23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 14:51

Στεφάνου: Πολύ σημαντική η επένδυση σε έρευνα και καινοτομία

Είναι πολύ σημαντική η επένδυση στην έρευνα και στην καινοτομία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Κέντρο Αριστείας CYENS, στην παλιά Λευκωσία, το πρωί της Τετάρτης, σημειώνοντας παράλληλα τον ρόλο που διαδραματίζει το κέντρο στη δικοινοτική συνεργασία.

Αρχικά, ο Στέφανος Στεφάνου ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, Δήμαρχο Λευκωσίας και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Αριστείας CYENS, για το «προνόμιο» και την «ευκαιρία» της πρόσκλησης στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

«Είδαμε πολύ αξιόλογα και εντυπωσιακά πράγματα, όπως και στα άλλα Κέντρα Αριστείας της Κύπρου, που μας δημιουργούν μια αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον τούτου του τόπου, με τόσα πράγματα που συμβαίνουν και πολλές φορές προκαλούν απαισιοδοξία», συμπλήρωσε ο κ. Στεφάνου. Αυτά τα Κέντρα Αριστείας, τόνισε, «δείχνουν τον δρόμο για το πώς θα πρέπει να πορευτούμε για να ανοίξουμε δρόμους στην έρευνα και στην καινοτομία».

Ακόμη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι στην Κύπρο υπάρχουν μυαλά και ταλέντα. «Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπάρχει το επιστημονικό δυναμικό, υπάρχουν πολλοί Κύπριοι – Ε/κ και Τ/κ – που εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό», πρόσθεσε. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επενδύσουμε στην έρευνα και στην καινοτομία και να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τα αποτελέσματά της στην οικονομία και την κοινωνία, γιατί με αυτά ανοίγουμε προοπτικές για τον τόπο μας», υπογράμμισε.

Ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι η ιδιομορφία που υπάρχει στον χώρο του Κέντρου Αριστείας CYENS είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην Πράσινη Γραμμή και αξιοποιεί και Τουρκοκυπρίους, δηλαδή διαδραματίζει και ρόλο δικοινοτικής συνεργασίας. «Εδώ η συνεργασία δείχνει και το τι μπορούμε να δημιουργήσουμε στην Κύπρο εάν καταφέρουμε να λύσουμε το Κυπριακό και να επανενώσουμε τον τόπο και τον λαό. Θα δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες προοπτικές για τη χώρα μας, τον λαό μας και ειδικά για τους νέους, για τους οποίους χρειάζεται να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες», συμπλήρωσε.

Καταληκτικά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Διευθυντή και το επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου Αριστείας «που αφιερώνει πάρα πολλές ώρες εδώ, δίνοντας ψυχή και περιεχόμενο στη γνώση».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Αριστείας CYENS, ανέφερε ότι συμφωνεί απόλυτα με ό,τι έχει πει ο Στέφανος Στεφάνου.

Επιπλέον, είπε ότι «ο κόσμος της Κύπρου, οι επιστήμονες της Κύπρου έχουν δείξει τον δρόμο». «Εναπόκειται στην πολιτεία να βοηθήσει ούτως ώστε αυτή η έρευνα να περάσει στην αγορά, στην οικονομία και να βοηθήσει όλους μας στο μέλλον του τόπου μας», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου και στις τεχνολογίες που αναπτύσσει το Κέντρο από τον Πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, τον Διευθυντή του Κέντρου, Γιώργο Χρυσάνθου, τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, Γιώργο Δανό, καθώς και λειτουργούς του Κέντρου Αριστείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Νomisma τεύχος Μαρτίου: Μεγάλο αφιέρωμα για τα φορολογικά – Μη το χάσετε

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα για τα φορολογικά κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού nomisma. Ακόμα υπάρχει μεγάλο ρεπορτάζ για τα οφέλη της Κύπρο από...

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας “Ακίνητα” – Μη το χάσετε

Μη χάσετε το νέο τεύχος της εφημερίδας "Ακίνητα" που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε και πάλι με ανανεωμένο και εμπλουτισμένο περιεχόμενο καθώς και νέο look. Στη...

Υφ. Έρευνας: Η κυβερνοασφάλεια είναι θέμα κυριαρχίας

Καθώς το ψηφιακό κράτος αυξάνεται η κυβερνοασφάλεια ανάγεται πλέον σε θέμα κρατικής ασφάλειας και κρατικής κυριαρχίας, δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής...

Κρεμλίνο: Σιωπή για ανταλλαγή κρατουμένων, περιλαμβανομένου δημοσιογράφου της WSJ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι απαιτείται απόλυτη σιωπή σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες για πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων που θα περιλαμβάνουν τον Εβαν Γκέρσκοβιτς, έναν...

Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο

Αύξηση 4,2% κατέγραψε σε ετήσια βάση το Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής για τον Ιανουάριο του 2024, φθάνοντας στις 99,5 μονάδες (βάση 2021=100), όπως ανακοίνωσε η...

Πανέτα (ΕΚΤ): Πλησιάζει η ώρα μείωσης των επιτοκίων

Πλησιάζει η ώρα μείωσης των επιτοκίων καθώς επιβραδύνεται ο ρυθμός του πληθωρισμού τόνισε σε ομιλία του μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!