22.9 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 22:48

Σάλος με το σχόλιο Θεμιστοκλέους: Επιστολή Ατταλίδου στην Επ. Δεοντολογίας-Ζητά απομάκρυνση του ο Δημητρίου

Τα βλέμματα πάνω του κατάφερε να στρέψει για άλλη μία φορά ο Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους με το σχόλιο του προς την Βουλευτή των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, με φόντο την υπερψήφιση της ποινικοποίησης των θεραπειών μεταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το σχόλιο Θεμιστοκλέους προς Ατταλίδου και η αντίδραση Στεφάνου

Μάλιστα η κ. Ατταλίδου απέστειλε ήδη επιστολή προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας άμεσα τη σύγκλιση συνεδρίας, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα. Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου απέστειλε επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας την απομάκρυνση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Επιτροπή της οποίας προεδρεύει.

Μετά την υπερψήφιση από την Βουλή της πρότασης νόμου για ποινικοποίηση των «θεραπειών» μεταστροφής, η κ. Ατταλίδου ανέφερε στο Twitter «τα καταφέραμε! Ένα ακόμη λιθαράκι στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας. Τέρμα στα βασανιστήρια κατά των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τέρμα πια στη ρητορική μίσους στη μισαλλοδοξία και την στοχοποίηση. Τόσους αιώνες καταπίεσης και βασανιστηρίων τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας άντεξαν… ας αντέξουν και οι υπόλοιποι μερικές δεκάδες χρόνια τον αγώνα κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ!».

Ο κ. Θεμιστοκλέους απευθυνόμενος προς την κ. Ατταλίδου έγραψε στο Facebook, «μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφτασαν ποτέ!».

Αντιδράσεις

Οικολόγοι: Χυδαία και άκρως καταδικαστέα η επίθεση Θεμιστοκλέους προς την Αλεξάνδρα Ατταλίδου

Έντονη ήταν η αντίδραση του Κινήματος Οικολόγων, η βουλευτής του οποίου δέχθηκε την επίθεση. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος Βουλευτής συμπεριφέρεται επανειλημμένα με απαράδεκτο και κυρίως αντιθεσμικό τρόπο ενώ γνωστοποιείται ότι η κ. Ατταλίδου, απέστειλε ήδη πιστολή προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας άμεσα τη σύγκλιση συνεδρίας, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα.

Η έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύει μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων προς οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, θα πρέπει να προβληματίσει το σώμα της Βουλής, καθώς τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν τον ίδιο το θεσμό”.

Επιστολή Δημητρίου για απομάκρυνση Θεμιστοκλέους από την Επ.Θεσμών

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής έχει αποστείλει ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Δημήτρης Δημητρίου, ζητώντας την απομάκρυνση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Επιτροπή της οποίας προεδρεύει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρίου αναφέρει με ανακοίνωσή του, ότι έχει αποστείλει στην Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητεί την έναρξη των διαδικασιών απομάκρυνσης του κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

“Συμπεριφορές όπως του κ. Θεμιστοκλέους που μόνο προσβάλλουν, το έργο της Επιτροπής και την ίδια τη Βουλή, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Ως βουλευτές οφείλουμε πρώτοι να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.”

Στεφάνου: Η ανοχή είναι συνενοχή

Πρώτος αντέδρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου αναφέροντας σε ανάρτηση του «Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους είναι γνωστός για τις μισαλλόδοξες του απόψεις. Η νέα επίθεση όμως στην Αλεξάνδρα Ατταλίδου ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας. Ως εδώ! Η ανοχή είναι συνενοχή».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πάσχα: Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης δεν...

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος νονός για κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 51χρονος, από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή...

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το νησιωτικό σύμπλεγμα της...

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί ύστερα από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός των φιλοκυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό...

Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα για την Ανάσταση

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!