20.1 C
Nicosia
Δευτέρα 6 Μάιος 2024 | 20:31

Τατάρ: Το Βαρώσι είναι «περιουσία των Οθωμανών»

Το δικαίωμα της Τουρκίας ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο είναι ένα νόμιμο δικαίωμα που πηγάζει από την ιστορία, ισχυρίστηκε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Ο Τατάρ, βρίσκεται μεταβεί στην Αττάλεια για να συμμετάσχει στο Διπλωματικό Φόρουμ Αττάλειας.

Σε δηλώσεις του χθες κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της πόλης Γιορούκ, στην επαρχία της Αττάλειας, ο κ. Τατάρ μίλησε για «τον αγώνα ύπαρξης των Τούρκων της Κύπρου στο νησί και τη στρατηγική σημασία του νησιού».

Αναφερόμενος στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας, ο Τατάρ είπε ότι εξαιτίας του πολέμου σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στη τιμή του πετρελαίου και μεγάλη ακρίβεια γενικότερα.

«Ο λαός μας έζησε τόσα πολλά που θα καταφέρει να ξεπεράσει και αυτή την κρίση. Το σημαντικό είναι το κράτος μας, η δημοκρατία μας, η κυριαρχία μας και η ύπαρξη μας», είπε.

Ισχυριζόμενος ότι διεξάγουν έναν μεγάλο αγώνα με πολλές χώρες όσον αφορά σε διάφορα ζητήματα που αφορούν στους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο, ο Τατάρ είπε ότι σε αυτό τον αγώνα βρίσκονται σε πλήρη διαβούλευση με την Τουρκία.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ανάφερε ότι διεξάγονταν συνομιλίες για χρόνια με την «ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, για την επίτευξη συμφωνίας για συνεταιρισμό και πρόσθεσε ότι στη νέα περίοδο δεν συνομιλούν πλέον για ομοσπονδία.

Ο Τατάρ υποστήριξε επίσης ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και η συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας για το ψευδοκράτος είναι τα πιο σημαντικά πράγματα για αυτούς, για τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν υποχωρήσεις.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για την οικονομική συμβολή που είχε στο ψευδοκράτος το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού, ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι, σύμφωνα  με όλα τα έγγραφα, τα αρχεία και του τίτλους, «το Βαρώσι είναι περιουσία των Οθωμανών. Το Βαρώσι άνοιξε. Άνοιξε το παραλιακό μέτωπο και οι δημόσιοι χώροι. Και παρά την πανδημία, μέχρι σήμερα ο αριθμός των επισκεπτών στο Βαρώσι ξεπέρασε τις 400 χιλιάδες. Το άνοιγμα του Βαρωσιού συνέβαλε και στην οικονομία και στον τουρισμό της τδβκ».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Τατάρ είπε ότι όσον αφορά στον πόλεμο Τουρκίας-Ουκρανίας ενεργούν από κοινού μαζί με την Τουρκία, ενώ αναφερόμενος στην ελληνοκυπριακή πλευρά, δήλωσε ότι αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τη Ρωσία, αφού είναι μέλος της ΕΕ.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον παράνομο  Μπαϊράκ, στα πλαίσια των επαφών του στην Αττάλεια, ο Τατάρ συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα της Οργάνωση Τουρκικών Κρατών, Baghdad Amreyev και με αντιπροσωπεία της οργάνωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΗΠΑ: Συνελήφθη 24χρονη δασκάλα για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή της τρεις μήνες πριν παντρευτεί

Μια 24χρονη δασκάλα δημοτικού σχολείου στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ συνελήφθη την Τετάρτη επειδή φέρεται να είχε συνάψει σχέση με τον 11χρονο μαθητή της στην...

ΕΚΤΑΚΤΟ – Χαμάς: Αποδέχτηκε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός – Η πλήρης δήλωση Χαμάς (βίντεο)

Με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμντούλ Ραχμάν αλ Θάνι, και τον υπουργό Πληροφοριών της Αιγύπτου, Αμπάς Καμέλ, επικοινώνησε στέλεχος της Χαμάς...

Κωνσταντινούπολη: Τζαμί από σήμερα η βυζαντινή μονή της Χώρας – Ερντογάν: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»

Ως τζαμί αναμένεται να λειτουργήσει από σήμερα ο βυζαντινός ναός της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, μετά από απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν,...

Αργίες: Πότε είναι του Αγίου Πνεύματος – Ποια άλλα τριήμερα έχουμε μέσα στη χρονιά

Πενθήμερο αργιών κατάφεραν να απολαύσουν μέρος των εργαζομένων (όσοι τουλάχιστον δεν εργάζονται Σάββατο), ενώ για κάποιους άλλους ήταν εφικτό το τριήμερο. Και τούτο γιατί Μεγάλη...

Σέρρες: Τη βίαζε από 7 ετών κατήγγειλε 14χρονη τον πατριό της

Τον βιασμό της επί επτά χρόνια από τον πατριό της κατήγγειλε 14χρονη μαζί με τη μητέρα της στην αστυνομία στο Σιδηρόκαστρο. Οι δυο τους σύμφωνα...

ΟΟΣΑ: Αύξηση 62% των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα την τριετία 2021-2023

Στη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζουν την τελευταία τριετία σε σχέση με την προηγούμενη οι ξένες άμεσες επενδύσεις (ΞΑΕ) στην Ελλάδα αναφέρεται  πρόσφατη έκθεση του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!