19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:44

Ένωση Δήμων: Αναβάθμισε το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η επίσκεψη του Α. Τζιτζικώστα

Η πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ), Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κύπρο αναβάθμισε το ρόλο της κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρει η Ένωση Δήμων Κύπρου σε ανακοίνωσή της.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Ιουνίου, κατόπιν πρόσκλησης της Ένωσης Δήμων Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, Διαβούλευση με Εκπροσώπους της Κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα όπως η ενδυνάμωση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η τοπική διάσταση του Κυπριακού και το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Δήμων “την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, ο κ. Τζιτζικώστας και οι συνεργάτες του, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων, Ανδρέα Βύρα, την Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΕΕτΠ, Ελένη Λουκαΐδου και τον Γραμματέα της Ένωσης Δήμων, Μιχάλη Σωκράτους, έγιναν δεκτοί τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, όσο και από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου. Κατά τις συναντήσεις αυτές, ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις για την ενδυνάμωση του θεσμού της Επιτροπής των Περιφερειών αλλά και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και άλλα θέματα προτεραιότητας.

Η Ένωση Δήμων Κύπρου εκφράζει τις ευχαριστίες της στον κ. Τζιτζικώστα για την τιμή να επισκεφθεί το νησί μας, μια επίσκεψη, η οποία, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο της Ένωσης, αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και ταυτόχρονα αναβάθμισε το ρόλο της Κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προσέδωσε την ανάλογη βαρύτητα στο έργο των Τοπικών Αρχών, ιδιαίτερα σε αυτή την τόσο κρίσιμη και ιστορική καμπή της μετάβασής μας προς το νέο σύστημα τοπικής δημοκρατίας με τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!