21.9 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 1:29

Προεδρικές: Όλες οι λεπτομέρειες για την τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών και η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνουν ότι η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στη Λευκωσία, το βράδυ της Κυριακής 05.02.2023 ή της Κυριακής 12.02.2023, στην περίπτωση που υπάρξει επαναληπτική εκλογή. Η ακριβής ώρα της ανακήρυξης θα ανακοινωθεί από τον Γενικό Έφορο Εκλογών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για σκοπούς εξυπηρέτησης όσων θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα είναι διαθέσιμοι όλοι οι χώροι στάθμευσης του Μακαρίου Σταδίου, με είσοδο από την οδό Λευκοθέου, ο χώρος στάθμευσης δυτικά του σταδίου Ελευθερία, καθώς, επίσης, ο χώρος πίσω από τα βοηθητικά γήπεδα του Μακάριου Σταδίου, με είσοδο από την οδό Λυκαβηττού.

Οι επίσημοι που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, προτρέπονται να προσέλθουν στον χώρο από την Λεωφόρο Ηρώων – οδός Λευκοθέου – οδός Λυκαβηττού (από Τύμβο Μακεδονίτισσας και εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα) και από την Λεωφόρο Μόρφου – οδός Λυκαβηττού και να σταθμεύσουν στο χώρο στάθμευσης, δυτικά του Σταδίου «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», με είσοδο από την οδό Λυκαβηττού.

Σημειώνεται ότι, η είσοδος στον χώρο στάθμευσης επισήμων θα επιτρέπεται μόνο στους κατόχους ειδικής κάρτας που θα παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών.

Στον χώρο της εκδήλωσης, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφάλειας από την Αστυνομία Κύπρου. Συγκεκριμένα, θα απαγορεύεται αυστηρώς:

  • η μεταφορά στο στάδιο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.
  • η μεταφορά πανό υβριστικού ή άλλου προκλητικού – ρατσιστικού περιεχομένου.
  • η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού.
  • η είσοδος εντός του σταδίου, σε οποιονδήποτε έχει καλυμμένο το πρόσωπο.

Οποιοδήποτε πρόσωπο δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες, δεν θα του επιτραπεί η είσοδος στο στάδιο. Καλούνται, όσοι θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, να συμπεριφέρονται με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό προς τον θεσμό της εκδήλωσης.

Η χωρητικότητα του σταδίου είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου, θα γίνουν διευθετήσεις, ώστε να υπάρχει δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει την εκδήλωση και από γιγαντο-οθόνες, που θα τοποθετηθούν εξωτερικά και περιμετρικά του σταδίου.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία καθηκόντως, θα βρίσκεται στην τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, για την ασφάλεια και προστασία του κοινού, τη διασφάλιση της όλης εκδήλωσης και την παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή του.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν από τον Γενικό Έφορο Εκλογών.

Λεμεσός:

Σε ετοιμότητα η επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού για την ομαλή διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 5ης Φεβρουαρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο έφορος εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, έπαρχος Μάριος Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, η παράδοση των καλπών στους προέδρους των εκλογικών κέντρων ξεκίνησε στις 8:00, από το χώρο της Α’ Αστική Λεμεσού και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12:30.

Συνολικά, την Κυριακή των εκλογών, θα λειτουργήσουν 323 εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν 154.778 εκλογείς, αριθμός αυξημένος κατά 1.8% από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές του 2018. Από το σύνολο των εκλογέων, οι 232 είναι Τουρκοκύπριοι, που θα ψηφίσουν σε 47 εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον έφορο εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, για την όλη διαδικασία θα εργαστούν γύρω στους 1.550 υπάλληλοι από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και 63 άνεργοι πτυχιούχοι.

Στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Λανίτειο Λύκειο, Κέντρο Α΄, θα ψηφίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ( 9:30), ενώ από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στη Λεμεσό ψηφίζει και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, στο Γυμνάσιο Νεάπολης, Κέντρο Β΄ (11:45).

Από τους υποψήφιους για την προεδρία της Δημοκρατίας, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού ψηφίζουν τρεις υποψήφιοι και συγκεκριμένα, ο Λούκας Σταύρου, στο Συνεδριακό Κέντρο Ομόδους (11:00), η Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός, στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας (13:15)  και ο Ανδρόνικος Ζερβίδης, στο Πολυδύναμο Κέντρο Φοινικαριών (15:15).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βουλή: Προτάσεις βουλευτών για τις πολλαπλές συντάξεις – Δείτε τι εισηγούνται

Έξι συν μια προτάσεις νόμου καταθέτουν την Πέμπτη Βουλευτές για ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων. Τις έξι προτάσεις...

Επιπρόσθετα μέσα πυρόσβεσης για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 πρωί, εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού. Σύμφωνα με το Τμήμα...

Η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της

Συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών η Τρ. Κύπρου, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε νέα πράξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings απέκτησε χθες αριθμό...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 145,36 μονάδες και στο +0,2%. Ο Δείκτης FTSE/CySE...

Λονδίνο: Άλογα το έσκασαν στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας – 4 τραυματίες, ζημιές σε οχήματα (βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη των περαστικών, σήμερα Τετάρτη το...

Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας διέταξε δικαστήριο καθότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροληψία, στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς από τότε που ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!