9.9 C
Nicosia
Τρίτη 19 Μάρτιος 2024 | 7:02

Τατάρ: Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε τη στήριξη στην πολιτική για «λύση δύο κρατών»

Το αποτέλεσμα των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» στα κατεχόμενα στέλνει στον κόσμο το μήνυμα ότι η πολιτική για «λύση δύο κρατών» έγινε αποδεκτή από τον «λαό», ισχυρίστηκε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ΚΕΕ είναι το κόμμα με τις περισσότερες ψήφους και ότι οι ψήφοι του ΔΚ, το οποίο είναι εταίρος του στη σημερινή «κυβέρνηση» δεν μειώθηκαν, μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι το πολιτικό όραμα και τα επιχειρήματα που προβάλλει η «κυβέρνηση» γίνονται αποδεκτά από τον κόσμο, δήλωσε ο κ. Τατάρ. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης αναφέρθηκε σε συνέχιση της σημερινής «κυβέρνησης», ενδεχομένως με τη συνεργασία ενός ακόμη κόμματος.

Ο Τατάρ ανακοίνωσε ότι από αύριο θα ξεκινήσει συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και ύστερα από αυτές τις συναντήσεις μπορεί να δώσει εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον Φαΐζ Σουτσούογλου, ηγέτη του KEE που αναδείχθηκε πρώτο στις «εκλογές».

Σχολιάζοντας τη χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων, την απέδωσε στο γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί που δεν συμμετείχαν λόγω της πανδημίας και της παραλλαγής Όμικρον, του κρύου καιρού και του γεγονότος ότι πολλοί εγγεγραμμένοι στους «εκλογικούς καταλόγους» ζουν στο εξωτερικό.

Απευθυνόμενος σε όσους μποϊκόταραν τις «εκλογές» για διάφορους λόγους, ο Τατάρ υπενθύμισε ότι είχε κάνει πολλές εκκλήσεις για να αποτυπωθεί η βούληση του κόσμου στις «εκλογές». «Αυτοί που μποϊκόταραν τις εκλογές δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν αυτή τη στιγμή. Μας περιμένει μια δύσκολη διαδικασία. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και διαρθρωτικές στρεβλώσεις στη χώρα. Για να διορθωθούν πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις και να δοθεί εδώ η απαραίτητη στήριξη μέσω των πρωτοκόλλων οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκική Δημοκρατία», δήλωσε ο Τατάρ, ενώ συνεχάρη το ΚΕΕ και τον Φαΐζ Σουτσούογλου, ο οποίος αύξησε τον αριθμό των «βουλευτών».

Ο Τ/κ ηγέτης συνεχάρη όλα τα πολιτικά κόμματα που εξέλεξαν «βουλευτές» για την επιτυχία τους, όπως και το ΡΤΚ, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως «αξιωματική» αντιπολίτευση μετά την αύξηση των ψήφων του, δηλώνοντας ότι είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή σε όσα είπε η «αξιωματική» αντιπολίτευση σε αυτή τη διαδικασία.

Συμπλήρωσε ότι η πολιτική των δύο κρατών που πρόβαλε πριν από 15 μήνες και η πολιτική που πρόβαλε μετά την εκλογή του, σύμφωνα με την οποία θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο με τη συνεργασία δύο κυρίαρχων κρατών, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά από τον «λαό». Η υποστήριξη αυτής της πολιτικής στο υπό σύσταση «κοινοβούλιο» φτάνει το 65%, ισχυρίστηκε.

«Τα αποτελέσματα αυτά είναι ένα χαστούκι, κατά τη γνώμη μου, απέναντι σε περιθωριοποιημένες ομάδες που αναπτύσσουν καθημερινά ενοχλητική ρητορική εναντίον της Τουρκίας και εναντίον μας», είπε και πρόσθεσε ότι η «εκλογική διαδικασία διεξήχθη με δημοκρατική ωριμότητα και με δημοκρατική αντίληψη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Για επόμενη διακυβερνητική Κύπρου-Αιγύπτου, συζήτησαν ΠτΔ-Σίσι

Για την πραγματοποίηση της επόμενης τριμερούς διάσκεψης με την Ελλάδα και της διακυβερνητικής Κύπρου-Αιγύπτου, συζήτησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με...

Πυρά Μπορέλ κατά Ισραήλ για τον λιμό στη Γάζα

Πυρά εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κατηγορώντας τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τη δημιουργία «τεχνητού λιμού» στη...

Κόμπος: Συνάντηση 40 χωρών στην Κύπρο για το διάδρομο προς τη Γάζα (βίντεο)

Την πραγματοποίηση συνάντησης στην Κύπρο με τη συμμετοχή πάνω από 40 χωρών στις 21 Μαρτίου, για επιχειρησιακό συντονισμό των επόμενων βημάτων στην εφαρμογή του...

Ερντογάν: Αν είχαμε κινηθεί πιο νότια η Κύπρος θα ήταν όλη τουρκική

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον Τούρκων στρατιωτικών σε δείπνο, όχι μόνο υπερασπίστηκε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο...

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa που εκτελούσε την πτήση Φρανκφούρτη...

Έντονες βροχές και χαλάζι στη Λευκωσία – Στο Στρόβολο άσπρισε η γη από το χαλάζι – Κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (δείτε φωτό)

Σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, σημειώθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες περιοχές της Κύπρου και ειδικά της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα αριθμό κλήσεων να δεχθούν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!