29.8 C
Nicosia
Τρίτη 16 Απρίλιος 2024 | 16:28

Πρόεδροι Ισραήλ και Αιγύπτου έδωσαν συγχαρητήρια στον Χριστοδουλίδη

Στους άριστους και ζωτικούς δεσμούς μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου αναφέρεται σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζοκ, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο ως έναν από τους πιο στενούς φίλους και συμμάχους του Ισραήλ.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι στο συγχαρητήριο μήνυμά του για την εκλογή του κ. Χριστοδουλίδη αφού του εύχεται κάθε επιτυχία αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως οι σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου υπήρξαν πάντα και θα είναι πάντα μακροχρόνιες ιστορικές σχέσεις, βασισμένες σε γερά θεμέλια και πως προβλέπει στη συνέχιση του ενεργούς και υψηλού επιπέδου συντονισμού και διαβούλευσης με τη νέα κυπριακή ηγεσία.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζοκ, αναφέρει στην επιστολή του προς τον κ. Χριστοδουλίδη πως «προσβλέπω να εργαστώ μαζί σας υπό την νέα σας ιδιότητα ως Προέδρου (της Δημοκρατίας), για να προωθήσουμε τους άριστους και ζωτικούς δεσμούς μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, η οποία είναι ένας από τους πιο στενούς μας φίλους και συμμάχους. Πέραν της διμερούς μας σχέσης, η τριμερής μας συμμαχία με την Ελλάδα αποτελεί μια στρατηγική άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου».

Πρόσθεσε πως «βλέπουμε την Κύπρο γενικά και εσάς προσωπικά ως έναν απόλυτο και φυσικό συνέταιρο στην επιδίωξη της περιφερειακής ειρήνης και ευημερίας. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε τις παραγωγικές μας συνεργασίες για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για την ενεργειακή ασφάλεια και για την οικοδόμηση ειρηνικών σχέσεων ανάμεσα στους γείτονες σε όλη την πολύτιμη περιοχή μας».

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος είπε ακόμη πως προσβλέπει να εργαστεί με τον κ. Χριστοδουλίδη για να κτίσουν πάνω στην άριστη δουλειά που έγινε για εμβάθυνση της φιλίας των δυο χωρών κατά τη διάρκεια της θητείας του Προέδρου Αναστασιάδη, στον οποίο, όπως υπενθύμισε, ο ίδιος απένειμε το ισραηλινό προεδρικό μετάλλιο τιμής.

«Η ιδιαίτερη συμβολή σας ως Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου στην αναπτυσσόμενη φιλία μεταξύ των κρατών μας κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού τμήματος αυτής της περιόδου ήταν αποφασιστική και με γεμίζει με μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον για την εθνική και προσωπική μας συνεταιρική σχέση», σημείωσε ο κ. Χέρτζοκ, ευχόμενος στον κ. Χριστοδουλίδη επιτυχία στο έργο του και αναφέροντας πως προσβλέπει να τον συναντήσει το συντομότερο που αυτό θα είναι εφικτό.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι στο συγχαρητήριο μήνυμά του για την εκλογή του κ. Χριστοδουλίδη αφού του εύχεται κάθε επιτυχία αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως οι σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου υπήρξαν πάντα και θα είναι πάντα μακροχρόνιες ιστορικές σχέσεις, βασισμένες σε γερά θεμέλια.

Ακόμη αναφέρεται στα κοινά στρατηγικά συμφέροντα των δυο χωρών, λόγω της γεωγραφικής τους εγγύτητας και στη συνεχιζόμενη συνεργασία για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και επίτευξη σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην περιοχή.

«Προσβλέπω στη συνέχιση του ενεργού και υψηλού επιπέδου συντονισμού και διαβούλευσης με τη νέα κυπριακή ηγεσία για να προωθήσουμε περαιτέρω τη συνεταιρική σχέση μεταξύ των δυο χωρών μας», επεσήμανε ο κ. Σίσι.

Ακόμη εξέφρασε βαθιά εκτίμηση προς τον απερχόμενο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για τον πολύ σημαντικό του ρόλο στην ενίσχυση και ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου, ευχόμενος σε αυτόν κάθε επιτυχία στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Λάρνακα λόγω βλάβης (πίνακας)

Χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές στην Επαρχία Λάρνακας το απόγευμα της Τρίτης, 16 Απριλίου, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο δίκτυο μέσης τάσης της ΑΗΚ. Σύμφωνα με...

Νέα συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου-«Χτυπάμε τους εχθρούς μας χωρίς έλεος και θα νικήσουμε»

Xτυπάμε τους εχθρούς μας χωρίς έλεος, και θα νικήσουμε, ήταν το μήνυμα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Τρίτη λίγο πριν τη νέα συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου για την...

Υπ.Εργασίας: Βιώσιμο μέχρι το 2080 το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέχρι του 2080 επιβεβαίωσε η τελευταία Αναλογιστική Μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΔΟΕ) η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στο...

Νέο Deli μενού στα Caffè Nero

Κάθε μέρα, οι επισκέπτες των Caffè Nero απολαμβάνουν μια ξεχωριστή εμπειρία καφέ με το άρωμα του αυθεντικού ιταλικού espresso, signature ροφήματα και αρτοσκευάσματα από...

Δυο drones με εκρηκτικά από τον Λίβανο χτύπησαν το βόρειο Ισραήλ

Δύο drones με εκρηκτικά από τον Λίβανο έπληξαν περιοχές κοντά στη βόρεια κοινότητα Beit Hillel, κοντά στην Kiryat Shmona, σύμφωνα με τον Ισραηλινό Στρατό  Σύμφωνα...

Οργή στην Αργεντινή: Βίντεο δείχνει άντρες να κάνουν σχοινάκι με έναν τεράστιο βόα

Οργή έχει προκαλέσει στην Αργεντινή βίντεο που δείχνει τρεις άντρες να κάνουν σχοινάκι χρησιμοποιώντας εναν βόα! Οι δύο από τους άνδρες φαίνονται να κρατούν τον τεράστιο βόα από...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!