16.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 23:44

Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε στην τηλεμαχία – Οι θέσεις τους, η τακτική και η άμυνα τους

Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε στη ψεσινή τηλεμαχία μεταξύ των 7 υποψηφίων; Το ερώτημα αυτό φαίνεται να βασανίζει από ψες που τελείωσε η τηλεμαχία τους υποψηφίους, τα επιτελεία τους, αλλά πολλούς πολίτες.

Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί μπορούμε να πούμε ότι το ψεσινό debate δεν έδωσε καθαρή νίκη σε κανέναν από τους συμμετέχοντες. Παρά τις κόντρες (και ίσως βαριές κουβέντες)  μεταξύ Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αχιλλέα Δημητριάδη, τα σαφή  υπονοούμενα μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη και τις αλληλο-επιθέσεις μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη, η συνολική εικόνα που βγήκε προς τα έξω είναι ότι κανένας δεν βγήκε απόλυτα κερδισμένος.

Αντίθετα, μπορούμε να πούμε ότι οι υποψήφιοι προσπαθώντας να μην κάνουν το μεγάλο λάθος, έμειναν στην παράθεση των γνωστών θέσεων τους, πολλές φορές με γενικολογίες και επαναλήψεις.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε τις μεγάλες προκλήσεις που έχει ενώπιον του ο τόπος, εμμένοντας στη θέση ότι χρειάζεται ένας Πρόεδρος με πείρα, κρίση και γνώσεις για να διαχειριστεί το δύσκολο σκηνικό των επόμενων ετών.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πρόταξε την ανάγκη για αλλαγή, πρόβαλε την εμπειρία του στο κυπριακό και προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από το ΑΚΕΛ όσον αφορά δεσμεύσεις για την οικονομία.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του στο κυπριακό και την οικονομία, πρόβαλε την ανάγκη για κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής και προσπάθησε να μείνει έξω από κόντρες και συγκρούσεις.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης έθεσε έντονα τις θέσεις του για το κυπριακό και το τίμιο κράτος, όμως οι τηλεθεατές έμειναν με τη σκληρή κόντρα που είχε με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για το Πλαίσιο Γκουτέρες και το Βαρώσι.

Αν θέλουμε να δούμε κάποιους που διαφοροποιήθηκαν, χωρίς να σημαίνει ότι κέρδισαν πόντους, μπορούμε να πούμε ότι ήταν:

  • Ο Κώστας Χριστοφίδης που έθεσε μια άλλη ατζέντα στο τραπέζι, μιλώντας για διαφορετικά θέματα από τους άλλους.
  • Ο Χρίστος Χρίστου που ανέδειξε το μεταναστευτικό με τρόπο που το κατανοεί ο μέσος πολίτης.
  • Ο Γιώργος Κολοκασίδης που έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων από τον κρατικό κουρβανά για προεκλογικούς σκοπούς.

Απ’εκεί και πέρα η όλη συζήτηση δεν εισήλθε σε «βαθιά νερά» για να μπορέσει ο ψηφοφόρος να εξαγάγει συμπεράσματα για τη διαφορετικότητα του κάθε υποψηφίου. Σ’αυτό συνέβαλαν τα αυστηρά πλαίσια που τέθηκαν στο χρόνο ομιλίας των υποψηφίων και στο ότι όλοι οι υποψήφιοι πήγαν στη τηλεμαχία με στόχο να μην χάσουν πόντους και να μείνουν ατσαλάκωτοι. Αυτό δεν βοήθησε ούτε τους δημοσιογράφους, που προσπαθούσαν να αγγίζουν «ευαίσθητα» θέματα για κάθε υποψήφιο, ούτε τη συζήτηση που σε καμιά περίπτωση δεν συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των παλιών τηλεμαχιών με πρωταγωνιστές τους Σπύρο Κυπριανού, Γλαύκο Κληρίδη, Βάσο Λυσσαρίδη, Νίκο Αναστασιάδη, Άντρο Κυπριανού και άλλους.

Για τους λόγους αυτούς, ο κάθε υποψήφιος φεύγοντας από τη ψεσινή τηλεμαχία μπορεί να αισθάνεται ότι πήγε καλά, αφού δεν έχασε στο επικοινωνιακό παιχνίδι.

Η αντανάκλαση της ψεσινής συζήτησης στις επιλογές των ψηφοφόρων νομίζουμε ότι δεν θα είναι μεγάλη, αφού οι υποψήφιοι έφυγαν από το πάνελ, χωρίς να αλλάξει κάτι από την εικόνα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!