18.9 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 7:16

Έδωσαν τα χέρια ΚΥΠΕ και Σερβικό Πρακτορείο Ειδήσεων Tanjug.Tačno

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων με το Σερβικό Πρακτορείο Ειδήσεων,Tanjug.Tačno, την Τρίτη.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε διαδικτυακά. Εκ μέρους του ΚΥΠΕ τη συμφωνία υπέγραψε ο Αν. Διευθυντής/Αρχισυντάκτης, Γιώργος Χριστοδουλίδης, και εκ μέρους του Tanjug.Tačno, η διευθύντρια Manja Grčić. Από πλευράς ΚΥΠΕ, στην υπογραφή της συμφωνίας παρευρέθηκε και η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Πρακτορείου, Μαριάννα Μελά.

O Αν. Διευθυντής/Aρχισυντάκτης του ΚΥΠΕ καλωσόρισε τη συμφωνία, σημειώνοντας ότι επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις και τους στενούς δεσμούς των δύο πλευρών, όχι μόνο μεταξύ των δύο πρακτορείων, αλλά και των λαών των δύο χωρών. “Προσβλέπουμε στο να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτή τη συμφωνία όσο πιο παραγωγική μπορεί να γίνει στην πράξη”, ανέφερε.

“Παρακολουθούμε τα γεγονότα του Κοσσυφοπεδίου με μεγάλη ανησυχία, ειδικά τη δράση των αρχών κατά του σερβικού πληθυσμού εκεί. Ξέρουμε ότι υποφέρουν και ελπίζουμε ότι θα βρεθεί μία ειρηνική λύση στο πρόβλημα”, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πρόθεσε ότι την ίδια ώρα, στην Κύπρο παραμένει άλυτο το κυπριακό Πρόβλημα από το 1974, καθώς όλες οι μεσολαβητικές προσπάθειες για εξεύρεση λύσης έχουν προσκρούσει στην τουρκική αδιαλλαξία. “Δεν χάνουμε όμως την ελπίδα”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι η Κύπρος αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, για όλους τους ανθρώπους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. “Ελπίζουμε ότι στο τέλος θα επιτευχθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό”, κατέληξε.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του Σερβικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ανέφερε ότι ο Μάιος ήταν ένας πολύ ζωντανός μήνας για τον σερβικό λαό. Αναφέρθηκε αρχικά στα τραγικά γεγονόταν των μαζικών πυροβολισμών, σημειώνοντας ότι ήταν καταστροφικά για την κοινωνία, ενώ μετά ακολούθησαν τα “φρικτά γεγονότα” στο Κοσυφοπέδιο.

“Είναι μια ταραχώδης εποχή και φαίνεται ότι η κοινή λογική είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί”, είπε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να κρατάμε κοντά τους φίλους μας και ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες φιλοδοξίες.

“Στο τέλος, η ειρήνη είναι το μόνο πράγμα που είναι βιώσιμο. Ας ελπίσουμε ότι η κοινή λογική θα νικήσει και θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε την ανάπτυξη, οικονομική και άλλη, των χωρών μας”, είπε, καλωσορίζοντας με τη σειρά της τη συμφωνία ανάμεσα στα δύο πρακτορεία.

Τα δύο πρακτορεία συμφώνησαν και σε μελλοντική ανταλλαγή αντιπροσωπειών, για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων τους.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προβλέπει ότι το Tanjug.Tačno θα θέσει στη διάθεση του ΚΥΠΕ την υπηρεσία ειδήσεων και τη φωτογραφική του υπηρεσία και το ΚΥΠΕ αντιστοίχως θα θέσει στη διάθεση του Tanjug.Tačno τις ειδησεογραφικές και φωτογραφικές του υπηρεσίες. Κάθε Πρακτορείο έχει το δικαίωμα ενσωμάτωσης στις υπηρεσίες του καθημερινά μέχρι 10 ειδήσεις και φωτογραφίες του άλλου Πρακτορείου, αναφέροντας την πηγή προέλευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ο αγωγός που σήμανε την άνοδο και την πτώση της παγκοσμιοποίησης

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Σολβάιγκ Άρτσμαν, συνταξιούχος στο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας, ξύπνησε με τρομερά νέα. Ο Nord Stream 1 και ο Nord...

Έντονες βροχές σε περιοχές της Λευκωσίας

 ΄Εντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας. Λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα, σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας, άνοιξαν οι κρουνοί...

Η Κύπρος γιορτάζει την επέτειο των 20 χρόνων της ένταξης της στην ΕΕ – Δείτε live την εκδήλωση στο Προεδρικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση που διοργανώνει η Κυπριακή Κυβέρνηση, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών από την ημέρα που η Κύπρος εντάχθηκε στην...

Δέντρο ελιάς στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου φύτεψαν Χριστοδουλίδης και Φον ντερ Λάιεν

Δέντρο ελιάς φύτεψαν το απόγευμα της Τετάρτης, πλησίον της εισόδου του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και η Πρόεδρος της...

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης άφησε στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας την τελευταία της πνοή η μάχιμη και αγαπητή δημοσιογράφος, Γεωργία Ψαριά, μετά...

Λεμεσός: Συνελήφθη 23χρονος για κατοχή 1980 κροτίδων !

Ως ύποπτος για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών συνελήφθη 23χρονος, μετά τον εντοπισμό 1980 κροτίδων στην οικία του, στη Λεμεσό. Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, μετά...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!