24.8 C
Nicosia
Πέμπτη 18 Απρίλιος 2024 | 12:26

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΑΚΕΛ για τη διαπλοκή

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης – ΑΚΕΛ για τη διαφθορά. Το ΑΚΕΛ επανήλθε με νέα ανακοίνωση, μετά την απάντηση του κ. Κούσιου, υποστηρίζοντας ότι η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου «αν δεν ήταν τραγική θα ήταν αστεία».

Σε σχετική ανακοίνωση το ΑΚΕΛ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «όταν η Κυπριακή Δημοκρατία διασύρεται διεθνώς διότι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας (που δηλώνει άμωμος και αμόλυντος) γίνεται προωθητής και πωλητής χρυσών διαβατηρίων και δεν βρίσκουν λέξη να απαντήσουν επί της ουσίας στα όσα τεκμηριωμένα τούς καταλογίζουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό, τότε ούτε οι πολίτες μπορούν να αναμένουν από την κυβέρνηση των γυάλινων πύργων και του lifestyle να αφουγκραστεί, πόσο μάλλον να δώσει λύσεις στα προβλήματα της ανεργίας, της ανασφάλειας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων, των ενοικίων και των εκποιήσεων».

«Ούτε μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της θεσμικής διαπλοκής και της διαφθοράς μια κυβέρνηση που είναι η ίδια μέρος του προβλήματος», καταληγεί.

Νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υποστήριξε ότι «το ΑΚΕΛ αναμασώντας τους ίδιους αστήρικτους ισχυρισμούς, συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις δικές του βαρύτατες ευθύνες και εμπλοκή στη διαφθορά».

Σε σημερινή γραπτή δήλωση, ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι «έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες με ήχο και εικόνα, της εμπλοκής ανώτατου στελέχους, βουλευτή και χορηγού του ΑΚΕΛ, στο βίντεο του Al Jazeera».

«Είναι, επίσης, σε όλους γνωστό ότι στελέχη του ΑΚΕΛ έχουν καταδικαστεί για διαφθορά και άλλα αδικήματα από τα δικαστήρια», προσθέτει.

Ο Εκπρόσωπος καλεί τέλος το ΑΚΕΛ «να επικεντρωθεί στις δικές του, τεκμηριωμένες με δικαστικές αποφάσεις, ήχο και εικόνα, βαρύτατες ευθύνες και εμπλοκή στη διαφθορά», όπως αναφέρει, «και ας αφήσει, επιτέλους, τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, τους ψιθύρους και τις κακόβουλες επιθέσεις».

ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΑΚΕΛ

Yπενθυμίζεται ότι προηγουμένως το ΑΚΕΛ υποστήριξε ότι είναι αυταπόδεικτη η θεσμική διαπλοκή του κ. Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα σε δήλωση του Άριστου Δαμιανού, μέλους Π.Γ. ΑΚΕΛ και Βουλευτή του κόμματος αναφέρεται ότι: «Το ΑΚΕΛ εδώ και χρόνια επικρίνει ενέργειες και αποφάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργικού του Συμβουλίου, οι οποίες συνιστούν θεσμική διαπλοκή. Επομένως, πέρα από διαψεύσεις των όσων επί της ουσίας έγραψε ο Ανδρέας Παράσχος, η θεσμική διαπλοκή του κ Αναστασιάδη είναι αυταπόδεικτη διότι:

1. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέτρεψε στο Υπουργικό του Συμβούλιο να εγκρίνει αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις που έγιναν από το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε ο ίδιος. Ως αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων του Υπουργικού, αποκόμισαν οικονομικό όφελος άτομα του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος και πρώην συνέταιροι του κ. Αναστασιάδη.

2. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξίδεψε δωρεάν με ιδιωτικά τζετ μεγαλοεπιχειρηματιών και άρα έλαβε δώρο σε είδος αποτιμητέο σε χρήμα όπως καθορίζουν διεθνείς συμβάσεις. Μάλιστα ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας, με του οποίου το τζετ ταξίδεψε και στις Σευχέλλες, έλαβε στη συνέχεια δεκάδες διαβατήρια με κατ΄εξαίρεση πολιτογραφήσεις, ενδεχομένως παράνομα σε ορισμένες περιπτώσεις.

3. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε και συμφώνησε με το κούρεμα καταθέσεων, την ώρα που μέλη του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος, υπό συνθήκες ενδεχόμενης προνομιακής πληροφόρησης, έβγαλαν δεκάδες εκατομμύρια εκτός Κύπρου κ γλύτωσαν από το κούρεμα καταθέσεων.

Αυτά είναι ο ορισμός της θεσμικής διαπλοκής. Αυτά και πολλά άλλα εκθέτουν διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία και αμαυρώνουν το όνομα της πατρίδας μας. Αυτά και πολλά άλλα οδήγησαν οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας στην κατάταξη της Κύπρου ως της χώρας με τη μεγαλύτερη αύξηση της διαφθοράς από τότε που στην εξουσία βρίσκεται ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΥΠΟΙΚ για πολλαπλές συντάξεις: «Ανέκδοτο» ότι έχουν αντικατασταθεί με φιλοδώρημα

Παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα επί των κυβερνητικών προτάσεων προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων, δήλωσε ότι αναμένει ο Υπουργός...

Tα μέτρα στήριξης που προτείνει ο ΔΗΣΥ για τη μεσαία τάξη στη φορολογία και την ενέργεια

Δίνοντας συνέχεια στην παρουσίαση προτάσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα την κοινωνία, η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου, μετά το...

Η Τεχεράνη διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι δεν επιδιώκει εξάπλωση έντασης με Ισραήλ

Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ- Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι η χώρα του έχει στείλει πολλά «μηνύματα» στις ΗΠΑ για να τις διαβεβαιώσει ότι η...

Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού

Κάτι ξεχωριστό ετοιμάζεται στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού: ένας νέος προορισμός, μια ποικιλόμορφη κοινότητα που συνυπάρχει αρμονικά με την πόλη. Η πολυαναμενόμενη παράδοση των...

ΠτΔ: Στείλαμε ένα θετικό μήνυμα στην Τουρκία, ήταν στόχος η ουσιαστική διασύνδεση ευρωτουρκικών με Κυπριακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως...

TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις

Προτάσσοντας πως ο αθλητισμός είναι πολύ περισσότερο από συμμετοχή σε αγώνες και επιδόσεις, αλλά ένα ισχυρό μέσο για κοινωνική αλλαγή και ανθρώπινη πρόοδο, το...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!