21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 11:21

Το Who is Who των νέων διορισμών του Προέδρου Αναστασιάδη

Νέα πρόσωπα εισέρχονται στο κυβερνητικό σχήμα, τα οποία προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

Ακολουθούν σύντομες βιογραφικές πληροφορίες:

Μιχάλης Χατζηπαντέλας – Υπουργός Υγείας

Είναι Ορκωτός Λογιστής (Chartered Accountant) και κάτοχος πτυχίου Οικονομικών κατέχοντας τους εξής τίτλους: FCA, AIA, MSc(Econ) και BA (Hons), απόφοιτος του Thames Valley University of London και του Queen Mary and Westfield College University of London.

Διδάσκει Οικονομικά ως Ειδικός Επιστήμονας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Έχει ιδρύσει και διαχειρίζεται την εταιρεία HMI & Partners Ltd, Chartered Accountants και είναι μέλος του  Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW).

Διετέλεσε επίσης μέλος της Επιτροπής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών μετά από διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο της πρώτης κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη το 2013, όπως και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Διετέλεσε πρόεδρος της Ανόρθωσης.

Στέφη Δράκου – Yπουργός Δικαιοσύνης

Υπηρέτησε στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Insurance Europe στις Βρυξέλλες από το 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Προηγουμένως υπήρξε εκλεγμένη Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου για δύο θητείες. Σπούδασε Νομικά στο Middle Temple του Λονδίνου και πήρε το τίτλο του Barrister at Law. Ξεκίνησε την καριέρα της στην ασφαλιστική βιομηχανία αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Sun Alliance/ Aeolos Insurance Κύπρου και στη συνέχεια ως Γενική διευθύντρια της Λαϊκής Ασφαλιστικής μέχρι το 2007.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου και Πρόεδρος του για δύο θητείες, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων Ταμείου Ασφαλιστών, της Κοινοπραξίας Ασφαλιστών Οχημάτων Δημοσίας Χρήσης καθώς και του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης. Έχει ενεργό κοινωνική συμμετοχή, διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, αντιπρόεδρος των Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Γυναικών Λευκωσίας-Κερύνειας και αντιπρόεδρος της Κίνησης Ίσα Δικαιώματα-Ίσες Ευθύνες. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Αντώνη Δράκο και έχουν ένα υιό επίσης δικηγόρο, τον Μάρκο Γρηγόρη Δράκο.

Μάριος Πελεκάνος – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο Μάριος Πελεκάνος γεννήθηκε στις 21/08 του 1979 στην Λευκωσία και είναι απόφοιτος του Pascal English School. Εξελέγη και διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου από το 2017 μέχρι 2019, οπόταν και παραιτήθηκε από τη θέση, για να αναλάβει την προεδρία του ΚΟΑΓ. Επίσης διετέλεσε και Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ από το 2017.

Σπούδασε Science in Financial Services (BSc in Banking & Finance) στο University of Manchester & The London Institute of Banking and Finance και κατέχει επίσης τον τίτλο του Certified Professional Manager από το Institute of Certified Professional Managers των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης εμβάθυνε τις γνώσεις του στα τραπεζικά θέματα στην ακαδημία του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς για τρία χρόνια.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Τράπεζα Κύπρου σε διάφορα πόστα από το 1999 μέχρι και το  2007 όπου και μεταπήδησε στην Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου. Στην εν λόγο τράπεζα παρέμεινε μέχρι και το 2012. Από το 2012 μέχρι και το 2015 αποτέλεσε στέλεχος της ανώτερης διεύθυνσης στην Tirana Bank SA στην Αλβανία, τράπεζα μέλος τότε του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Από το  2015 ίδρυσε/συνίδρυσε και μετέχει στις εταιρείες M. PELEKANOS FINANCIAL ADVISORS AND INSOLVENCY PRACTITIONERS LTD, MDP FINANCE CONNECT LTD και Exit LEADCONSULT LTD.

Διατηρεί δικό του γραφείο στο τομέα των χρηματοοικονομικών. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του αφορά στην ιδιότητα του ως σύμβουλος αφερεγγυότητας. Δραστηριοποιείται ενεργά και στον τομέα των επενδυτικών ταμείων, αφού αποτελεί στέλεχος της ηγετικής πυραμίδας σε 3 επενδυτικά ταμεία που έχουν ως έδρα τους την Κύπρο. Συμμετέχει επίσης ως εκπρόσωπος του ΚΟΑΓ στον οργανισμό Housing Europe.

