29.8 C
Nicosia
Τρίτη 16 Απρίλιος 2024 | 14:42

Στην παρουσία Ερντογάν τα εγκαίνια του νέου τερματικού στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου

Στην επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου τερματικού και διαύλου στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, στην παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ανακοίνωση της «προεδρίας» στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι μιλώντας το Σαββατοκύριακο σε εκδήλωση του πολιτιστικού συνδέσμου των εποίκων από την Μαύρη Θάλασσα, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι στο νέο «αεροδρόμιο» θα προσγειώνονται και μεγάλα αεροπλάνα και ευχήθηκε να καταστούν μόνιμες οι πτήσεις προς την Τραπεζούντα. Πρόσθεσε ότι με την ύπαρξη μόνιμων πτήσεων θα ενισχυθούν περαιτέρω οι σχέσεις τόσο στον τουρισμό, όσο και στις επιχειρήσεις και στην ανώτατη εκπαίδευση (με την Τουρκία).

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή του στην Νέα Υόρκη, ο κ. Τατάρ είπε ότι εκεί θα τονίσει την αποδοχή της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος και θα αναφέρει ότι αν θα υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, αυτή θα είναι εφικτή μόνο με την φόρμουλα των δύο κρατών.

«Εμείς κοιτάμε μπροστά. Πρέπει να είναι ευχή και επιθυμία όλων μας να καταφέρουμε να μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον λαό της μια ισχυρή τδβκ κάνοντας κάθε είδους συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο με την ευημερούσα και αναπτυγμένη Τουρκία. Για να μπορέσουμε να τα επιτύχουμε αυτά, εκείνο που μας ενώνει είναι η κουλτούρα μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, η αγάπη μας στη σημαία και η προσήλωσή μας στην Ανατολία, είναι οι συνθήκες για να μπορούμε να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».

Εξάλλου μιλώντας χθες κατά την διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία του συνδέσμου απόστρατων υπαξιωματικών από την πόλη Γιάλοβα της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι όλα τα διεθνή σχέδια σκοπεύουν στην αποκοπή των δεσμών των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία και πρόσθεσε ότι «κανενός η δύναμη δεν είναι αρκετή να αποκόψει τους ιερούς και αρχαίους δεσμούς ανάμεσά μας».

Στήνονται παγίδες, υποστήριξε, για να καταργήσουν την κυριαρχία τους στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουν το παιχνίδι που παίζεται με στόχο την περικύκλωση της Ανατολίας και θα συνεχίσουν να ενεργούν μαζί με την Τουρκία.

Στο μεταξύ, η «Χαλκίν Σεσί» γράφει σήμερα ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διακινήθηκαν μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου 869.448 επιβάτες και 6.078 αεροσκάφη. Αναλυτικά, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο εισήλθαν στα κατεχόμενα μέσω του παράνομου αεροδρομίου 424.256 επιβάτες και αναχώρησαν 445.192.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, τον Ιούνιο εξυπηρετήθηκαν 277.879 επιβάτες, τον Ιούλιο 292.008 και τον Αύγουστο 299.561. Αναφορικά με τον αριθμό των αεροσκαφών, τον Ιούνιο σημειώθηκαν 2.082 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών, τον Ιούλιο 2.018 και τον Αύγουστο 1.978.

Αναφορικά με τον αριθμό των επιβατών, τον Ιούνιο εισήλθαν στα κατεχόμενα μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου 132.800 επιβάτες, τον Ιούλιο 140.335 ενώ τον Αύγουστο 151.121 επιβάτες. Αντίστοιχα, τον Ιούνιο αναχώρησαν 145.079 επιβάτες, τον Ιούλιο 151.673 και τον Αύγουστο 148.440 επιβάτες.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εισερχομένων και εξερχόμενων πτήσεων, τον Ιούνιο προσγειώθηκαν 1.042 αεροσκάφη και απογειώθηκαν 1.040, τον Ιούλιο προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν συνολικά 1.009 αεροσκάφη, ενώ τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν 988 προσγειώσεις και 990 απογειώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στη φυλακή για 8 χρόνια 34χρονος για βιασμό της πρώην συζύγου του

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου επέβαλε την περασμένη εβδομάδα (8/4/24) ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, σε άντρα ηλικίας 34 ετών, τον οποίο βρήκε ένοχο μετά από εκδίκαση...

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 22ου McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival

Το McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival το οποίο θα έχει την πλήρη στήριξη της  McDonald’s Cyprus ως χορηγός μετονομασίας, καθώς και της LIDL...

Με €30,4 εκ. κέρδη μετά φόρων η Astrobank υπερδιπλασίασε τα κέρδη της το 2023

Η AstroBank κατέγραψε κέρδη μετά φόρων €30,4 εκ. το 2023, που αντιπροσωπεύουν απόδοση 13,9% επί των μέσων Ιδίων Κεφαλαίων, έναντι €12,2 εκ. και απόδοση...

Λαμβάνει τις τελικές του αποφάσεις σήμερα το Ισραήλ – Νέα συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου

Σε ρυθμούς ύψιστης ετοιμότητας βρίσκεται από χθες το απόγευμα το Ισραήλ ενόψει του κτυπήματος κατά του Ιράν, ενώ συνεχίζουν να μεταδίδονται διαρροές σχετικά με...

Θέμα χρόνου θεωρείται η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν – Οι προειδοποιήσεις των Αράβων και οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ

Ένα ακόμα «βήμα» για την απάντηση της Ιερουσαλήμ στην επίθεση της Τεχεράνης φέρεται να έκανε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά τη συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου της Δευτέρας, με το...

Στο ΓΣΠ το ντέρμπι Β΄ Κατηγορίας ανάμεσα σε Ομόνοια 29Μ και Ομόνοια Αραδίππου

Στο ΓΣΠ θα διεξαχθεί ο αγώνας ανάμεσα σε Ομόνοια 29Μ και Ομόνοια Αραδίππου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΚΟΠ. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, το αίτημα της Ομόνοιας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!