19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:58

Συνεργάτης του Τατάρ εισηγείται κατασκευή γέφυρας μεταξύ κατεχομένων και Τουρκίας!

Ο συνεργάτης του Ερσίν Τατάρ, ο οποίος απασχολεί την κυπριακή επικαιρότητα με την πρόταση περί προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία, πριν από λίγες ημέρες έφερε στο προσκήνιο την ιδέα της χερσαίας διασύνδεσης των κατεχομένων με την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, το μέλος της «επιτροπής οικονομίας και φυσικών πόρων» της ηγεσίας Τατάρ και πρόεδρος του «ανώτατου πειθαρχικού συμβουλίου» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) πριν από λίγες ημέρες, από τη στήλη του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γκιουνές», πρότεινε τη δημιουργία μιας γέφυρας, η οποία θα ενώνει τα κατεχόμενα με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η «Γκιουνές» είναι το επίσημο όργανο του ΚΕΕ, το οποίο είναι ένα από τα δυο κόμματα που απαρτίζουν την υπηρεσιακή «κυβέρνηση».

«Γέφυρα Αττίλα»

Ο Φουάτ Ναλτζίογλου στις 3 Ιανουαρίου πρότεινε τη δημιουργία μιας γέφυρας, η οποία θα ενώνει το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με την Ανατολία. Σύμφωνα με τον ίδιον, το συγκεκριμένο σχέδιο θα μπορούσε να υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Προέδρου της Τουρκίας και του Τ/κ ηγέτη.

Ο κ. Ναλτίζογλου υπενθύμισε στους αναγνώστες του ότι στο πρόσφατο παρελθόν η Κίνα δημιούργησε μια μεγάλη γέφυρα που ενώνει το Χονγκ Κονγκ με το Μακάο. «Για ποιο λόγο και εμείς να μην φτιάξουμε μια γέφυρα με τεχνητά νησάκια, η οποία θα ενώνει την Κύπρο με τον Τουρκία», αναρωτήθηκε ο Τ/κ πολιτικός.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο κ. Ναλτζίογλου πρότεινε ακόμη να ονομαστεί η νέα γέφυρα ως «γέφυρα του Αττίλα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στον απόηχο της συζήτησης για την τροποποίηση του καθεστώτος του «αεροδρομίου» ο κ. Ναλτζίογλου τάχθηκε υπέρ της προσάρτησης ολόκληρης της κατεχόμενης Κύπρου στην Τουρκία. Αυτή την ανάρτηση στο διαδίκτυο ακολούθησε μεγάλο κύμα αντιδράσεων και τις βραδινές ώρες η ηγεσία Τατάρ, σε γραπτό ανακοινωθέν ανέφερε ότι δεν υιοθετεί την ιδέα της προσάρτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!