Νιόβη Παρισσινού – Αναπληρώτρια Κυβερνητικός Εκπρόσωπος 

H Nιόβη Παρισσινού διετέλεσε Υπεύθυνη Δημοσιών Σχέσεων του ΚΕΒΕ, με Πτυχίο στo Μarketing και Μεταπτυχιακό στις Δημόσιες Σχέσεις και τη Διαφήμιση, καθώς και στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Υπηρέτησε στο παρελθόν ως Ανώτατο Εκτελεστικό στέλεχος του Συμβουλίου Τουρισμού Λευκωσίας για οκτώ χρόνια, όπου ήταν υπεύθυνη για την προώθηση της πρωτεύουσας ως τουριστικού προορισμού ειδικών ενδιαφερόντων και βοήθησε στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων στην πόλη.

Αναστασία Ανθούση – Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας

Η Αναστασία Ανθούση, Φαρμακοποιός και Ανώτερη Λειτουργός Υγείας. Είναι Υπεύθυνη του Γραφείου Υπουργού Υγείας από το 2013 και στάθηκε στο πλευρό των δύο Υπουργών Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη και Κωνσταντίνου Ιωάννου, τόσο για την σύσταση του ΓεΣΥ, όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ανδρέας Ιωσήφ – Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου

Ο Ανδρέας Ιωσήφ είναι Δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις. Είναι επίσης κάτοχος Πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακού Τίτλου στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατέχει επίσης τον επαγγελματικό τίτλο «Human Resource Management».

Εργάζεται στο ΡΙΚ από το 2006. Παράλληλα εκτελεί καθήκοντα Γραμματέα και Εκπροσώπου Τύπου του Δ.Σ. του ΡΙΚ. Επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «€υρω$τία». Είναι ο Λειτουργός – Σύνδεσμος του ΡΙΚ με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης για θέματα κατά της διαφθοράς. Είναι Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Συγγραφέων & Δημοσιογράφων Τουρισμού. Από τα φοιτητικά του χρόνια, το 1996, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον ΑΝΤΕΝΝΑ Κύπρου.

Συνεργάστηκε με τον ΑΝΤΕΝΝΑ Ελλάδος και την ΕΡΤ. Από το 2011 εξέδιδε τη μηνιαία περιφερειακή εφημερίδα «ΔΑΛΙNEWS». Άρθρα του δημοσιεύονται κατά καιρούς στον τύπο.

Είναι μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας του ΔΗΣΥ Λευκωσίας. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Παναγιώτης Σεντώνας – Επίτροπος Πολίτη

Ο Παναγιώτης Σεντώνας, ο οποίος, στην παρούσα κυβέρνηση τελούσε χρέη αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και επικεφαλής της Υπηρεσίας υλοποίησης του προγράμματος Erasmus + για τη Νεολαία, καθώς και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ως Λειτουργός για θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ προηγουμένως εργάστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης.

Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές με πλήρη υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο (MA) στην Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία.

Συμμετείχε συχνά σε ποικίλα συνέδρια και σεμινάρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό για θέματα πολιτικής για τη νεολαία, διοίκησης οργανισμών, διεύθυνσης  ανθρώπινου  κεφαλαίου, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επιχειρηματικής  ηθικής και άλλα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στις 7 Απριλίου στη Λεμεσό η πορεία Χριστοδούλας

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνουν για 49η συνεχή χρονιά την πορεία Χριστοδούλας, τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε...

ΟΑΥ: Βαριές καμπάνες με πρόστιμα 80,000 ευρώ σε 40 παροχείς υγείας – Αιτία καταχρήσεις στο ΓεΣΥ

Βαριές καμπάνες με πρόστιμα ύψους 80,000 ευρώ σε πέραν των 40 παροχέων υγείας επιβλήθηκαν εντός του 2023 από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας για καταχρήσεις...

Η Μέτσολα στο λιμάνι Λάρνακας για την “Αμάλθεια”

Την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα θα συνοδεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο λιμάνι Λάρνακας, την Τρίτη, 2 Απριλίου για τις...

Παρέμβαση Προέδρου Εσθονίας στο κυπριακό – Θα συζητήσει το θέμα με τον Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Εσθονίας, Αλάρ Κάρις, σκοπεύει να συζητήσει το Κυπριακό με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που...

Επαναρχίζει το πρωτάθλημα – Κρίσιμο ντέρμπι ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ

Μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής στο ποδόσφαιρο, επαναρχίζει αυτό το τριήμερο η αγωνιστική δράση στο Πρωτάθλημα Cyta με τη διεξαγωγή της...

Γάζα: 12 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

Την Ράφα έπληξαν οι ισραηλινές δυνάμεις, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!