27.3 C
Nicosia
Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 | 15:42

ΠΟΕΔ: Έγκαιρος προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά

Η ιδιαίτερη κατάσταση που επικράτησε και φέτος στα σχολεία λόγω της πανδημίας, επιβάλλει τον έγκαιρο προγραμματισμό από πλευράς ΥΠΠΑΝ, έτσι ώστε τη νέα χρονιά να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των σχολικών μονάδων για να αντιμετωπιστούν οι όποιες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο σε όλους τους τομείς, γνωστικό, κοινωνικό και συναισθηματικό, αναφέρει, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Βασιλείου είπε ότι σε ένα περίπου μήνα, αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.

«Μια χρονιά που δυστυχώς θα έχει ξανά να διαχειριστεί, ανάμεσα σε άλλα, ζητήματα που προκύπτουν από την πανδημία, που δυστυχώς δεν έχει ξεπεραστεί», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, η νέα σχολική χρονιά «θα πρέπει να βρει τα σχολεία μας έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά με τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες σε διδακτικό και ευρύτερο εκπαιδευτικό έργο του σχολείου».

«Επομένως, ως ΠΟΕΔ αναμένουμε να υπάρξει επαρκής και έγκαιρη στελέχωση, η οποία είναι πολύ σημαντική για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το κλειδί σε αυτό είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός από πλευράς Υπουργείου Παιδείας. Μέχρι τώρα έχουν γίνει δύο σειρές μεταθέσεων, μονιμοποιήσεις συναδέλφων και τοποθετήσεις-μετακινήσεις μόνιμου προσωπικού στα σχολεία. Εκκρεμεί ο διορισμός των συμβασιούχων συναδέλφων και η αξιολόγηση τυχόν ενστάσεων των εκπαιδευτικών», σημείωσε.

Ως προς τη στελέχωση, συνέχισε η κα. Βασιλείου, «να αναφέρουμε ότι φέτος αναμένεται να ξεκινήσει η επέκταση του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος σε τέσσερις τάξεις στα Δημοτικά Σχολεία».

«Επιπλέον, λόγω επέκτασης του ορίου ηλικίας παραμονής στην Προδημοτική, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε αριθμό εκπαιδευτικών στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην Ειδική Εκπαίδευση όπου και εκεί υπάρχουν αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, συνυφασμένες με την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι και οι έγκαιρες αποφάσεις και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, στη βάση αναθεωρημένων πρωτοκόλλων, αφού από ό,τι φαίνεται τα μέτρα προστασίας από την πανδημία θα συνεχίσουν.

«Η εμπειρία των δύο προηγούμενων σχολικών χρόνων δεν αφήνει περιθώρια ελλείψεων. Η ιδιαίτερη κατάσταση που επικράτησε και φέτος στα σχολεία λόγω της πανδημίας, επιβάλλει τον έγκαιρο προγραμματισμό από πλευράς ΥΠΠΑΝ, έτσι ώστε τη νέα χρονιά να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των σχολικών μονάδων για να αντιμετωπιστούν οι όποιες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο σε όλους τους τομείς: γνωστικό, κοινωνικό και συναισθηματικό», πρόσθεσε.

Η κα. Βασιλείου είπε, επιπρόσθετα, ότι θέλει να πιστεύει «ότι μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα δοθεί λύση όσον αφορά το καθεστώς εργοδότησης των συναδέλφων στα Απογευματινά και Βραδινά ή άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας».

«Όσον αφορά τη Δημοτική Εκπαίδευση, τα προγράμματα αυτά αφορούν τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αλλά και το πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης» (ΔΡΑ.Σ.Ε.). Η ΠΟΕΔ παραμένει στις επάλξεις για ακόμη ένα καλοκαίρι, ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει όσο γίνεται πιο ομαλά πάντοτε σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Διπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου για τους διαβητικούς με νυχτερινή υπέρταση

Οι ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 ή 2, των οποίων η αρτηριακή πίεση αυξάνεται τη νύχτα, έχουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου, σε σχέση με τους...

Ανεμβολίαστοι δύο στους τρεις νέους που νοσηλεύθηκαν στην Αγγλία λόγω COVID

Το 66% των 300 κατοίκων της Αγγλίας ηλικίας από 18 έως 29 ετών που χρειάστηκε να νοσηλευθούν στην Αγγλία λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες...

Τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου στην «Αροδαφνούσα» εξέφρασε ο Πρόεδρος ΔΣ Τράπεζας Κύπρου

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και την Αροδαφνούσα με οικονομική και άλλη υποστήριξη, όπως πράττει τα τελευταία...

Mainstream προβλέψεις ανόδου του bitcoin στα 100.000 δολάρια

Για τους «γκουρού» της παγκόσμιας αγοράς το ερώτημα για το bitcoin δεν είναι πια εάν θα γράψει απλώς το επόμενο ρεκόρ - το ερώτημα...

Κέρδη καταγράφει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Κέρδη καταγράφει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το οποίο βρίσκεται ενώπιον μικρών εβδομαδιαίων ζημιών. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ στις 13:28, παρουσίαζε μικρή...

Κλιματικό στρες τεστ για τις τράπεζες το 2022 υπό την εποπτεία της ΕΚΤ

Την ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες τις κλιματικές αλλαγής, υπογράμμισε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!