23.5 C
Nicosia
Δευτέρα 13 Μάιος 2024 | 13:14

Φόνο εκ προμελέτης διερευνούν οι Αρχές για τον θάνατο της 28χρονης – Συνελήφθη 30χρονος

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, με θύμα την Lesia Bykova, 28 ετών, από την Ουκρανία, διερευνά η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό πτώματος γυναίκας, στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, 11 Μαρτίου 2023. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη 30χρονου.

Γύρω στις 8π.μ. της 11ης Μαρτίου, λήφθηκε τηλεφώνημα στην Αστυνομία, από 30χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην Πέτρα του Ρωμιού, με φίλη του, αυτή πλησίασε στο χείλος του γκρεμού, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή την οποία απέκλεισαν, ενώ για την ανάσυρση της σορού της γυναίκας, κλήθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε η σορός ανήκει στην Lesia Bykova, 28 ετών από την Ουκρανία, κάτοικο Πάφου.

Στη σκηνή διενεργήθηκαν εξετάσεις από την Αστυνομία, καθώς και αυτοψία από ιατροδικαστή.

Ο 30χρονος, ο οποίος ήταν παρόν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων υπεβλήθη σε νάρκοτεστ και άλκοτεστ, με θετικές ενδείξεις, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο αυτοκίνητό του παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια.

Χθες, 12 Μαρτίου, διενεργήθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης. Από τα ευρήματα της νεκροτομής, ηγέρθηκαν υποψίες ότι ο θάνατος του θύματος, προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

Ως εκ τούτου, εναντίον του 30χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ευρήματα, τα οποία υποδηλώνουν ότι ο θάνατος της 28χρονης που εντοπίστηκε νεκρή σε παραλία της Πέτρας του Ρωμιού, επήλθε από εγκληματική πράξη, προέκυψαν από την νεκροτομή που διενεργήθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η νενομισμένη νεκροτομή ξεκίνησε στις 15:30 και διήρκησε έξι ώρες, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Νικολάου.

Την νεκροτομή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου προέκυψαν ευρήματα που υποδηλώνουν ότι ο θάνατος της επήλθε από εγκληματική πράξη.

Πρόσθεσε ότι ο 30χρονος σύντροφος της άτυχης 28χρονης, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο σύντροφος της 28χρονης ανέφερε ότι η νεαρή έπεσε στο κενό στην προσπάθειά της να βγάλει φωτογραφία από την Πέτρα του Ρωμιού. Ο ίδιος φέρεται να κατάθεσε στις Αρχές ότι οι δύο τους διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο και σε εξετάσεις που διενεργήθηκαν στον νεαρό, βρέθηκε θετικός σε άλκοτεστ και νάρκοτεστ.

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο άνδρας φέρει εκδορές στο σώμα του και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι προκλήθηκαν στην προσπάθειά του να κατέβει τους βράχους, για να βοηθήσει την 28χρονη.

Υπενθυμίζεται πως το πτώμα της 28χρονης εντοπίστηκε κοντά στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, σε παραλία στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού και στο σημείο έσπευσαν αμέσως μέλη της Αστυνομίας, που άρχισαν επιχείρηση για να ανασύρουν το πτώμα.

Για την ανάσυρση του πτώματος της άτυχης γυναίκας, λόγω της απόκρημνης περιοχής, στη σκηνή κλήθηκε ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ στο μέρος, το οποίο αποκλείστηκε, διενεργούνται έρευνες, για ανεύρεση στοιχείων που θα οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σταθεροποιητικές τάσεις στο ΧΑΚ τη Δευτέρα

Χωρίς διακυμάνσεις άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αφού στις 12:22μμ ο Γενικός Δείκτης ανερχόταν στις 150,42 μονάδες, χωρίς να παρουσιάζει μεταβολή. Παρόμοια κινείται και...

Ετήσια αύξηση 33,5% στις εγγραφές οχημάτων το πρώτο τετράμηνο του 2024

Ο συνολικός αριθμός των εγγραφέντων οχημάτων αυξήθηκε κατά 33,5% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2024 και έφτασε τις 17.589, σε σύγκριση με 13.180 κατά την ίδια...

Προειδοποίηση Σούνακ περί μεγαλύτερης απειλής ασφαλείας από τον Ψυχρό Πόλεμο

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει την πιο επικίνδυνη απειλή για την ασφάλειά του από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου λόγω της συνέργειας αυταρχικών κρατών, θα...

Αυξημένη κατά 5,2% η απασχόληση στην Κυβέρνηση το πρώτο τετράμηνο 2024

Αυξημένη κατά 5,2% ή 2.697 άτομα παρουσιάζεται η απασχόληση στην Κυβέρνηση για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2024, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο...

Ετοιμότητα για συνάντηση με Τατάρ εξέφρασε ο ΠτΔ στην Ολγκίν

Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ...

Μόλις 20 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση Ολγκίν-Τατάρ στα κατεχόμενα

Μόλις 20 λεπτά διήρκησε η συνάντηση που είχε η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στην κατεχόμενη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!