16 C
Nicosia
Πέμπτη 18 Απρίλιος 2024 | 6:51

Τατάρ: Όσοι Τ/κ έχουν διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι και πολίτες της!

“Πολλοί πολίτες της “τδβκ” έχουν ταυτότητα και διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας για διαφορετικούς σκοπούς”, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Τατάρ υποστήριξε πως αυτό είναι αποτέλεσμα της επιβολής της ε/κ νοοτροπίας, την οποία τώρα οι Ε/κ προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν για πολιτικούς σκοπούς.

Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε πως ως ένα άτομο που γεννήθηκε το 1960 ήταν φυσικό για αυτόν να έχει πιστοποιητικό γέννησης της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως όλοι οι άλλοι, με βάση της πρακτικές εκείνης περιόδου και πως η απόφασή του ήταν να ακυρώσει αυτό το πιστοποιητικό.

Ο κ. Τατάρ είπε πως η πρόταση που κατέθεσε κατά την άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη είχε μεγάλο αντίκτυπο και πως η “ε/κ διοίκηση”, όπως αποκάλεσε την κυπριακή Κυβέρνηση, ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία κατά του ψευδοκράτους, των Τ/κ και του ιδίου.

Ισχυρίστηκε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέκρυψε τους λόγους για τους οποίους, όπως ο ίδιος ανέφερε, 97 χιλιάδες Τ/κ έχουν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υποστήριξε πως μετά τα γεγονότα του 1963, οι Τ/κ αποκλείστηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία και τα δικαιώματά τους έτυχαν σφετερισμού.

“Αυτή η παραβίαση δικαιωμάτων συνεχίζεται σήμερα. Επιπρόσθετα ενώ εφαρμόζονται άδικα εμπάργκο και απομόνωση εναντίον των Τ/κ, εμποδίζεται η ελευθερία τους να ταξιδεύουν”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως οι Τ/κ απέκτησαν διαβατήρια και ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διάφορους λόγους, όπως λόγους υγείας, για σπουδές κ.λπ.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστήριξε. “Αυτό είναι αποτέλεσμα επιβολής της ε/κ νοοτροπίας και αυτή τη νοοτροπία προσπαθούν τώρα να την χρησιμοποιήσουν για τους πολιτικούς τους σκοπούς. Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη”, πρόσθεσε.

Είπε πως όσοι έχουν ταυτότητα ή διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας “είναι πολίτες της τδβκ”, και ως εκ τούτου η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη πως “οι Τ/κ είναι πολίτες μας” δεν έχει αξία.

Ανέφερε πως όσοι δημοσίευσαν ειδήσεις για το ότι ο ίδιος έχει διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να πουν πότε και πού το χρησιμοποίησε για τελευταία φορά.

Είπε πως σε αυτό το κρίσιμο στάδιο για το Κυπριακό, οι Τ/κ πρέπει να είναι προσεκτικοί και σε εγρήγορση κατά των προκλήσεων όλων των ειδών και να προστατεύσουν την ενότητά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν

Πρόγραμμα για στήριξη της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και ώθηση στο εμπόριο μέσω της Πράσινης Γραμμής εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε...

Υπουργός Εσωτερικών: Οι παράτυπες μετακινήσεις εκλογέων θα καταγγελθούν

Σε περιπτώσεις που μετά τον έλεγχο αποδειχθεί ότι έγιναν παράτυπα πιστοποιήσεις των στοιχείων πολιτών για τη μετακίνηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων σε άλλους Δήμους ή Κοινότητες,...

Ιράν: «Το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό συνοδεύει ιρανικά εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα»

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν συνοδεύει ιρανικά εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του, ο ναύαρχος Σαχράμ Ιρανί, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο...

Χεζμπολάχ: 18 Ισραηλινοί τραυματίες, ένας σε κρίσιμη κατάσταση από επίθεση με drone και πυραύλους (βίντεο)

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο έπληξε κοινοτικό κέντρο στο χωριό Arab al-Aramshe, δήλωσαν οι γιατροί και ο...

Πληροφορία για θετικό δείγμα ντόπινγκ Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή

Μια «κακή» πληροφορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο μετέφερε η ιστοσελίδα dikisports, που επικαλείται το International Testing Agency (Λωζάνη). Σύμφωνα με αυτή, Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής που...

SKY express: Αύξηση 15% στην επιβατική κίνηση και 26% στα έσοδα της το πρώτο τρίμηνο

Συνολική αύξηση επιβατικής κίνησης 15% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 κατέγραψε η SKY express. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης του εσωτερικού άγγιξε το...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!