19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:46

Μνημόνιο Κύπρου-Σερβίας για ηλεκτρονικές επικοινωνίες και κυβερνοασφάλεια

Κύπρος και Σερβία υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στους τομείς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, των ταχυδρομικών υπηρεσιών και της κυβερνοασφάλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου για τη Ρύθμιση Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Τετάρτη στο Βελιγράδι, της Σερβίας, μεταξύ του Επιτρόπου Επικοινωνιών, Γιώργου Μιχαηλίδη, ο οποίος εκπροσώπησε τόσο την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) όσο και το ΓΕΡΗΕΤ και του Dragan Pejović, Διευθυντή της Ρυθμιστικής Αρχής Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (RATEL) και του Εθνικού Κέντρου για την Πρόληψη Κινδύνων για την Ασφάλεια των Πληροφοριών και Συστημάτων Επικοινωνίας (SRB-CERT) της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Όπως αναφέρεται, «αναγνωρίζοντας τη σημασία της επίτευξης συνεργασίας μεταξύ της Σερβίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανταλλαγή πληροφοριών, βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για την αντιμετώπιση προκλήσεων και απειλών στον κυβερνοχώρο, συμφωνήθηκε όπως συναφθεί το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Μνημόνιο στοχεύει στην αύξηση του επιπέδου εμπειρογνωμοσύνης και ανταλλαγής πληροφοριών στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών, καθώς και στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, προκειμένου να προστατευθούν, να βελτιωθούν και να ενισχυθούν τα επίπεδα κυβερνοασφάλειας και να επιτευχθεί αποτελεσματική συνεργασία σε θέματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!