15.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 2:21

Αναβλήθηκε για τις 27 Μαρτίου η διαδικασία εξέτασης αιτήματος Γερμανίας για έκδοση Κούρδου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανέβαλε σήμερα για τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, τη συνέχιση της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος της Γερμανίας για έκδοση 49χρονου Κούρδου.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο δικηγόρος του εκζητούμενου Ευστάθιος Ευσταθίου ζήτησε αναβολή της υπόθεσης επειδή όπως εξήγησε δεν παρέλαβε αντίγραφο του φακέλου του 49χρονου από την Υπηρεσία Ασύλου.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Υπηρεσία Ασύλου, του επιτράπηκε μεν η μελέτη του φακέλου αλλά δεν του δόθηκαν αντίγραφα. Ο φάκελος, ανέφερε ο κ. Ευσταθίου «είναι αναγκαίος για το συμφέρον της δικαιοσύνης» και σημείωσε πως «δεν μπορώ να διακινδυνεύσω την ασφάλεια του πελάτη μου εάν δεν έχουμε τον φάκελο του».

Ανέφερε ακόμα ότι εξέδωσε «κλήση μάρτυρα για την Υπηρεσία Ασύλου, προκειμένου να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο ο φάκελος του εκζητούμενου, ωστόσο οι αρμόδιοι λειτουργοί αρνήθηκαν να την παραλάβουν. Θεωρούμε αδιανόητη την άρνηση των λειτουργών της Υπηρεσίας να έρθουν ενώπιον του Δικαστηρίου», είπε.

Ο κ. Ευσταθίου σημείωσε επίσης ότι σήμερα το πρωί δέχθηκε τηλεφώνημα από τον δικηγόρο της Υπηρεσίας Ασύλου, ο οποίος ανέφερε πως λόγω παρεξήγησης δεν παραλήφθηκε η κλήση μάρτυρα και πρόσθεσε πως θα χρειαστούν 1-2 μέρες για να ετοιμαστεί αντίγραφο του φακέλου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Βασίλης Μπίσας ανέφερε ότι ζητήθηκαν μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από τις γερμανικές αρχές ορισμένες διευκρινήσεις που αφορούν τις λεπτομέρειες των εγγράφων που είχε ζητήσει στην προηγούμενη δικάσιμο ο δικηγόρος του εκζητούμενου.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μιχάλης Παπαθανασίου όρισε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου ως επόμενη δικάσιμο και μέχρι τότε διέταξε όπως ο εκζητούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

Σημειώνεται ότι έξω από το Δικαστήριο είχαν τοποθετηθεί από Κούρδους, οι οποίοι παρακολούθησαν τη σημερινή διαδικασία, πανό, κουρδικές σημαίες και σημαίες με τη φωτογραφία του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κενάν Αγιας 49 ετών, κουρδικής καταγωγής, συνελήφθη στις 15 Μαρτίου στο  αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ επρόκειτο να αναχωρήσει για το εξωτερικό, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από τις γερμανικές αρχές, σχετικά με φερόμενη εμπλοκή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!