12.9 C
Nicosia
Τρίτη 7 Μάιος 2024 | 5:06

Ο Γιώργος Περδίκης και πάλι στην προεδρία του Κινήματος Οικολόγων

Ο Γιώργος Περδίκης επιστρέφει στην ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Εκλέγηκε σήμερα στη θέση του Προέδρου του Κινήματος, κατά το Εκλογικό και Καταστατικό Συνέδριό του, κερδίζοντας την ανθυποψήφιά του Έφη Ξάνθου.

Όπως ανακοινώθηκε, στις εκλογές ψήφισαν 296 μέλη του Κινήματος, με τον Γιώργο Περδίκη να λαμβάνει 204 ψήφους, ποσοστό 68,9%, έναντι 92 ψήφων, δηλαδή ποσοστό 31,1%, που έλαβε η Έφη Ξάνθου. Ο κ. Περδίκης θα ολοκληρώσει τη θητεία του τον Φεβρουάριο του 2025, καθώς πρόκειται για συνέχιση της θητείας του τέως Προέδρου Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Περδίκης: «Θα προχωρήσουμε για να κτίσουμε την ενότητα του Κινήματος»

«Θα προχωρήσουμε τους επόμενους μήνες για να κτίσουμε την ενότητα, την συνοχή, και την ανεξαρτησία του Κινήματος» δήλωσε ο Γιώργος Περδίκης.

Μετά το πέρας της ανακοίνωσης του εκλογικού αποτελέσματος, ο κ. Περδίκης ευχαρίστησε την κ. Ξάνθου και την κάλεσε να τον βοηθήσει στο δύσκολο έργο της ενότητας που Kινήματος.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τα μέλη του Κινήματος παροτρύνοντάς τα να επικοινωνούν μαζί του για οτιδήποτε έχει να κάνει με το Κίνημα και να αποφεύγουν βαριούς χαρακτηρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πρώτα να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κάτι και μετά να βγούμε προς τα έξω να εκθέσουμε τη διαφωνία μας» είπε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να τοποθετείται μπροστά το θετικό. «Έτσι θα προχωρήσουμε τους επόμενους μήνες για να κτίσουμε την ενότητα, την συνοχή, και την ανεξαρτησία του Κινήματος», σημείωσε.

Η κ. Ξάνθου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ευχήθηκε στον κ. Περδίκη καλή επιτυχία, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει θέσει μπροστά τους στόχους του.

«Πιστεύω ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, εξάλλου το έχει κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα, και πιστεύω ότι θα πρέπει να του δώσω τον χώρο για να μπορεί να κάνει ακριβώς τις πολιτικές που πιστεύει ότι θα βοηθήσουν το Κίνημα να προχωρήσει μπροστά», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Περδίκης δεν θα έχει εσωτερική αντιπολίτευση από την ίδια, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να είναι ένα απλό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Μετά τις εκλογές έλαβαν χώρα οι εργασίες που αφορούν το Καταστατικό του Κινήματος, στο πλαίσιο του Καταστατικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, πρόκειται για μια διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι η πρώτη φορά που το Κίνημα προχωρεί σε τόσο καινοτόμες και πολλές καταστατικές αλλαγές από την ίδρυσή του.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι έχοντας ως σημαντικό σταθμό τις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Ευρωεκλογές, το Κίνημα εργάζεται για την πραγματοποίηση και του πολιτικού συνεδρίου του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΗΠΑ: Συνελήφθη 24χρονη δασκάλα για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή της τρεις μήνες πριν παντρευτεί

Μια 24χρονη δασκάλα δημοτικού σχολείου στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ συνελήφθη την Τετάρτη επειδή φέρεται να είχε συνάψει σχέση με τον 11χρονο μαθητή της στην...

ΕΚΤΑΚΤΟ – Χαμάς: Αποδέχτηκε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός – Η πλήρης δήλωση Χαμάς (βίντεο)

Με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμντούλ Ραχμάν αλ Θάνι, και τον υπουργό Πληροφοριών της Αιγύπτου, Αμπάς Καμέλ, επικοινώνησε στέλεχος της Χαμάς...

Κωνσταντινούπολη: Τζαμί από σήμερα η βυζαντινή μονή της Χώρας – Ερντογάν: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»

Ως τζαμί αναμένεται να λειτουργήσει από σήμερα ο βυζαντινός ναός της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, μετά από απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν,...

Αργίες: Πότε είναι του Αγίου Πνεύματος – Ποια άλλα τριήμερα έχουμε μέσα στη χρονιά

Πενθήμερο αργιών κατάφεραν να απολαύσουν μέρος των εργαζομένων (όσοι τουλάχιστον δεν εργάζονται Σάββατο), ενώ για κάποιους άλλους ήταν εφικτό το τριήμερο. Και τούτο γιατί Μεγάλη...

Σέρρες: Τη βίαζε από 7 ετών κατήγγειλε 14χρονη τον πατριό της

Τον βιασμό της επί επτά χρόνια από τον πατριό της κατήγγειλε 14χρονη μαζί με τη μητέρα της στην αστυνομία στο Σιδηρόκαστρο. Οι δυο τους σύμφωνα...

ΟΟΣΑ: Αύξηση 62% των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα την τριετία 2021-2023

Στη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζουν την τελευταία τριετία σε σχέση με την προηγούμενη οι ξένες άμεσες επενδύσεις (ΞΑΕ) στην Ελλάδα αναφέρεται  πρόσφατη έκθεση του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!