24.4 C
Nicosia
Σάββατο 25 Μάιος 2024 | 20:47

Νέα μέτρα στη φαρέτρα του Υπουργού Υγείας – Την Τετάρτη οι αποφάσεις Υπουργικού

Αν η εικόνα με τα αυξημένα κρούσματα δεν διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο δεν αποκλείεται να ληφθούν και άλλα πιο αυστηρά μέτρα από βδομάδας. Σ’αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν όλες οι ανακοινώσεις και δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και άλλων αρμοδίων σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ανκαι προς το παρόν θα πρέπει να αποκλείεται ένα καθολικό “λόκαουντ” και παράλυση της κοινωνίας και της οικονομίας, εντούτοις η εικόνα δεν είναι καλή, με τα σχεδόν 4.000 ημερήσια κρούσματα και η κυβέρνηση προβληματίζεται πολύ για τις επόμενες κινήσεις και αποφάσεις της.

Στα πλαίσια αυτής της προσέγγισης δεν πρέπει να αποκλείονται περιορισμοί στις μετακινήσεις χωρίς όμως κλείσιμο της οικονομίας και ταυτόχρονα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα τα μέτρα σε εκκλησίες (που θα επηρεάσουν και τα Θεοφάνια), τους χώρους εστίασης αλλά και άλλους τομείς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τους στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να ετοιμάσουν μια νέα δέσμη μέτρων η οποία θα αξιολογηθεί, όπως έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Τρίτη και από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Το σίγουρο φυσικά είναι ότι την Τετάρτη θα συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο για να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα που θα υπάρχουν και να λάβει εκ νέου αποφάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Υπουργός Υγείας «την Τρίτη θα γίνει σύσκεψη με την επιστημονική ομάδα και την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για λήψη νέων μέτρων», προσθέτοντας πως «τα νέα μέτρα δύναται και μάλλον θα περιλάβουν και τα Θεοφάνια για να αποτραπούν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πέρσι».

Συνεχίζοντας ο κ. υπουργός είπε ότι «βρισκόμαστε ενώπιον μια εξελισσόμενης προς το χειρότερο κατάστασης», επισημαίνοντας ότι «με τη μετάλλαξη «Όμικρον» τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας και χρειαζόμαστε όλοι μας για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου ο οποίος ανέφερε ότι «το βλέμμα της Κυβέρνησης βρίσκεται στην εν λόγω συνάντηση της Τρίτης, οι εισηγήσεις της οποίας θα μεταφερθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο με τη σειρά του έχει συγκληθεί για την Τετάρτη».

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την οποιαδήποτε αυστηροποίηση των μέτρων, την επόμενη εβδομάδα ή τις επόμενες εβδομάδες. Όλα τα δεδομένα βρίσκονται υπό συνεχή αξιολόγηση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό για την Κυβέρνηση, προ της όποιας απόφασης, να διασφαλιστεί η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, το σύστημα υγείας να έχει τις απαραίτητες αντοχές και η διαφύλαξη της οικονομικής δραστηριότητας».

Στο μεταξύ από χθες τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης όλων των επισκέψεων στα Νοσηλευτήρια. Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας σε σχετική ανακοίνωση του ανέφερε ότι, οι επισκέψεις επιτρέπονται μόνο «αν δοθεί γραπτή έγκριση από τον Διευθυντή Κλινικής σε επείγουσες και εξαιρετικές περιπτώσεις και για την επίσκεψη ασθενών και συνοδών στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ απαιτείται η προσκόμιση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης αντιγόνου (rapid test) διάρκειας 24ωρών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πυρκαγιά στην περιοχή Λινούς και Φλάσου

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν για την κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε μεταξύ των κοινοτήτων Λινούς και Φλάσου το απόγευμα του Σάββατου, αναφέρει  το Τμήμα...

Κεραυνός: Θα συνεχίσουμε την υπεύθυνη οικονομική πολιτική

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει με τρόπο υπεύθυνο την οικονομική δραστηριότητα ενόψει των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων και εξελίξεις...

Moody’s: Αναβάθμισε τις προοπτικές της οικονομίας μας σε θετικές

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's Ratings αναβάθμισε την Παρασκευή την προοπτική της κυπριακής οικονομίας σε θετική από σταθερή, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της...

Ναι Χριστοδουλίδη στην πρόταση Μητσοτάκη για κοινή ευρωπαϊκή αεράμυνα

Ως Κυπριακή Δημοκρατία συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού για κοινή ευρωπαϊκή ευρωάμυνα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας παράλληλα...

Βαφεάδης: Κάθε μεγάλο έργο υποδομής, απαιτεί καλή συνεργασία

Η Κυβέρνηση είναι εξαίρετος συνεργάτης ως την στιγμή που θεωρήσει ότι παραβιάζεται το δημόσιο συμφέρον, ανέφερε το Σάββατο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,...

Χριστοδουλίδης: Το κράτος δεν εκβιάζεται διαμήνυσε στις εταιρείες για τις καθυστερήσεις σε στρατηγικά έργα

Μήνυμα προς τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την υλοποίηση στρατηγικών έργων και δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!