24.9 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 13:56

Άνεμοι και βροχόπτωση στον αυτοκινητόδρομο – Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Ισχυροί άνεμοι και βροχόπτωση παρατηρούνται στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, περιοχή Χα Ποτάμι,  ενώ έχουν προκληθεί και αποκοπές συρμάτων, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, για πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους, με ισχύ από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 σήμερα.

Όπως αναφέρεται, αναμένονται πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί και τοπικά σφοδροί άνεμοι. Αναμένεται ότι αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικά έως δυτικά και αργότερα δυτικά έως βορειοδυτικά, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στα 7 μποφόρ.

Διευκρινίζεται ότι σε προσήνεμες, κυρίως παράλιες περιοχές, αναμένονται τοπικά σφοδροί μέχρι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ της ίδιας κατεύθυνσης.

Αναλυτικά ο καιρός

Ασθενής χαμηλή πίεση αλλά και ενισχυμένο πεδίο ανέμων, επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κατά διαστήματα αναμένονται και μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει και χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Παροδικά ωστόσο στα παράλια, θα πνέουν μέχρι θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ. Το ενισχυμένο αυτό πεδίο ανέμων, εξασθενεί σταδιακά μέχρι το βράδυ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά θα είναι κυματώδης, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης.

Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και προοδευτικά μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, ωστόσο στα νότια και στα ανατολικά θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη μέχρι κυματώδης και αργότερα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, αρχικά μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ, ενώ σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι κυματώδης, ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το Σάββατο θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές.

Την Κυριακή θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή, δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί κοντά και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μπορούν τα μακροπρόθεσμα δάνεια να βοηθήσουν στην επίλυση της στεγαστικής κρίσης;

Τα αυξανόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της αγοράς ακινήτων τα τελευταία δύο χρόνια και ένας σημαντικός συντελεστής στην κρίση κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα...

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στα όρια Μαθιάτη

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:30 στην τοποθεσία «Μεταλλείο Μαθιάτη» εντός της κοινότητας Μαθιάτη, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Δασών Χάρη στην...

Αυξημένη και σήμερα η σκόνη – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα αναμένεται να είναι...

Στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η αίτηση για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή

Το αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κατατέθηκε σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο. Το πρωί Παρασκευής οι δικηγόροι...

Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο

Συνέρχεται σήμερα, Παρασκευή, το Εθνικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ενημέρωση για τις τελευταίες...

Προς μετωπική Κίνα με Ευρώπη; Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Όλο και πιο κοντά σε τροχιά σύγκρουσης για την οικονομία βρίσκεται πλέον η Ευρώπη με την Κίνα, με τις Βρυξέλλες να σκληραίνουν συνεχώς της στάση τους...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!