιο σύγχρονα στην περιοχή μας». Επίσης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ ανέφερε ότι το 2022 ότι το Πρακτορείο πήρε νέο, εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο ενίσχυσε το υφιστάμενο προσωπικό, με αποτέλεσμα να αυξήσει τη δυναμικότητά του όσον αφορά τη διερεύνηση ειδήσεων και την επεξεργασία πληροφοριών.

«Το 2023 θα χτίσουμε πάνω σε αυτά τα δύο δεδομένα», τόνισε ο κ. Ιωσήφ, προσθέτοντας ότι ήδη το ΚΥΠΕ άρχισε να ανανεώνει και να επικαιροποιεί συμφωνίες με άλλα πρακτορεία ειδήσεων. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημαντική ανανέωση της συμφωνίας με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), μέσω της οποίας θα προσφέρονται περισσότερες πληροφορίες στο ΚΥΠΕ, ενώ το ΑΠΕ θα καταστεί πιο ενεργό εργαλείο στα χέρια των δημοσιογράφων του ΚΥΠΕ για άντληση ειδήσεων και επεξεργασία πληροφοριών.

«Θα συνεχίσουμε το 2023 να διευρύνουμε τη βάση δεδομένων από την οποία το ΚΥΠΕ παίρνει πληροφορίες, ούτως ώστε να προσφέρει περισσότερα τόσο στα άλλα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζεται όσο και στην κυπριακή κοινωνία», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ.

Τέλος, ο κ. Ιωσήφ σημείωσε ότι στόχος του ΔΣ του ΚΥΠΕ είναι η συνεχής αναβάθμιση του Πρακτορείου, η αύξηση του ενδιαφέροντος του κόσμου γι’ αυτά τα οποία τους προσφέρει, η κάλυψη περισσότερων τομέων της κυπριακής κοινωνίας «και το ΚΥΠΕ να συνεχίσει να είναι τα αφτιά και τα μάτια της Κύπρου στο εξωτερικό». Άρα το 2023 έχουμε ακόμα ένα στοίχημα να επιδιώξουμε και ελπίζω ότι με τα δεδομένα που έχουμε θα τα καταφέρουμε, για να πάει καλά και το 2023, κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προβλήματα στη νότια Αγγλία από καταιγίδα με κεραυνούς

Νύχτα βαριάς και πολύ σφοδρής βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ήταν η χθεσινή στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας σειράς προβλημάτων. Μεταξύ...

Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια στο Ηράκλειο – Σε σοκ οι γονείς του θύματος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον...

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

Το Ιράν ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων σε ΗΠΑ και Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη...

Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές

Με αφορμή την αποφοίτηση των νέων δεσμοφυλάκων-χειριστών ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών (Κ-9), παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο η δράση και οι δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα...

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι

Άγριος καυγάς μεταξύ δύο ατόμων συνέβη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και συγκεκριμένα...

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. στον Λίβανο η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Λίβανος και ο λαός του μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή στήριξη της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στην ευχάριστη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!