24.6 C
Nicosia
Παρασκευή 17 Μάιος 2024 | 21:30

Χρειάζεται ολική επανεκκίνηση, είπε ο Δ. Δημητρίου υποβάλλοντας υποψηφιότητα για την προεδρία ΔΗΣΥ

Ξεκίνησε στις 9 το πρωί η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Λίγο μετά τις 09.00 υπέβαλε πρώτος την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του ΔΗΣΥ, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος προσήλθε στα γραφεία του κόμματος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

«Έχω μόλις καταθέσει την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Στόχος είναι να ενώσουμε τα κομμάτια του Δημοκρατικού Συναγερμού. Να μεγαλώσουμε και να δυναμώσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Για να το κάνουμε αυτό πιστεύω ότι χρειάζεται μια ολική επανεκκίνηση, μια αναγέννηση του Δημοκρατικού Συναγερμού», είπε ο κ. Δημητρίου.

Όπως είπε, χρειάζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός να προχωρήσει, να γίνει ένας σύγχρονος πολιτικός οργανισμός μακριά από τους μηχανισμούς που έχουν προσφέρει ελάχιστα σ’ αυτές τις εκλογές.

«Από την άλλη και την ίδια ώρα, θέλω να δηλώσω πως η υποψηφιότητά μου είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, απευθύνεται στις χιλιάδες των αγνών, περήφανων Συναγερμικών. Σ’ αυτούς απευθύνομαι, απ’ αυτούς παίρνω δύναμη, ζητώ τη στήριξή τους για να προχωρήσουμε μαζί, να δυναμώσουμε, να μεγαλώσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. O Δημοκρατικός Συναγερμός σ’ αυτούς ανήκει. Δεν ανήκει σε κανένα άλλο. Στον αγνό κόσμο, στους συμπολίτες μας, στους Συναγερμικούς που θέλουμε να είναι περήφανοι όπως ποτέ», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «είναι η ώρα να πάμε μπροστά».

«Για να πάμε μπροστά χρειάζεται να δούμε όλοι μαζί πώς προχωρούμε σ’ ένα νέο ξεκίνημα. Αν επιλεγεί η στασιμότητα, πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να βυθίζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Είμαι έτοιμος, είμαι δυνατός, έχω την όρεξη, έχω τον χρόνο να κάνουμε αυτή τη μάχη με αξιοπρέπεια, με πολιτικό ήθος, με ειλικρίνεια για τις καλύτερες μέρες του Δημοκρατικού Συναγερμό», είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι δέχθηκε τη Δευτέρα τηλεφώνημα από την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, γύρω στο μεσημέρι κατά το οποίο του εξέφρασε τη σκέψη και την πρόθεσή της για το θέμα της Προεδρίας του ΔΗΣΥ.

«Της είχα πει πως στη δική μου αντίληψη οι εκλογές είναι υγεία, πως θα είμαι υποψήφιος μέχρι τέλους και αν η ίδια αποφασίσει να τρέξει σε αυτή τη μάχη, καλώς να ορίσει, θα είμαστε απέναντι», είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο αλλάζει κάτι στο ενδεχόμενο να είναι ο ΔΗΣΥ κυβέρνηση ή αντιπολίτευση σε περίπτωση εκλογής του, ο κ. Δημητρίου είπε ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή, σε αυτή τη μέρα που βρίσκονται σήμερα, ο κόσμος, ο λαός έχει κατατάξει το ΔΗΣΥ στην αντιπολίτευση. Άλλωστε, όπως είπε, αυτή ήταν και η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, πως ο ΔΗΣΥ θα είναι μια εποικοδομητική, μια δημιουργική, μια υπεύθυνη αντιπολίτευση.

«Από εκεί και πέρα, το ότι χρειάζονται συνεργασίες για να πάει η χώρα μπροστά, αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό είναι το στίγμα που επιθυμώ να δώσω στον Δημοκρατικό Συναγερμό», ανέφερε.

Σημείωσε επίσης την ανάγκη για διαφάνεια, αναφέροντας ότι όπως είπε και τις προηγούμενες  μέρες, το δικό του ημερήσιο πρόγραμμα θα είναι δημοσιοποιημένο και θα είναι δημοσίως γνωστές όλες τους οι συναντήσεις, αφού, πρόσθεσε η διαφάνεια είναι στοιχείο που θα εμπεδώσει την αξιοπιστία και θα μειώσει την απόσταση από τους πολίτες, αλλά θα βοηθήσει ώστε «να πείσουμε για τις καλές μας προθέσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΕΤΥΦΑ: Απορρίπτει ισχυρισμούς Κινεζικής Κοινοπραξίας για τερματικό

Έκπληξη εκφράζει η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) σε σχέση με ανακοίνωση της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας, που ηγείται της Κοινοπραξίας, που ανέλαβε την Κατασκευή...

ΧΑΚ: Με νέα άνοδο κατέκτησε τις 158 μονάδες – Στα 4,26 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

Νέα οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ, κλείνοντας σε νέο υψηλό, με τις μετοχές των τραπεζών...

Σε νέα δίωρη επέμβαση υπεβλήθη ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση,...

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο: Υποστήριξε στο Κογκρέσο την ανάγκη ισχυρής αμυντικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Πιστώσεων της Βουλής για Κρατικές, Ξένες Επιχειρήσεις και Συναφή Προγράμματα, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νικ Λαρυγγάκης, για παροχή ισχυρής...

Γαλλικό think tank: Οι στόχοι Ερντογάν πίσω από τη μετατροπή της Μονής της Χώρας

Η εκ νέου μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, της δεύτερης εμβληματικής βυζαντινής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είναι «μια άκρως συμβολική απόφαση» που αντανακλά...

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον

Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και την διακοπή ηλεκτροδότησης σε σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν το νοτιοανατολικό Τέξας. «Έχουμε μια καταιγίδα με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!