19.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 22:57

Πρόεδρος: Το Νοσοκομείο Τροόδους από τα μεγάλα έργα που αφορούν το αγαθό της υγείας

Το Νοσοκομείο Τροόδους είναι ένα από τα μεγάλα έργα που αφορούν το αγαθό της υγείας, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό το Σάββατο στα εγκαίνια του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών και της Κλινικής Φυματίωσης του Νοσοκομείου Κυπερούντας.

“Μέσα από την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, μέσα από την οικιστική πολιτική, μέσα από τα κίνητρα που δόθηκαν ώστε οι νέοι μας να παραμένουν στις κοινότητες τους, μέσα από την προσπάθεια δημιουργίας και στήριξης της τοπικής παραγωγής, πιστεύω ότι μπαίνουμε σε ένα νέο δρόμο, ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτά που χρωστούμε στους στυλοβάτες του κυπριακού λαού, τις ορεινές μας κοινότητες”, ανέφερε.

O Πρόεδρος είπε ότι σε πλείστες τόσες των επαρχιών υπάρχουν πλέον ιατρικά κέντρα, όμως, το πιο σημαντικό από όλα ήταν η εισαγωγή του ΓεΣΥ, το οποίο χωρίς διακρίσεις ανταποκρίνεται ή οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του συνόλου των πολιτών.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο υπερδιπλασιαμός του προϋπολογισμού σε σχέση με τον τομέα υγείας, καταδεικνύει και το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για ένα θέμα που άλλοτε θα έπρεπε είτε να χρησιμοποιηθούν μέσα, είτε να υπάρξουν αναμονές σε βάρος πάντα της υγείας του λαού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής του  τα πέρασε στις ορεινές κοινότητες, στον Αμίαντο και ότι η Κυπερούντα ήταν μια από τις κοινότητες στις οποίες κατά τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής βίωσε την αγάπη και έδωσε ό,τι ήταν δυνατόν. Όπως, πρόσθεσε, και ο Αγρός και τα Χανδριά και τα  Αγρίδια και η Σολέα και άλλες κοινότητες με τις οποίες έχουμε άριστες σχέσεις.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη, λέγοντας ότι ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε η Κυβέρνηση με τον Γιάννη Παπαδούρη και “δεν πρέπει να ξεχνούμε και ποτέ να μην παραγνωρίζουμε τους ανθρώπους που συνέλαβαν ιδές και που υιοθέτησαν ιδέες”.

O Πρόεδρος εξέφρασε επίσης θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του Νοσοκομείου, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, και όλους όσοι συνέβαλαν και βοήθησαν ώστε οι σχεδιασμοί να γίνουν με βάση τις ανάγκες και όπως έπρεπε, στους Κοινοτάρχες της περιοχής, στο στο Υπουργείο Υγείας, στους Υπουργούς, στη Γενική Διευθύντρια, σε όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες και με αποφασιστικότητα προώθησαν ώστε να γίνει το έργο.

Επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρη τα Δημόσια Έργα, το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο σημαντικά συνεισέφερε στην υλοποίηση του έργου, αλλά και τους εργολάβους.

“Και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες να παρακαλέσω να διευθετηθούν το συντομότερο τα εναπομένοντα, μικρής έκτασης, έργα, τα οποία, ωστόσο, δεν εμποδίζουν τη λειτουργικότητα του νοσοκομείου”, ανέφερε καταληκτικά ο Πρόεδρος.

ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου – Εργαζόμαστε για απελευθέρωση της πατρίδας – Διασφαλίζουμε οικονομική σταθερότητα

Εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας, ανέφερε στο τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος...

Στην Κύπρο το Άγιο Φως με όλες τις τιμές – Όλα έτοιμα για την Ανάσταση

Προσευχόμαστε όπως το Αγιο Φως φωτίσει το νου και τις καρδιές των ισχυρών της γης, ώστε να εργαστούν ειλικρινά για την ειρήνη και τη...

Η Ρωσία έβαλε στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» τον Ζελένσκι

Στη λίστα «καταζητούμενων προσώπων» έβαλε η Ρωσία τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών. Κίνηση η οποία έγινε χωρίς...

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από πυροβολισμό στη Σταυρούπολη

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Τσιτσάνη, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το...

Live – Ιεροσόλυμα: Παρακολουθήστε την τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Στις 19.30 αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως, από τα Ιεροσόλυμα. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον...

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, στο Βαθύ. Όπως έγινε γνωστό, τον πατέρα της σκότωσε η 49χρονη κόρη του, μέσα στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!