27.7 C
Nicosia
Τετάρτη 8 Μάιος 2024 | 18:14

Παραίτηση-έκπληξη από Μιχ. Μιχαήλ 24ωρες μετά τον διορισμό του στην ΕΔΥ – Δείτε επιστολή, αντιδράσεις ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και σχόλια

Επιστολή παραίτησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη απέστειλε ο Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος διορίστηκε χθες από τον Πρόεδρο ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ).

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο Πρόεδρος έκανε αποδεκτή την παραίτηση και θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε διορισμό άλλου προσώπου.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση του διορισμού του κ. Μιχαήλ ως μέλους της ΕΔΥ, προέκυψαν δημοσιεύματα και σχόλια κυρίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρονταν στα ακαδημαϊκά του προσόντα.

Η επιστολή του κ. Μιχαήλ

Έντιμε κύριε Πρόεδρε, Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Οι λόγοι παραίτησης μου είναι καθαρά από σεβασμό προς το πρόσωπο σας και με απώτερο σκοπό την πολιτική σας προστασία. Έχουν γραφτεί τόσα ανυπόστατα και αναληθή πράγματα εναντιον μου, τα οποία θίγουν τα επαγγελματικά μου προσόντα και την επαγγελματική μου καριέρα. Δυστυχώς δεν μου αφήνουν άλλο περιθώριο από το να προβώ στην παραίτηση μου.

Επιφυλάσσω όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου. Να είστε βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα συγκαλέσω δημοσιογραφική διάσκεψη με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας προς το πρόσωπο μου και συνάμα τη δικαίωση της επιλογής σας. Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή Ανάσταση και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που επιτελείτε.

Με εκτίμηση,

Μιχαλάκης Μιχαήλ

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη δημοσίευση του βιογραφικού του κ. Μιχαήλ, στα social media ξεκίνησαν οι συζητήσεις, με πολλούς πολίτες να αμφισβητούν τη γνησιότητα των πανεπιστημιακών του τίτλων, που συνδέονται με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, τα οποία για πολλούς είναι αμφιβόλου ποιότητας. Δεδομένου ότι, ως μέλος της ΕΔΥ, ο κ. Μιχαήλ θα αξιολογούσε τα προσόντα άλλων ατόμων, για πολλούς υπήρχε ζήτημα εάν τα δικά του προσόντα δνε ήταν ξεκάθαρα. Ως εκ τούτου, ασκήθηκε ευρεία κριτική στον Νίκο Χριστοδουλίδη για την επιλογή του, η οποία παρομοιάστηκε από πολλούς με την περίπτωση του Γιάννη Γιαννάκη.

ΔΗΣΥ: Τα όσα συνέβηκαν καταδεικνύουν έλλειψη σοβαρότητας

Τα όσα συνέβησαν με τον διορισμό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του κ. Μιχαήλ ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και την παραίτησή του μετά από 24 ώρες, καταδεικνύουν έλλειψη σοβαρότητας.

Οι διορισμοί ειδικότερα σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες, τον μόνο που σίγουρα δεν θέλουν σύμμαχο είναι την επιπολαιότητα.

ΑΚΕΛ: Φιάσκο ολκής

Η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα της είδησης ήρθε από το ΑΚΕΛ, το οποίο έσπευσε να χαρακτηρίσει την επιλογή «φιάσκο ολκής, τύπου Γιαννάκη Γιαννάκη».

«Τεράστια είναι η ευθύνη του Προέδρου Χριστοδουλίδη που τον επέλεξε. Παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές υποσχέσεις του, τα κριτήρια και οι διαδικασίες με τα οποία επιλέγει πρόσωπα ο κ. Χριστοδουλίδης, τον αφήνουν σοβαρά εκτεθειμένο», υποστηρίζει το κόμμα της αντιπολίτευσης. «Ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχίζει να περνά κάτω από τον πήχη που έθετε προεκλογικά», κατέληξε το ΑΚΕΛ.

Σε ανάρτηση της η βουλευτής του ΑΚΕΛ ,Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε, «due diligence μόνο στην Κυπρο δεν γίνεται! Όποιον ρίξει ο κάθε κομματάρχης στο τραπέζι για να εξαργυρώσει προεδρικές χαρές διορίζεται; Και είναι ο Πρόεδρος που εκτίθεται! Ακόμη μυαλό δεν βάλαμε! Ο εισαγγελέας εδώ δεν έχει λόγο; Γιατί πληθαίνουν οι Γιαννακηδες.

«Κύριε Πρόεδρε δεν επιτρέπεται η σιωπή σας. Για όνομα του Θεού πλέον. Πόσο θα αντέξει ο τόπος; Ξοδεύτηκε όλο το πολιτικό μας κεφάλαιο. Δηλώνατε αδιάφθορος! Ιδού η Ρόδος! Να ζητήσετε άμεσα διερεύνηση και αναστολή συμμετοχής του σε διαδικασίες ΕΔΥ», αναφέρει σε ανάρτηση της η βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Από την πλευρά του ο Κρις Τριανταφυλλίδης, ανέφερε πως, «άριστος διορισμός στην ΕΔΥ!!!= Παραιτήθηκε μόλις διορίστηκε!! Διεκδικεί μισθούς για 1.5 λεπτού υπηρεσία !!!! Η θεωρία του ”άριστου των άριστων” συνεχίζεται !!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άλμα σε νέα υψηλά 13 ετών, πλησιάζει τις 1.500 μονάδες

Ξεκούραστοι και με αρκετές δυνάμεις εμφανίστηκαν οι αγοραστές στην πρώτη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις αργίες του Πάσχα, με αποτέλεσμα η ελληνική αγορά να εκτινάσσεται...

Μάλτα: Πολιτικοί και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στη δικαιοσύνη για σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης νοσοκομείων

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται πρώην πρωθυπουργός, νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας καθότι συγκαταλέγονται στους δεκάδες υπόπτους που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη της...

Ξεμένουν από καύσιμα νοσοκομεία στη Γάζα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθότι ξεμένουν από καύσιμα τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας. Ειδικότερα, τα καύσιμα για τη λειτουργία...

Βγάλανε τα «μαχαίρια» στην Ευρώπη – Το ΕΛΚ αρνείται να καταδικάσει την «ακροδεξιά»

Καβγάς ξέσπασε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Ευρώπη μετά την άρνηση της κεντροδεξιάς ομάδας στην οποία ανήκει Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να υπογράψει επιστολή...

58χρονος λείπει από το σπίτι του

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του ΑΝΤΡΕΑ ΙΑΚΩΒΟΥ, 58 ετών, ο οποίος απουσιάζει από την οικία του στη Λακατάμια. Ο...

Απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών η τέως Πρέσβης ΗΠΑ στην Κύπρο Τζ. Γκάρμπερ

Απεβίωσε στις 4 Μαΐου, σε ηλικία 63 ετών, η Τζούντιθ Γκάρμπερ, η οποία διετέλεσε Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο μεταξύ 2019 και 2022. Η κ....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!