30.7 C
Nicosia
Τρίτη 21 Μάιος 2024 | 12:15

Ιδού τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΕΛΜΕΚ-Υπάρχει δρόμος για ανάδειξη ΚΔΣ και Γραμματείας

Αργά το βράδυ της Πέμπτης η ΟΕΛΜΕΚ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της.

Τα τελικά αποτελέσματα από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ έχουν ως ακολούθως:

  • Η Αλλαγή έλαβε 2.259 ψήφους ή ποσοστό 46,62% και εξασφάλισε 10 θέσεις μελών στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.
  • Η Προοδευτική έλαβε 1.172 ψήφους ή ποσοστό 24,18% και εξασφάλισε 5 θέσεις μελών στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.
  • Η ΔΗ.ΚΙ. έλαβε 802 ψήφους ή ποσοστό 16,55% και εξασφάλισε 3 θέσεις μελών στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.
  • Η Νέα Κίνηση έλαβε 429 ψήφους ή ποσοστό 8,85% και εξασφάλισε 2 θέσεις μελών στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.
  • Η Νέα Πνοή έλαβε 184 ψήφους ή ποσοστό 3,80% και εξασφάλισε 1 θέση στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.

Σύνολο ψήφων 4.846 ή ποσοστό 100% και 21 μέλη θα απαρτίζουν το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ.

Εξάλλου, σύμφωνα με εκπαιδευτικές πηγές του ΚΥΠΕ, η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα, είναι αβέβαιη, διότι όποιος και να εκλεγεί Πρόεδρος δεν έχει πλειοψηφία και δεν μπορεί να ελέγξει ούτε την Γραμματεία ούτε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, εκτός και αν ο Πρόεδρος προέλθει από συνεργαζόμενες Κινήσεις.

Αλλά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κανείς δεν ξέρει πώς θα γίνει αυτό, προσθέτοντας πως η κατάσταση είναι κάπως μπλεγμένη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στο επόμενο διάστημα οι Κινήσεις που υπάγονται στην ΟΕΛΜΕΚ θα συνεδριάσουν και θα κάνουν τις διαβουλεύσεις μεταξύ τους, ενώ το Καταστατικό της Οργάνωσης προνοεί ότι εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος πρέπει να συνέλθουν οι Γενικοί Αντιπρόσωποι για να εκλέξουν το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και ακολούθως το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο την Γραμματεία.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ εκπαιδευτικές πηγές, υπάρχει ακόμη δρόμος και μπορεί να πάρει μέχρι και 3 εβδομάδες περίπου μέχρι να ανακοινωθεί το νέο ΚΔΣ και η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ για την επόμενη τριετία, μέχρι και τις 10, 15 Ιουνίου.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα γίνουν συμμαχίες ή ίσως να προχωρήσει η Οργάνωση σε νέες εκλογές, οι πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πως δεν είναι εύκολο να διαφοροποιηθούν οι συμμαχίες όπως είναι αυτή τη στιγμή διαμορφωμένο το σκηνικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ελλάδα: Έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, σκαρφάλωσε στα 2,7 δισ. τον Μάρτιο

Κατά 296,8 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον φετινό Μάρτιο (συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα), σκαρφαλώνοντας στα 2,7 δισ....

Χιλιάδες Ιρανοί στους δρόμους για την κηδεία του Ραϊσί – Πενθήμερο πένθος στη χώρα

Ξεκίνησαν σήμερα από την πόλη Ταμπρίζ, στα βορειοδυτικά, οι τελετές για την κηδεία του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε την Κυριακή κατά...

Γερμανία: Οι ξένοι επενδυτές εγκαταλείπουν την αγορά εμπορικών ακινήτων

Οι ξένοι επενδυτές κάνουν ένα βήμα πίσω από την αγορά ακινήτων της Γερμανίας, μια αγορά που βρίσκεται στη χειρότερη κρίση της τελευταίας γενιάς. Οι ξένοι αγοραστές...

Αυτά είναι τα όπλα και εκρηκτικά που βρέθηκαν στο κοιμητήριο Ορόκλινης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές το απόγευμα της Δευτέρας, μετά τον εντοπισμό οπλισμού και εκρηκτικών υλών σε τάφο στο κοιμητήριο Ορόκλινης. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 10 κουτιά...

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ταμεία Συνοχής και ΚΑΠ στα πρότυπα του Ταμείου Ανάκαμψης

Την εξάρτηση της πρόσβασης στις επιδοτήσεις της ΕΕ από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προτείνει μεταξύ άλλων, ως πιθανό τρόπο βελτίωσης της υποτονικής ανταγωνιστικότητας του μπλοκ...

Ένας στους δύο Κύπριους θεωρεί εύκολη την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας

Οι μισοί Κύπριοι θεωρούν την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας εύκολη, ενώ πάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι διαθέτουν τις ικανότητες που απαιτούνται για επιτυχημένη επιχειρηματική...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!