16.9 C
Nicosia
Τετάρτη 8 Μάιος 2024 | 2:00

Έλαβαν τα χαρτοφυλάκια τους οι Υπουργοί

Πραγματοποήθηκε το πρωί η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πρώτο προσήλθε για τη διεβαβαίωση ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος. Ακολούθησαν με τη σειρά οι άλλοι Υπουργοί ως ακολούθως: Υπουργός Οικονομικών  Μάκης Κεραυνός, Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφειάδης, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Προκοπίου, Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη.

Μετά το πέρας της διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας ανακοίνωσε τα ονόματα των ακόλουθων αξιωματούχων: Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,  Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, Υφυπουργός Τουρισμού παρά τω Προέδρω, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Προέδρω, Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας παρά τω Προέδρω, Υφυπουργός Πολιτισμού παρά τω Προέδρω, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου της Δημοκρατίας,  Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,  Διευθυντής Γραφείου Τύπου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας κάλεσε στη συνέχεια τους Επιτρόπους, για να παραλάβουν τον διορισμό τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως ακολούθως: Επίτροπος Προεδρίας, Επίτροπος Περιβάλλοντος,  Επίτροπος Ισότητας των Φύλων.

11:57 Ανάληψη χαρτοφυλακίου Κυβερνητικού Εκπροσώπου

11:11 Η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού

Μονόλεπτη σιγή

11:04 Η πρώτη φωτογραφία του Υπουργικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

11:00 Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Μακαρίου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

10:40 Ολοκληρώθηκε η τελετή – Ακολουθεί η κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Μακάριου

Θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

10:37 Η αντιφώνηση του Κωνσταντίνου Κόμπου εκ μέρους του Υπουργικού

10:25 «Το προσωπικό σας συμφέρον πρέπει να παραμεριστεί όσο ασκείτε τα καθήκοντα σας»

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης του τόνισε ότι τα οποία προσωπικά συμφέροντα των Υπουργών πρέπει να παραμεριστούν όσο ασκούν τα καθήκοντά τους.

«Διορίζοντας σας σήμερα δείχνω σε εσάς την ίδια εμπιστοσύνη που έδειξε ο κυπριακός λαός σε μένα. Θα πρέπει να είστε παραγωγικοί, δραστήριοι οι πρώτοι των πρώτων σε ποιότητα και ήθος. Απαιτώ από εσάς ότι απαιτώ εγώ από τον εαυτό μου. Η εξουσία είναι προσωρινή και εκπορεύεται από τον λαό με μοναδικό σκοπό να επιφέρει οφέλη στους πολλούς και όχι τους λίγους.

Έχετε επιλεγεί να υπηρετήσετε τη χώρα με τη δίκη μου έντονη πεποίθηση ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για κανένας μας. Να έχετε ανοιχτές τις πόρτες σας στους πολίτες. Μαγικές λύσεις και ραβδιά δεν υπάρχουν. Απαιτείται συνεχής προσπάθεια, μελέτη, και εργατικότητα. Σας καλώ να είστε ειλικρινείς και δίκαιοι. Να γίνετε υπηρέτες της αξιοκρατίας.

Ανεβάστε τον πήχη του ήθους ψηλά, κρατώντας του τόνους χαμηλά. Φαινόμενα κακοδιαχείρισης, κρούσματα διαφθοράς δεν θα γίνουν ανεκτά. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Να είστε έτοιμοι εφόσον αντιληφθείτε για οποιοδήποτε λόγο ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε να υποβάλετε την παραίτηση σας πριν καν σας το ζητήσω εγώ».

10:19 Συγκλονισμός Χριστοδουλίδη για το δυστύχημα στα Τέμπη

Με τον Έλληνα Πρωθυπουργό δήλωσε πως θα επικοινωνήσει σε λίγο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ολοκληρώθηκε το τελετουργικό της ορκωμοσίας των νέων Υπουργών

Ακολουθούν οι Υφυπουργοί που παραλαμβάνουν τους διορισμούς τους.

10:07 Σε εξέλιξη η τελετή διαβεβαίωσης

————————————————————————————————

Αναλαμβάνουν σήμερα επίσημα τα καθήκοντά τους τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλιου και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Επίσης σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, σύντομης διάρκειας.

Η τελετή διαβεβαίωσης θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, στις 10 το πρωί.

Όπως έχει ανακονωθεί, κατά την τελετή, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας θα ανακοινώσει, με βάση την ισχύουσα εθιμοταξική σειρά, τα ονόματα των Υπουργών, ως ακολούθως: Υπουργός Εξωτερικών,    Υπουργός Οικονομικών, Υπουργός Εσωτερικών, Υπουργός Άμυνας, Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Υπουργός Υγείας.

Μετά το πέρας της διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας θα ανακοινώσει τα ονόματα των ακόλουθων αξιωματούχων: Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,  Υφυπουργός παρά τω Προέδρω,     Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, Υφυπουργός Τουρισμού παρά τω Προέδρω, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Προέδρω, Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας παρά τω Προέδρω, Υφυπουργός Πολιτισμού παρά τω Προέδρω, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου της Δημοκρατίας,  Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,  Διευθυντή Γραφείου Τύπου Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας θα καλεί στη συνέχεια τους Επιτρόπους, για να παραλάβουν τον διορισμό τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως ακολούθως: Επίτροπος Προεδρίας, Επίτροπος Περιβάλλοντος,  Επίτροπος του Πολίτη, Επίτροπος Ισότητας των Φύλων,  Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

Μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή  Εθιμοτυπίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους διορισθέντες αξιωματούχους και τους Επιτρόπους, θα μεταβούν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου, στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με όλα τα νεορισθέντα πρόσωπα, θα επιστρέψουν στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου για τη λήψη της αναμνηστικής φωτογραφίας.

Στη συνέχεια  θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, σύντομης διάρκειας.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του νέου Υπουργικού, οι Υπουργοί/ Υφυπουργοί θα αναχωρήσουν για τα Υπουργεία/ Υφυπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης/παραλαβής των χαρτοφυλακίων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τέξας: «Πες αντίο στον μπαμπά στην κάμερα», είπε στον 3χρονο γιο της, τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Οι αρχές συνέταξαν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της ζωής μιας γυναίκας από το Τέξας προτού πυροβολήσει τον 3χρονος γιο της και στη συνέχεια...

Ρωσία: Ορκίστηκε για την 5η θητεία του ο Πούτιν

Για μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας ορκίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Την τελετή της ορκωμοσίας μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής...

Λάρισα: 41χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε τον αδερφό του, τραυμάτισε φίλο του και ένα βρέφος 10 μηνών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος άνδρας που το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσε τον αδερφό του και τραυμάτισε έναν 43χρονο, καθώς και ένα βρέφος 10...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Τι συμβαίνει και τι σημαίνει σε 5 ερωτήσεις – απαντήσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος της Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού...

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε χθες Δευτέρα κτίριο υπό ανέγερση στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα...

Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!